menu
zoek

Nieuws Emmen

Politie deelt beelden van explosies en brandstichting op Kolhoopstraat en Halvemaanweg Emmen

dinsdag 4 juli 2023, 09:50 uur

De politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting op verschillende locaties in Emmen. Op 20 oktober 2022 ontplofte een zogeheten shell, zeer zwaar vuurwerk, bij een restaurant aan de Kolhoopstraat. Op 13 en 14 november vonden er een explosie en een brandstichting plaats op dezelfde plek aan de Halvemaanweg.

Waar: Stienackers in Emmen

Explosie restaurant Kolhoopstraat We publiceren nu beelden van een verdachte man, die op 20 oktober rond 04:00 uur een explosie zou hebben veroorzaakt bij een restaurant op de Kolhoopstraat. Op beelden is te zien dat de man met een shell voor het restaurant langs loopt. Hij gaat het terras op en steekt het explosief aan. Nadat hij is weggerend, vinden er twee explosies plaats. De schade bij en in het restaurant is aanzienlijk. Niemand raakte gewond. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de explosie bij de Kolhoopstraat. Explosie en brandstichting Halvemaanweg Op 13 november vindt er rond 05:00 uur ’s nachts een explosie plaats op de Halvemaanweg. Op deze beelden zijn twee verdachten te zien, die vanuit de Zuidbargestraat komen aanlopen. Een van hen loopt met een shell in z’n hand de Halvemaanweg op, richting een auto. Nadat deze verdachte is weggerend, vindt er een heftige vuurwerkexplosie plaats. Een dag later is het op dezelfde plek weer raak. Ditmaal wordt er door een verdachte man brand gesticht bij een auto. De vlammen slaan over naar een nabijgelegen schuur. De brandweer kon nog maar net voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen woonboerderij. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek naar de incidenten bij de Halvemaanweg. Aanhoudingen explosie Stienackers Los van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg heeft de politie op maandag 3 juli ook al twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober plaatsvond aan de Stienackers in Emmen. De verdachten zijn ook gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij twee andere explosies, namelijk op 8 en 11 november aan de Stienackers en het Meerveld. Bij deze explosies werd ook gebruik gemaakt van shells. Lees hier het nieuwsbericht over de aanhoudingen.

Toedracht en mogelijk verband Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk wat het motief is geweest voor de verschillende explosies. Het is wel opvallend dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen of dat ze elkaar helpen. We sluiten ook niet uit dat er personen zijn die verantwoordelijk zijn voor meerdere incidenten. We kijken dus of er een verband is en daarom hebben we de beelden van de incidenten aan de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg samengevoegd in de video hierboven. Tips? Neem contact met ons op! We zijn dus op zoek naar meerdere verdachten. Herkent u iemand op de beelden? Heeft u iemand horen praten over de explosie en/of de brandstichting? Weet u waarom deze incidenten hebben plaatsgevonden? Of heeft u andere tips? Laat het ons dan weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt uw informatie ook delen van Team Criminele Inlichtingen (088-6617734) of door onderstaand tipformulier invullen.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Emmen. Locatie nieuws: 52.78193 / 6.93879 Stienackers
Stienackers in Emmen


maandag 3 juli 2023, 10:39 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie op Stienackers in Emmen
Politie.nlDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
Op 29 oktober werd een zwaar stuk vuurwerk bij een auto tot ontploffing gebracht. Niemand raakte gewond. De politie verdenkt de twee mannen uit Emmen van het opzettelijk teweegbrengen van deze ontploffing.  Op 8 november vond opnieuw een explosie van zeer zwaar vuurwerk plaats op de Stienackers. Dat gebeurde bij hetzelfde voertuig als eind oktober. Ook hier werd mogelijk gebruik gemaakt van zeer zwaar vuurwerk. Het voertuig raakte onherstelbaar beschadigd. Daarnaast was er op 11 november nog een explosie met zwaar vuurwerk bij een voertuig aan het Meerveld in Emmen. Verband met andere explosies De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze drie explosies. Daarbij wordt ook gekeken of de nu aangehouden verdachten iets te maken hebben gehad met de andere explosies aan de Stienackers en het Meerveld. Het onderzoek naar de ontploffingen gaat verder. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen.

