menu
zoek

Nieuws Groningen

Man overleden na schietincident in centrum van Groningen

zondag 10 juli 2022, 09:53 uur

Een 50-jarige man uit Leeuwarden is overleden als gevolg van een schietincident dat zaterdagavond rond 20:00 uur plaatsvond in de Haddingestraat in het centrum van Groningen. Twee andere mannen van 47 en 58 jaar uit Leeuwarden raakten bij dit incident gewond. De politie heeft een 24-jarige man uit Groningen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Waar: Haddingestraat in Groningen

De politie kreeg zaterdagavond rond 19:55 uur een melding van het schietincident in de Haddingestraat. In deze straat werd de 50-jarige man uit Leeuwarden met ernstige verwondingen aangetroffen. Onder andere de traumahelikopter van het MMT kwam ter plaatse voor de hulpverlening. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en daar is hij uiteindelijk overleden als gevolg van zijn verwondingen. Het 47-jarige slachtoffer is ook voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. De drie mannen zijn gewond geraakt als gevolg van het schietincident. Aanhouding De politie heeft ongeveer een kwartier na het incident in de Boteringestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Hij zit vast en hij zal worden verhoord over het schietincident. De verdachte zit in beperkingen en dat houdt in dat hij alleen maar contact mag hebben met zijn advocaat. Conflict De politie gaat er op dit moment vanuit dat er een conflict is voorafgegaan aan het schietincident. Hierbij waren in ieder geval de slachtoffers en de uiteindelijke verdachte betrokken. Uit onderzoek moet nog blijken wat de reden was voor dit conflict. De politie spreekt met zoveel mogelijk getuigen. Op de plaats van het schietincident is forensisch onderzoek gedaan. Daarnast wordt gekeken of er camerabeelden uit de omgeving kunnen worden veiliggesteld. Deel geen beelden Er zijn ook beelden van het schietincident die rondgaan op sociale media. De politie kent deze beelden en ze zijn ook onderdeel van het onderzoek. We willen iedereen echter oproepen om deze beelden te verwijderen en niet verder te delen. Er is sprake van incident met een zeer ernstige afloop en het delen van deze beelden is confronterend en kwetsend voor de betrokkenen en familie en bekenden van de slachtoffers. Mocht u beschikken over nieuwe beelden van het incident of iets wat aan het conflict is voorafgegaan, dan vragen we u die alleen te delen met de politie, zodat we daar onderzoek naar kunnen doen. Heeft u tips? Het onderzoek naar de aanleiding van het schietincident is dus volop gaande. Heeft u meer informatie over het schietincident of over de mogelijke toedracht van het conflict? We vragen u dan contact op te nemen met de politie door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Groningen. Locatie nieuws: 53.21615 / 6.56564 Haddingestraat
Haddingestraat in Groningen


