menu
zoek

Nieuws Hank

Buurtbewoner zet vluchtvoertuig klem, drie inbrekers aangehouden

woensdag 16 februari 2022, 08:15 uur

Bij een woning aan de Warmondstraat werd dinsdagmiddag 15 februari ingebroken. Een alerte buurtbewoner die de inbraak zag gebeuren belde direct de politie en zette het vluchtvoertuig klem door zijn eigen auto ervoor te zetten. Agenten hielden drie mannen, met behulp van buurtbewoners, aan. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

Waar: Warmondstraat in Hank

Terwijl een alerte buurtbewoonster in haar keuken stond, zag zij rond 17.00 uur een auto met drie personen aan komen rijden. Zij parkeerden hun auto en liepen door de wijk. Toen zij aan de poort van een van de omliggende woningen voelden, riep zij haar man. Hij ging buiten poolshoogte nemen. Toen hij glasgerinkel hoorde, besloot hij de auto van de drie mannen klem te zetten met zijn eigen auto. Vervolgens werd er direct 112 gebeld. Automobilist helpt bij zoektocht Toen er meerdere agenten op de locatie waren, met onder andere een politiehond, zagen zij drie verdachten wegrennen door de naastgelegen achtertuinen. Een man kon direct worden aangehouden, twee anderen wisten te ontkomen. Terwijl de politie in de omgeving naar de twee anderen zocht, stopte een automobilist. De twee inzittenden vroegen of de agenten op zoek waren naar twee mannen, aangezien even verderop twee mannen door de straat renden. Hierop stapten de agenten bij hen in de auto en reden zij naar richting de Sint Elisabethstraat. Zij kregen de twee verdachten in het vizier. Beiden vluchtten richting de kerk, waar zij alsnog werden ingerekend. De drie mannen (30 en 37 jaar (de derde identiteit is nog onbekend)) uit Frankrijk werden overgebracht naar het politiebureau. Een van de verdachten is nog kort in het ziekenhuis onderzocht omdat hij zich niet goed voelde. Vervolgens is ook hij overgebracht naar het cellencomplex. Wat er bij de woninginbraak buit is gemaakt wordt onderzocht.


» Politie.nl

Kaart nieuws Hank. Locatie nieuws: 51.73783 / 4.89162 Warmondstraat
Warmondstraat in Hank


woensdag 16 februari 2022, 09:49 uur
Inbrekers gepakt met hulp van buurtbewoners, vluchtauto klemgezet
Omroep BrabantBuurtbewoners hebben er dinsdag in Hank voor gezorgd dat drie inbrekers konden worden aangehouden. Een man zette de auto van de inbrekers klem met zijn eigen auto, zijn vrouw waarschuwde de politie en twee voorbijgangers hielpen vervolgens bij het opsporen van de inbrekers die er te voet vandoor waren gegaan. Een en ander gebeurde dinsdagmiddag rond vijf uur in de Warmondstraat.
» Omroep Brabant
woensdag 16 februari 2022, 09:19 uur
Woninginbraak in Hank: buurtbewoners schieten politie te hulp
BN DeStemHANK - De politie heeft dinsdagmiddag drie personen aangehouden voor een woninginbraak aan de Warmondstraat in Hank. Bij deze aanhoudingen kreeg de politie hulp van verschillende alerte buurtbewoners.
» BN DeStem
woensdag 16 februari 2022, 09:15 uur
Buurtbewoner zet vluchtvoertuig klem, drie inbrekers aangehouden
Blik op NieuwsBij een woning aan de Warmondstraat in Hank werd dinsdagmiddag 15 februari ingebroken. Een alerte buurtbewoner die de inbraak zag gebeuren belde direct de politie en zette het vluchtvoertuig klem door zijn eigen auto ervoor te zetten. Agenten hielden drie mannen, met behulp van buurtbewoners, aan. Zij zitten vast voor verder onderzoek.
» Blik op NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Hank

11 december 08:15Flinke file op A27 door betonmolen op de weg, vertraging inmiddels voorbij
24 oktober 08:47A27 weer vrij na urenlange vertraging vanwege brandende vrachtwagen
6 oktober 16:40Twee inbrekers op heterdaad aangehouden dankzij oplettende buurvrouw
25 februari 14:12Flinke vertraging op de A27 vanaf Hank door een ongeval, weg is weer vrij
30 oktober 09:34Automobilist (43) omgekomen door ongeval in Werkendam
21 juni 20:00Gewonde bij botsing tussen twee auto's in Breda
21 juni 13:46A27 weer open na lange afsluiting door ongeval met meerdere voertuigen
16 februari 09:49Inbrekers gepakt met hulp van buurtbewoners, vluchtauto klemgezet
13 december 22:41Dit restaurant is nog wél na 17.00 uur open: ‘Maar we willen er geen misbruik van maken’
23 november 14:02Automobilist gewond bij botsing op A27 bij Hank, snelweg weer open
19 maart 11:01Aanrichter vernielingen Hank en Nieuwendijk gebruikte luchtdrukwapen, niemand gewond
9 maart 15:00Slachtoffer van bedrijfsongeval in Hank overleden
3 maart 15:28Man ziet gestolen lasapparaat te koop staan op internet; verkoper uit Hank valt door de mand
RSS.