» Politie.nl
dinsdag 4 juli 2023, 11:46 uur
Politie deelt beelden van explosies en brandstichting in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie deelt beelden van meerdere verdachten en twee explosies en een brandstichting in Emmen, de Kolhoopstraat en de Halvemaanweg.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 4 juli 2023, 11:15 uur
Politie tast in het duister over daders en deelt beelden van explosies in Emmen
RTV DrentheDe eerste explosie is aan de Kolhoopstraat in Emmen op 20 oktober. Op 13 november is er een explosie en brandstichting aan de Halvemaanweg in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 12:01 uur
Twee mannen aangehouden voor explosie in Emmen
CrimesiteDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie, die op 29 oktober 2022 plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee zitten vast en worden gehoord. Op 29 oktober ontplofte een zwaar stuk vuurwerk bij een auto.
» Crimesite
maandag 3 juli 2023, 11:28 uur
Twee Emmenaren opgepakt voor vuurwerkexplosie bij auto
RTV DrentheBeide mannen, 19 en 20 jaar oud, zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij twee andere explosies in Emmen.
» RTV Drenthe
maandag 3 juli 2023, 11:25 uur
Politie houdt twee mannen aan voor explosie in Emmen
Dagblad van het NoordenDe politie heeft maandagochtend twee mannen van 20 en 19 jaar uit Emmen aangehouden in verband met een explosie die op 29 oktober vorig jaar plaatsvond op de Stienackers in Emmen. De twee mannen zitten vast en worden gehoord.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Emmen

12 juni 17:30Een nieuwe trainer, een oude lichtmast en een Tsjechische 'wonderdokter' | Radio Meerdijk
11 juni 19:40FC Emmen en Robin Peter vinden elkaar in nieuwe visie: jagen, creativiteit en dynamiek
10 juni 13:09Qbuzz zet extra bussen in tijdens Blues Festival
8 juni 15:23Hello Festival in Emmen met recordaantal bezoekers is in volle gang. Bekijk hier de foto's
7 juni 15:35FC Emmen verjongt in aanloop naar nieuwe seizoen: 'Vissen in vijver met hele jonge visjes'
26 mei 23:17Deel van het centrum van Emmen tot maandagochtend zonder water
25 mei 18:44Het seizoen van FC Emmen zit erop: NAC in tweede halve finale te sterk
22 mei 22:22ADO doet zichzelf tekort tegen Excelsior: 'Hadden minimaal 5-1 moeten winnen'
21 mei 23:46Vicente Besuijen niet onder indruk van striemend fluitconcert bij penalty: 'Daar hou je toch van'
21 mei 21:17Ruim een jaar celstraf voor inbraak bij bloemenzaak en op bouwterrein in Emmen
21 mei 19:45Lees terug: FC Emmen met kunst- en vliegwerk naar gelijkspel tegen NAC, volg hier de play-offs
20 mei 17:00Provincies Drenthe en Overijssel: 'Meer perroncontroles op zwartrijders in trein Zwolle-Emmen'
19 mei 18:39Treinverkeer tussen Emmen en Coevorden weer op gang na stormschade
18 mei 18:52FC Emmen na onwaarschijnlijke zege op FC Dordrecht stap dichterbij de eredivisie
16 mei 21:01FC Emmen-fans kunnen ontknoping tegen Dordrecht live zien op Raadhuisplein
14 mei 20:57FC Emmen mag na gelijkspel tegen FC Dordrecht nog hopen op eredivisie
14 mei 20:41Lees terug: FC Emmen en FC Dordrecht spelen gelijk in eerste wedstrijd van de play-offs
14 mei 19:12FC Emmen vroeg op voorsprong tegen FC Dordrecht. Volg de play-offs via ons liveblog
12 mei 17:32Eigenaar uitgebrande fietsenzaak Emmen verslagen: 'Mijn hele levenswerk is in elkaar gestort'
10 mei 23:30Een paar verdiende biertjes voor FC Emmen-trainer Alfons Arts en dan de play-offs in
RSS.