menu
zoek

Nieuws Groningen

Verdachte aangehouden voor verschillende drugsafvaldumpingen in Groningen

dinsdag 11 juni 2024, 08:11 uur

De politie heeft een verdachte uit Wormer aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij verschillende drugsafvaldumpingen in de provincie Groningen. In december 2023 trof de politie op drie locaties in totaal honderden jerrycans met chemicaliën aan en startte daarop een onderzoek. Binnen dat onderzoek kwam deze 33-jarige verdachte, die maandag 10 juni is aangehouden, naar voren.

Waar: Smedemaweg in Groningen

Honderden jerrycans Op donderdag 14 december trof de politie op de Smedemaweg in Huizinge rond de honderd jerrycans aan. Op vrijdagochtend 15 december werden vervolgens ongeveer honderd jerrycans aangetroffen bij de Euvelgunnerweg in Groningen. Later op de ochtend werden tot slot nog eens rond honderd jerrycans en ander afval aangetroffen bij de N46 ter hoogte van Middelstum. Afval uit drugslab Uit onderzoek is gebleken dat de chemicaliën in de jerrycans drugsafval zijn en hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn uit een drugslab. Ook zijn er andere afvalresten gevonden. In Middelstum ging het bijvoorbeeld om goederen die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs. Politieonderzoek Het Team Milieu van de Eenheid Noord-Nederland is onder leiding van het Openbaar Ministerie, Functioneel Parket (OM FP) na het aantreffen van de jerrycans en het afval direct een onderzoek gestart naar de herkomst van het afval en mogelijke verdachten. Dit onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de 33-jarige man uit Wormer. Het onderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Verband tussen dumpingen Kort na de vondst van het drugsafval heeft de politie gevraagd of er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben of mogelijk meer weten van de dumpingen. Er is gesproken met buurtbewoners. Uit sporenonderzoek ontstond het vermoeden dat de drie dumpingen aan elkaar gelinkt kunnen worden en de aangetroffen chemicaliën waarschijnlijk afkomstig zijn uit een drugslab. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Tips en informatie De politie is nog steeds op zoek naar aanvullende informatie of tips, die interessant kunnen zijn voor het onderzoek. Weet u meer over de afvaldumpingen, maar heeft u dit nog niet met ons gemeld? Of heeft u iemand horen praten over het dumpen van afval? Of is er bij u in de buurt sprake van verdachte signalen? Laat het ons dan weten door uw tips door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Schadelijk en grote gevaren De aanpak van drugslabs en het onderzoek van dumpingen is een van de prioriteiten in onze aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dumpingen van chemisch- of drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Daarnaast kost het opruimen van het afval de maatschappij veel geld. Het afval is mogelijk afkomstig uit drugslabs en brengt grote gevaren met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. Ook de opslag van de chemicaliën die benodigd zijn bij de productie synthetische drugs is levensgevaarlijk, zeker als een drugslab zich in bewoond gebied bevindt. Het is daarom belangrijk om signalen of vermoedens altijd te delen met de politie.


» Politie.nl

Kaart nieuws Groningen. Locatie nieuws: 53.34773 / 6.67758 Smedemaweg
Smedemaweg in Groningen


dinsdag 11 juni 2024, 19:30 uur
112-nieuws: Verdachte uit Noord-Holland aangehouden voor drugsafvaldumpingen in Groningen
RTV NoordIn dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
» RTV Noord
dinsdag 11 juni 2024, 10:49 uur
300 gedumpte jerrycans in Groningen leiden politie naar man uit Wormer (33)
RTV N-HEen 33-jarige man uit Wormer is maandag aangehouden op verdenking van het dumpen van zo'n driehonderd jerrycans met drugsafval in Groningen. Dat zou in december vorig jaar zijn gebeurd op verschillende plekken in de noordelijke provincie.
» RTV N-H
dinsdag 11 juni 2024, 09:21 uur
Verdachte uit Noord-Holland aangehouden voor drugsafvaldumpingen in Groningen
RTV NoordEen 33-jarige man uit Wormer is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dumpen van zo'n driehonderd jerrycans met drugsafval. Dat gebeurde in december vorig jaar, op drie verschillende plaatsen in onze provincie.
» RTV Noord
dinsdag 11 juni 2024, 08:53 uur
Verdachte aangehouden voor verschillende drugsafvaldumpingen in Groningen
Blik op NieuwsDe politie heeft een verdachte uit Wormer aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij verschillende drugsafvaldumpingen in de provincie Groningen. In december 2023 trof de politie op drie locaties in totaal honderden jerrycans met chemicaliën aan en startte daarop een onderzoek. Binnen dat onderzoek kwam deze 33-jarige verdachte, die maandag 10 juni is aangehouden, naar voren
» Blik op Nieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Groningen

22 juni 17:12In beeld: Roze Zaterdag zorgt voor kleurrijke binnenstad in Groningen
22 juni 12:29Taser ingezet om verdachte steekincident aan te houden in Groningen
21 juni 16:19Waarom bisschop Ron van den Hout (59) Friesland verruilt voor Limburg
21 juni 12:17Vuurwerkbom blaast brievenbus uit woning in Groningen. Buren verdenken jaloerse ex
20 juni 13:19Slachtoffer van schietincident in Groningen is ook verdachte
20 juni 09:38Groningen ziet kansen: 'Nieuwe veerdienst Eemshaven-Noorwegen is van nationaal economisch belang'
20 juni 08:55Qbuzz: busverkeer weer hervat na storing, nog wel hinder
19 juni 16:26Oplossing strijd om kinderhartchirurgie: UMCG-specialisten zijn straks ook werkzaam in Randstad
18 juni 20:00RUG-medewerkers betuigen steun aan actievoerende studenten bij nieuw pro-Palestinaprotest
18 juni 18:15FC Groningen en FC Emmen beginnen beide met een thuisduel
18 juni 17:44FC Groningen trapt eredivisieseizoen af tegen NAC Breda
16 juni 12:34Je hebt je gestolen spullen gelokaliseerd, maar dan: hoe krijg je ze terug?
15 juni 08:13Twee tegenstanders trekken zich terug: PKC'83 promoveert naar eredivisie zaalvoetbal
15 juni 00:30Groningenwet ligt ter inzage voor kritiek en suggesties
14 juni 09:08Opening fietspad met water de Hunze. Herinrichting Hunzezone bij Roodehaan afgerond
13 juni 14:09FC Groningen aast op Eredivisie-terugkeer doelman Jeroen Zoet uit Veendam
13 juni 12:03Pro-Palestina demonstranten wilden niet weg, maar vluchtten om ontruiming voor te zijn
13 juni 11:59Gezocht: de maker van een kunstwerk uit het oude V&D-gebouw
13 juni 10:38Scotch & Soda opnieuw failliet: kledingwinkels in Groningen en Leeuwarden nog wel open
12 juni 17:02Locatie afgebrand casino in Stad verkocht, plannen daarmee nog niet bekend
RSS.