menu
zoek

Nieuws Emmen

Politie deelt beelden van explosies en brandstichting op Kolhoopstraat en Halvemaanweg Emmen

dinsdag 4 juli 2023, 09:50 uur

De politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting op verschillende locaties in Emmen. Op 20 oktober 2022 ontplofte een zogeheten shell, zeer zwaar vuurwerk, bij een restaurant aan de Kolhoopstraat. Op 13 en 14 november vonden er een explosie en een brandstichting plaats op dezelfde plek aan de Halvemaanweg.

Waar: Stienackers in Emmen

Explosie restaurant Kolhoopstraat We publiceren nu beelden van een verdachte man, die op 20 oktober rond 04:00 uur een explosie zou hebben veroorzaakt bij een restaurant op de Kolhoopstraat. Op beelden is te zien dat de man met een shell voor het restaurant langs loopt. Hij gaat het terras op en steekt het explosief aan. Nadat hij is weggerend, vinden er twee explosies plaats. De schade bij en in het restaurant is aanzienlijk. Niemand raakte gewond. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de explosie bij de Kolhoopstraat. Explosie en brandstichting Halvemaanweg Op 13 november vindt er rond 05:00 uur ’s nachts een explosie plaats op de Halvemaanweg. Op deze beelden zijn twee verdachten te zien, die vanuit de Zuidbargestraat komen aanlopen. Een van hen loopt met een shell in z’n hand de Halvemaanweg op, richting een auto. Nadat deze verdachte is weggerend, vindt er een heftige vuurwerkexplosie plaats. Een dag later is het op dezelfde plek weer raak. Ditmaal wordt er door een verdachte man brand gesticht bij een auto. De vlammen slaan over naar een nabijgelegen schuur. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen woonboerderij. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de incidenten bij de Halvemaanweg. Aanhoudingen explosie Stienackers Los van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg heeft de politie op maandag 3 juli ook al twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober plaatsvond aan de Stienackers in Emmen. De verdachten zijn ook gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij twee andere explosies, namelijk op 8 en 11 november aan de Stienackers en het Meerveld. Bij deze explosies werd ook gebruik gemaakt van shells. Lees hier het nieuwsbericht over de aanhoudingen.

Toedracht en mogelijk verband Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies. Het is wel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen of dat ze elkaar helpen. We sluiten ook niet uit dat er personen zijn die verantwoordelijk zijn voor meerdere incidenten. We kijken dus of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de video hierboven. Tips? Neem contact met ons op! We zijn dus op zoek naar meerdere verdachten. Herkent u iemand op de beelden? Heeft u iemand horen praten over de explosie en/of de brandstichting? Weet u waarom deze incidenten hebben plaatsgevonden? Of heeft u andere tips? Laat het ons dan weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt uw informatie ook delen van Team Criminele Inlichtingen (088-6617734) of door onderstaand tipformulier invullen.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Emmen. Locatie nieuws: 52.78193 / 6.93879 Stienackers
Stienackers in Emmen


maandag 3 juli 2023, 10:39 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie op Stienackers in Emmen
Politie.nlDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
Op 29 oktober werd een zwaar stuk vuurwerk bij een auto tot ontploffing gebracht. Niemand raakte gewond. De politie verdenkt de twee mannen uit Emmen van het opzettelijk teweegbrengen van deze ontploffing.  Op 8 november vond opnieuw een explosie van zeer zwaar vuurwerk plaats op de Stienackers. Dat gebeurde bij hetzelfde voertuig als eind oktober. Ook hier werd mogelijk gebruik gemaakt van zeer zwaar vuurwerk. Het voertuig raakte onherstelbaar beschadigd. Daarnaast was er op 11 november nog een explosie met zwaar vuurwerk bij een voertuig aan het Meerveld in Emmen. Verband met andere explosies De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze drie explosies. Daarbij wordt ook gekeken of de nu aangehouden verdachten iets te maken hebben gehad met de andere explosies aan de Stienackers en het Meerveld. Het onderzoek naar de ontploffingen gaat verder. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen.

» Politie.nl
dinsdag 4 juli 2023, 11:46 uur
Politie deelt beelden van explosies en brandstichting in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting in Emmen, de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 4 juli 2023, 11:15 uur
Politie tast in het duister over daders en deelt beelden van explosies in Emmen
RTV DrentheDe eerste explosie is aan de Kolhoopstraat in Emmen op 20 oktober. Op 13 november is er een explosie en brandstichting aan de Halvemaanweg in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 12:01 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie in Emmen
CrimesiteDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober 2022 plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee zitten vast en worden gehoord. Op 29 oktober ontplofte een zwaar stuk vuurwerk bij een auto.
» Crimesite
maandag 3 juli 2023, 11:28 uur
Twee Emmenaren opgepakt voor vuurwerkexplosie bij auto
RTV DrentheBeide mannen, 19 en 20 jaar oud, zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij twee andere explosies in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 11:25 uur
Politie houdt twee mannen aan voor explosie in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Emmen

23 september 09:30Fred Grim: 'Deze groep blijft gas geven'
22 september 21:55Lees terug: FC Emmen wint voor de derde keer op rij in Breda
20 september 14:57Zien: zo verloopt de eerste dag van het EK wielrennen in Emmen
18 september 23:36Rui Mendes: 'Het is heerlijk om weer voetballer te zijn'
18 september 20:28Verdachte steekincident in jeugdinstelling Emmen ook verdacht van zedendelict
18 september 15:33FNV trekt aan de bel: 'Station Emmen is levensgevaarlijk'
18 september 09:22Rechter buigt zich over het voorarrest van jonge verdachten Yorneo-zaak in Emmen
15 september 19:30Luister live naar Jong Ajax - FC Emmen
15 september 09:29Emmen stelt 10.000 euro beschikbaar voor hulpactie voor aardbevingsslachtoffers Marokko
14 september 22:36Brand in dak van woonboerderij in Emmen
8 september 18:27FC Emmen goed bestand tegen FC Twente in oefenduel
7 september 15:45Emmen gaat in gesprek met verhuurder Emmer 'hitteflat'
5 september 17:27Grote Rietplas in Emmen weer veilig voor zwemmers
2 september 13:56Hoofdrolspelers FC Emmen schuldbewust na desastreuze avond in De Oude Meerdijk: 'Echt om te huilen'
2 september 00:50Fred Grim: 'Het is klote, maar we hebben wel veerkracht getoond'
1 september 17:00Handbalsters E&O keren na vijf jaar terug in de eredivisie. Kwiek is in Emmen eerste tegenstander
1 september 08:33Twee verdachten aangehouden voor roofoverval in Emmen
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?