menu
zoek

Nieuws Emmen

Politieagent in Emmen bedreigd en gewond

maandag 10 oktober 2022, 11:20 uur

Emmen – Zondagmiddag 9 oktober werd een politieagent bedreigd en belaagd door tientallen personen. Hij liep daarbij ook letsel op. De agent reageerde op zijn dienstmotor op een melding van een scootermeeting en scooteroverlast nabij de Huygensstraat in Emmen.

Waar: Huygensstraat in Emmen

De motoragent was rond 16:00 uur als eerste en enige agent aanwezig nadat de overlastmelding binnenkwam. Hij trof op de Huygensstraat een grote groep personen. Hij controleerde daar van een 20-jarige bestuurder van een motorscooter de papieren. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed op een motorscooter zonder kentekenplaat. Hierop nam de agent de motorscooter in beslag. Toen de agent met de bestuurder hierover in gesprek was, kwam een grote groep personen dreigend op hem af en sloten hem in. Ze riepen daarbij onder andere “Pak hem”. Mensen uit de groep begonnen de agent te duwen en belaagden hem, waarna de agent meerdere collega’s ter assistentie opriep. Bij het duwen liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. De bestuurder van de motorscooter ontkwam in de commotie. Zijn gegevens zijn bij de politie bekend. Vermoedelijk kwamen de aanwezigen vanuit verschillende delen van Noord-Nederland, waaronder Groningen. De motorscooter die de agent in beslag wilde nemen, werd in het gedrang weer meegenomen door mensen uit de groep. Toen de agent met zijn pepperspray dreigde, viel de groep uiteen en renden de aanwezigen snel weg toen ook meerdere politie eenheden snel arriveerden. Er zijn daarna nog een aantal scooterbestuurders gecontroleerd en kentekens genoteerd. De agent hoefde zich gelukkig niet te laten behandelen aan zijn verwondingen. Signalementen bekend Agressie en geweld tegen politieagenten is onacceptabel. Agenten moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweldtegen medewerkers wordt niet getolereerd. De politie doet altijd direct aangifte van geweld. Het onderzoek naar deze zaak is dus ook direct opgestart. Van twee personen zijn er signalementen bekend. Eén van de personen die de agent heeft belaagd heeft het volgende signalement: Man Getinte huidskleur Fors postuur 1m65 tot 1m70 groot Blauwe hoodie Zwarte sjaal/bivakmuts Krullend haar Blauwe schoenen De persoon die in het tumult de motorscooter meenam heeft het volgende signalement: Man Witte huidskleur Witte trui Zwarte bodywarmer met capuchon Ongeveer 1m90 groot Slank postuur Deel je informatie met de politie Als je bij het incident was en je hebt je informatie nog niet met de politie gedeeld, komen we graag met je in contact. We komen specifiek graag in contact aanwezigen die het incident hebben gefilmd. De beelden die zij hebben kunnen waardevol zijn in het onderzoek. Er gaan al beelden van het incident rond op verschillende social media. Deze beelden hebben wij ook in ons bezit. Blijf je liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina invullen. In dit tipformulier kun je ook foto- en videomateriaal toevoegen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Emmen. Locatie nieuws: 52.74028 / 6.96593 Huygensstraat
Huygensstraat in Emmen


maandag 10 oktober 2022, 13:19 uur
Motoragent in Emmen wordt belaagd door groep jongeren en raakt gewond
RTV DrentheEen motoragent is gistermiddag gewond geraakt, nadat hij werd belaagd door een groep jongeren. De agent heeft aangifte gedaan.
» RTV Drenthe
maandag 10 oktober 2022, 12:58 uur
Agent belaagd door tientallen mensen in Emmen
de TelegraafEen politieagent is zondagmiddag in Emmen (Drenthe) bedreigd en belaagd door tientallen mensen, meldt de politie maandag. De agent ging af op een melding van een zogenoemde scootermeeting die voor overlast zorgde in de buurt van de Huygensstraat. De agent heeft aangifte gedaan.
» de Telegraaf
maandag 10 oktober 2022, 12:56 uur
Tientallen personen belagen, bedreigen en verwonden motoragent in Emmen
Dagblad van het NoordenEen politieagent is zondag bedreigd door tientallen personen en gewond geraakt bij een scootermeeting in Emmen.
» Dagblad van het Noorden



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Emmen

25 april 11:19Johan Vlemmix vestigt hoop op Willem-Alexander en komt met 'koninklijke poepdoos' naar Emmen
24 april 15:39Groep 7 en 8 leerlingen gemeente Emmen gratis naar Wildlands
23 april 09:18Koninklijke familie te gast bij Koningsdagconcert in Atlas Theater Emmen
22 april 17:18FC Emmen-middenvelder Jorrit Smeets zet punt achter profcarrière
20 april 15:41Gemeente Emmen kondigt noodverordening af voor Koningsdag
20 april 11:33Ben Scholte na bizarre goal: 'Wat gebeurt hier nou weer?'
19 april 21:59Lees terug: FC Emmen draait achterstand om en wint van tiental Telstar
13 april 10:54De kogel is door de kerk: Arts en Van Oostrum maken seizoen af bij FC Emmen
10 april 22:46Willem-Alexander heeft concurrentie: Pieter Elzinga verkozen tot Koning van Emmen
10 april 13:26Michel van Oostrum en Alfons Arts in de startblokken als trainersduo FC Emmen
9 april 16:19FC Emmen stelt trainer Fred Grim en zijn assistent Erwin van Breugel per direct op non-actief
8 april 22:25Zwak FC Emmen onderuit bij Jong AZ: Play-offs in gevaar
7 april 19:40Favorieten winnen zonnige en sfeerrijke 4 mijl van Emmen
6 april 16:28Fietser raakt gewond bij aanrijding in Emmen
4 april 09:55Ruim drie ton naar onderhoud van zwembaden en sporthallen in Emmen
3 april 14:29Nico Haak vervangt Fred Grim als technisch manager van FC Emmen
1 april 22:26Dick Lukkien: FC Emmen heeft genoeg kwaliteit om de play-offs te halen, dat gun ik ze ook
1 april 16:32Lees terug: FC Groningen overklast FC Emmen in een matige wedstrijd
30 maart 08:30Zo klonk de wederopstanding van FC Emmen tegen Jong Ajax op Radio Drenthe
27 maart 17:31Scooter en auto botsen op Rondweg Emmen: een gewonde
RSS.