menu
zoek

Nieuws Drachten

De voordelen van een waterontharder voor jou

vrijdag 21 juli 2023, 15:27 uur

Een waterontharder is een apparaat dat steeds populairder wordt bij huiseigenaren. Het biedt talloze voordelen die jouw dagelijkse leven aanzienlijk kunnen verbeteren. In dit artikel zullen we kijken naar de voordelen van een waterontharder en waarom het een verstandige investering kan zijn voor jouw huis.

Voordelen voor jouw gezondheid
Een waterontharder kan aanzienlijke voordelen bieden voor jouw gezondheid. Hard water bevat mineralen zoals calcium en magnesium, die neerslaan op je huid en haar tijdens het douchen. Dit kan leiden tot een droge huid en broos haar. Met een waterontharder kun je genieten van zacht water dat mild is voor jouw huid en haar, waardoor ze gezonder en glanzender worden.

Bescherming van jouw apparaten
Hard water kan schadelijke afzettingen achterlaten in huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten, wasmachines en waterkokers. Deze afzettingen verminderen de levensduur en de efficiëntie van de apparaten. Een waterontharder voorkomt de opbouw van kalkaanslag, waardoor jouw apparaten langer meegaan en beter presteren. Dit bespaart jou niet alleen geld op reparaties en vervangingen, maar vermindert ook de impact op het milieu.

Verhoogde efficiëntie bij schoonmaken
Schoonmaken met hard water kan een uitdaging zijn. De mineralen in hard water reageren met zeep en reinigingsmiddelen, waardoor er moeilijk af te spoelen zeepresten ontstaan. Dit kan strepen en vlekken achterlaten op glaswerk, douchewanden en keukenoppervlakken. Met een waterontharder wordt het water verzacht, waardoor schoonmaakmiddelen beter kunnen schuimen en effectiever kunnen reinigen. Dit zorgt voor een moeiteloze en streepvrije schoonmaak ervaring.

Verlengde levensduur van jouw kleding
Hard water kan schadelijk zijn voor jouw kleding. De mineralen in hard water kunnen zich vasthechten aan de vezels van de stof, waardoor ze er vaal en versleten uitzien. Daarnaast kunnen de zeepresten die achterblijven na het wassen met hard water irritaties veroorzaken op de huid. Een waterontharder zorgt ervoor dat jouw wasgoed grondig wordt gereinigd zonder de schadelijke effecten van hard water, waardoor je kleding langer meegaat en zachter aanvoelt.

Betere energie-efficiëntie
Wist je dat hard water de energie-efficiëntie van verwarmingssystemen kan beïnvloeden? Kalkaanslag in waterverwarmers en leidingen kan de warmteoverdracht verminderen, waardoor het verwarmingssysteem harder moet werken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Met een waterontharder voorkom je de opbouw van kalkaanslag, waardoor jouw verwarmingssysteem efficiënter kan werken en je energie kunt besparen.

Drinkwater

Voordelige economische invloed
Naast de directe voordelen die een waterontharder biedt voor jouw gezondheid en het milieu, kan het ook positieve economische invloeden hebben. Met zachter water heb je minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig, waardoor je geld bespaart op huishoudelijke uitgaven. Bovendien kan de verlengde levensduur van apparaten en kleding jouw besparingen op de lange termijn vergroten.

Haarverzorging
Met een waterontharder kun je afscheid nemen van de problemen die hard water veroorzaakt voor jouw haar. Hard water kan jouw haar dof maken, klitten veroorzaken en de natuurlijke oliën uit jouw haar strippen. Door gebruik te maken van zacht water, dat vrij is van schadelijke mineralen, behoudt jouw haar zijn glans, wordt het gemakkelijker doorkambaar en blijft het gezonder.

Verhoogde levensduur van waterleidingen
Hard water kan na verloop van tijd schadelijke afzettingen veroorzaken in jouw waterleidingen. Deze kalkaanslag kan leiden tot verstoppingen, verminderde waterdruk en uiteindelijk tot de noodzaak van dure reparaties. Een waterontharder voorkomt de opbouw van kalkaanslag, waardoor jouw waterleidingen vrij blijven van verstoppingen en langer meegaan.


Meer nieuws uit Drachten

4 oktober 13:25Werkstraffen voor Hoogezandsters na aanslagen met vuurwerkbommen in Drachten
30 september 13:57Steekincident
3 augustus 17:21Geef je interieur een nieuwe look met de mooiste vloerkleden
22 juli 09:00Boot brandt uit op het water bij Drachten
21 juli 15:27De voordelen van een waterontharder voor jou
11 juni 10:52Twee mannen aangehouden na mogelijke bedreiging met wapens op Zuidkade in Drachten
13 mei 19:47Video | Vlammen slaan uit loods vol afval in Drachten
26 april 09:41Man (18) uit Harkstede naar ziekenhuis na ongeluk met meerdere auto's op A7 bij Drachten
25 maart 08:47Uitslaande brand in kantoorunit Torenstraat in Drachten
13 maart 18:48Helmonders laten ravage achter in hotels en vertrekken zonder te betalen
3 maart 17:37Brandweer heeft grote brand in Drachten onder controle, veel schade
27 februari 15:17Politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting in Drachten
27 januari 11:01'Philips stevent af op nieuw massaontslag': lot van fabriek in Drachten is nog onwis
16 januari 17:01Politiebureau Drachten ondergaat een flinke verbouwing: meerdere teams op locatie Moleneind
26 december 16:27Video | Lijnbus zit vast in sloot na ongeluk bij Drachten
22 december 15:34Explosies bij brand kraanwagen op A7 tussen Drachten en Groningen | Video
20 december 13:51Drugslab aangetroffen in Drachten; twee verdachten aangehouden
13 december 21:00Kans op doorstart Jansma, maar twijfels over nieuwe rol bij bouw zuidelijke ringweg
9 december 07:42Overkapping brandt af in Drachten
10 november 21:03Tientallen boeren met trekkers betogen in Drachten tegen stikstofbeleid
RSS.