zondag 10 juli 2022, 16:08 uur
Man uit Leeuwarden (50) overleden na schietpartij Groningen
Groninger KrantGRONINGEN – Een 50-jarige man uit Leeuwarden is overleden nadat hij zaterdag werd neergeschoten in het centrum van Groningen. De man was betrokken bij een ruzie aan de Haddingestraat. Schokkende videobeelden van de schietpartij laten zien hoe hij gericht en van dichtbij wordt neergeschoten.
» Groninger Krant
zondag 10 juli 2022, 13:41 uur
Man overleden na schietpartij in Groningse binnenstad, verdachte opgepakt
NU.nlBij een schietpartij in de binnenstad van Groningen is zaterdagavond een vijftigjarige man uit Leeuwarden neergeschoten. Hij is uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis, meldt de politie zondag.
» NU.nl
zondag 10 juli 2022, 13:23 uur
Dode en twee gewonden bij schietpartij binnenstad Groningen
Blik op NieuwsIn de binnenstad van Groningen zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt bij een schietpartij. Dit meldt de politie. Een 50-jarig slachtoffer dat gewond raakte overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
» Blik op Nieuws
zondag 10 juli 2022, 13:14 uur
Leeuwarder (50) overleden na schietincident binnenstad Groningen
de TelegraafDe schietpartij in de Haddingestraat in Groningen zaterdagavond heeft een 50-jarige man uit Leeuwarden het leven gekost, meldt de politie zondagmiddag. Twee mannen van 47 en 58 jaar oud uit Leeuwarden raakten gewond. Een 24-jarige man uit Groningen is aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident.
» de Telegraaf
zondag 10 juli 2022, 11:56 uur
Schietpartij in Groningen gefilmd
de TelegraafIn Groningen loopt een ruzie tussen buurtbewoners uit de hand. Een man die probeert te vluchten trekt een wapen en lost meerdere schoten. De politie bevestigt zondag dat een 50-jarige man bij het voorval is overleden.
» de Telegraaf
zondag 10 juli 2022, 11:00 uur
Drie personen gewond bij schietpartij binnenstad Groningen
Blik op NieuwsIn de binnenstad van Groningen zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt bij een schietpartij. Dit meldt de politie.
» Blik op Nieuws
zondag 10 juli 2022, 11:00 uur
Beelden opgedoken van schietpartij in Groningen: ’Oprotten, wegwezen!’
de TelegraafDe schutter die zaterdagavond in de Haddingestraat in Groningen een man van 50 van het leven heeft beroofd en nog twee andere mannen verwondde, werd door hen opgejaagd. Dat blijkt uit videobeelden die zijn opgedoken.
» de Telegraaf
zondag 10 juli 2022, 10:33 uur
Video | Getuige filmt schietpartij op klaarlichte dag in Groningen
NU.nlDrie mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Een getuige filmde het incident. Wat het motief van de schietpartij is, is nog niet bekend.
» NU.nl
zondag 10 juli 2022, 10:33 uur
Slachtoffer schietpartij Groningen overleden (UPDATE)
CrimesiteBij een schietpartij in hartje Groningen is zaterdagavond een man om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. De politie hield een 24-jarige verdachte aan.
» Crimesite
zondag 10 juli 2022, 09:54 uur
Dode na schietpartij in binnenstad Groningen
NOSBij een schietpartij in de Groningse binnenstad gisteravond is een dode gevallen. Het gaat om een 50-jarige man uit Leeuwarden. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.
» NOS
zondag 10 juli 2022, 08:33 uur
Drie gewonden bij schietpartij in hartje Groningen (video)
Groninger KrantGRONINGEN – Bij een schietpartij aan de Haddingestraat in het centrum van Groningen zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt. Het heftige voorval gebeurde gisteren rond 20.00 uur. Op deze video is te zien dat een groep van circa 10 personen een man uit de straat verdrijft. De man heeft een pistool in zijn hand die …
» Groninger Krant
zaterdag 9 juli 2022, 20:46 uur
Drie gewonden bij schietpartij Groningen, verdachte aangehouden
de StentorDrie mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Het incident vond rond 20.00 uur vanavond plaats in de Haddingestraat. Dat meldt de politie.
» de Stentor
zaterdag 9 juli 2022, 20:46 uur
Drie gewonden bij schietpartij Groningen, verdachte aangehouden
BN DeStemDrie mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Het incident vond rond 20.00 uur vanavond plaats in de Haddingestraat. Dat meldt de politie.
» BN DeStem
zaterdag 9 juli 2022, 20:46 uur
Drie gewonden bij schietpartij Groningen, verdachte aangehouden
Brabants DagbladDrie mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Het incident vond rond 20.00 uur vanavond plaats in de Haddingestraat. Dat meldt de politie.
» Brabants Dagblad
zaterdag 9 juli 2022, 20:42 uur
Drie gewonden bij schietpartij in binnenstad van Groningen
de TelegraafBij een schietpartij in de Haddingestraat in de binnenstad van Groningen zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Groningen

25 april 19:32Treinen tussen Groningen en Assen rijden weer
24 april 19:30Groningen maakt op 16 mei excuses voor slavernijverleden
24 april 19:03Dalfser burgemeester Erica van Lente voorgedragen als burgemeester van gemeente Midden-Groningen
23 april 20:22Russen stoppen met stedenband tussen Groningen en Moermansk. 'Niet gelukt om waakvlam aan te houden'
23 april 16:33Man overleden na steekincident in Groningen
23 april 15:334 Mijl van Groningen wil in de toekomst 25.000 lopers aan de start
22 april 15:36FC Groningen mét Hidde Jurjus in topper tegen Willem II: rode kaart doelman geseponeerd
20 april 23:06FC Groningen schroeft de spanning in de eerste divisie verder op met ruime zege op SC Cambuur
20 april 16:56In het spoor van de anti-Eelde-activisten op Groningen Airport. 'Dit is vandaag onze rotonde'
19 april 21:00Rondje Groningen: Een hectische... uhhh: historische dag!
18 april 15:16Lichtgewonde bij schietpartij in Groningen
18 april 13:32Wet sluiting gaskraan Groningen gaat vrijdag al in, sneller dan gepland
18 april 10:54Ze zijn wit, wollig en dol op gras: stadskudde is weer aan de slag in Groningen
18 april 10:30Vapiano-pand wordt pop-up expositie van Kunstpunt Groningen. 'Kunnen het beter nuttig gebruiken'
17 april 21:10Bekladding academiegebouw leidt bij RUG tot mogelijk extra veiligheidsmaatregelen
17 april 17:31Frank van Mosselveld opvolger Wouter Gudde bij FC Groningen: nieuwe directeur wacht pittige klus
17 april 13:50Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Het Hogeland en Eemsdelta op 14 mei
17 april 11:10Oproep: hang allemaal de vlag uit in Groningen om einde gaswinning te vieren
15 april 16:41Thomas van Groningen debuteert als presentator Op1: ‘Een hele eer’
15 april 16:09Groningen Airport Eelde gaat samenwerken met Schiphol en krijgt meer vluchten
RSS.