menu
zoek

Nieuws Heikant

Nep postbezorger aangehouden wegens fraude met pinpas

woensdag 4 november 2020, 10:36 uur

Dinsdagmiddag werd in Heikant een 21-jarige jongeman uit Blaricum aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht fraude met betaalproducten te hebben gepleegd. Dit zou zijn gebeurd door middel van een babbeltruc.

Een ouder echtpaar uit Heikant was eerder door een ‘medewerker van een bank’ benaderd met een smoes dat hun bankpas samen met de PIN-code ingeleverd moest worden omdat er verdachte transacties zouden zijn gedaan. De pas zou bij hen thuis worden opgehaald door een medewerker van een postbedrijf. Het echtpaar ging in eerste instantie mee in het verhaal, maar kreeg toch twijfels. Ze vroegen een buurman om hen te helpen en de politie te bellen om het verhaal uit te leggen. Nadat de politie was gebeld, bleek dat er voor dinsdagmiddag een afspraak was gemaakt met ‘de bank’ om de pas en de PIN-code bij het echtpaar thuis op te halen. Vaak wordt er dan gezegd dat dit een extra service is van de bank, omdat de betrokkenen dan “lekker zelf de deur niet uithoeven”. Klinkt heel erg aardig natuurlijk, maar uiteindelijk is het ronduit gemeen wat deze oplichters doen. Gelukkig kreeg dit echtpaar op tijd het gevoel dat er iets niet klopte… Agenten zijn in de buurt van de betreffende woning gebleven en zagen op een zeker moment een man in kleding van een postbedrijf bij het oudere echtpaar aanbellen. De man is meteen aangehouden nadat hij de pas in ontvangst nam.

Let op!
Uw bank doet nooit het verzoek aan u om uw pasje inclusief PINcode in te leveren via een postbedrijf. Wanneer u gebeld wordt met een dergelijk verzoek, ga hier dan niet op in! Hang meteen op. Als u twijfelt dan kunt u altijd uw bank bellen en de situatie uitleggen. De oplichters die deze babbeltruc voorbereidden hadden waarschijnlijk het idee om veel geld van de rekening van het echtpaar af te halen. U kunt dit soort fraude voorkomen door een paar eenvoudige maatregelen te treffen.

Themapagina babbeltrucs
Op onze website hebben we themapagina's waarin uitleg gegeven wordt over Senioren en Veiligheid en babbeltrucs, hoe kunt u bijvoorbeeld deze trucs herkennen en wat kunt u zelf doen om ze te voorkomen. Ook kunt u hier lezen wat u zelf moet doen om uw bankpas te blokkeren als u het slachtoffer bent geworden van dit soort oplichters. Bespreek dit soort zaken met uw ouders, grootouders of (oudere) bekenden. Het is namelijk bekend dat dit soort trucs toch veelal uitgehaald worden bij oudere mensen. In dit geval is het goed afgelopen voor het echtpaar, financieel hebben zij er geen schade aan overgehouden. Ze hebben op een juiste manier gehandeld door een vertrouwde buurman om hulp te vragen. De aangehouden verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar in verzekering gesteld. De man zit nog vast en wordt verhoord door rechercheurs.

Oplichting in Heikant

» Politie.nl


Kaart nieuws Heikant. Locatie nieuws: 51.25225 / 4.03428


woensdag 4 november 2020, 11:13 uur
Buurman helpt ouder echtpaar bij ontmaskering neppostbezorger
Omroep ZeelandBeter een goede buur, dan een verre vriend. Dat bevestigt een oud echtpaar uit Heikant. De buurman werd ingeschakeld, toen de ouderen vermoedden dat ze in de val werden gelokt met een babbeltruc. Dat meldt de politie op Twitter.
» Omroep Zeeland
woensdag 4 november 2020, 11:08 uur
Nep postbezorger aangehouden in Heikant
PZCHEIKANT - Een 21-jarige man uit Blaricum is gistermiddag aangehouden in Heikant omdat hij een ouder echtpaar probeerde op te lichten met een babbeltruc. De twee gingen in eerste instantie mee in het verhaal, maar kregen twijfels en vroegen een buurman om de politie te bellen.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: PZC

Meer nieuws uit Heikant

4 november 11:13Buurman helpt ouder echtpaar bij ontmaskering neppostbezorger
26 januari 15:16Zeven aanhoudingen in Heikant voor transport van bijna honderd kilo ‘natte’ hennep
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?