menu
zoek

Nieuws Dordrecht

Houd insecten buiten de deur met slimme oplossingen

dinsdag 17 september 2024, 11:57 uur

Het is een bekend probleem: zodra de temperaturen stijgen, vliegen de insecten je huis binnen. Of het nu muggen, vliegen of wespen zijn, niemand zit te wachten op ongenode gasten die je nachtrust verstoren of in je eten terechtkomen. Gelukkig zijn er diverse manieren om je huis insectenvrij te houden zonder dat je concessies hoeft te doen aan frisse lucht. Eén van de meest effectieve oplossingen? Een plissé hordeur. We vertellen meer waarom dit type hordeur en andere soorten horren een slimme investering zijn om insecten buiten te houden.

De voordelen van frisse lucht zonder insecten
Iedereen houdt ervan om een frisse bries door het huis te laten waaien, vooral in de warmere maanden. Maar helaas betekent dit vaak ook een open uitnodiging voor insecten om binnen te komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, zeker wanneer je bijvoorbeeld 's avonds de ramen open hebt staan en de lampen aan hebt. Insecten worden immers aangetrokken door licht en kunnen je nachtrust verstoren of overlast veroorzaken tijdens het koken. Een effectieve manier om insecten buiten te houden zonder de ventilatie op te geven, is door gebruik te maken van horren.

De veelzijdigheid van horren
Horren zijn speciaal ontworpen om insecten buiten te houden, terwijl je wel kunt genieten van frisse lucht. Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar, zoals vaste raamhorren, rolhorren, en natuurlijk de plissé hordeur. Welke hor je ook kiest, ze helpen allemaal om insecten effectief buiten te houden. Het grote voordeel van horren is dat ze je huis luchtdoorlatend houden zonder dat er ongedierte binnenkomt. Ze zijn eenvoudig te installeren en nemen ze vaak weinig ruimte in beslag.

Waarom een plissé hordeur?
Een van de beste oplossingen voor grotere openingen, zoals je terras- of balkondeur, is de plisse hordeur. Dit type hordeur is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en praktisch. Een plissé hordeur verschilt van andere hordeuren doordat het gaas in een zigzag-vorm (plissé) vouwt wanneer je de deur opent en sluit. Hierdoor heeft de deur een aantal unieke voordelen:
  • Ruimtebesparend: De plissé hordeur heeft geen veersysteem, zoals traditionele rolhorren. Hierdoor is er geen ruimte nodig voor een oprolkastje, en het vouwmechanisme neemt minder ruimte in.
  • Gemakkelijk te bedienen: Door het lichte en flexibele vouwsysteem is de plissé hordeur gemakkelijk te openen en sluiten, zelfs met één hand. Dit is vooral handig wanneer je je handen vol hebt, bijvoorbeeld met boodschappen.
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: Plissé hordeuren zijn gemaakt van stevig materiaal dat lang meegaat. Het gaas is bestand tegen dagelijks gebruik en weerstaat weersinvloeden zoals wind en regen. Bovendien is het eenvoudig schoon te maken.
  • Esthetisch aantrekkelijk: Het strakke ontwerp van de plissé hordeur past bij vrijwel elk interieur en exterieur. Je hoeft geen concessies te doen aan de uitstraling van je woning.
  • Geschikt voor grote openingen: Waar traditionele hordeuren vaak minder geschikt zijn voor brede deuren, is de plissé hordeur ontworpen voor grote deurpartijen zoals een schuifpui of openslaande deuren naar de tuin.

Andere tips om insecten buiten te houden
Naast horren en een plissé hordeur zijn er nog andere manieren om insecten uit je huis te weren:
  • Gebruik van insectenwerende middelen: Plaats bijvoorbeeld citronellakaarsen of essentiële oliën zoals lavendel of eucalyptus bij deuren en ramen. Deze geuren houden insecten op afstand.
  • Goed sluitende ramen en deuren: Controleer of al je ramen en deuren goed sluiten, zodat er geen spleten of kieren zijn waar insecten doorheen kunnen.
  • Regelmatig schoonmaken: Zorg ervoor dat je regelmatig schoonmaakt, vooral in de keuken. Etensresten en vuil trekken insecten aan.







Meer nieuws uit Dordrecht

18 september 19:09Politieagente ontkent moordplan op haar ex-man: 'Ik ben erin geluisd'
17 september 11:57Houd insecten buiten de deur met slimme oplossingen
16 september 16:15Tot eind september geen treinen meer tussen Dordrecht en Roosendaal
6 september 11:30Als de kleinkinderen eieren in de tuin vinden, moeten ze die in de prullenbak gooien
2 september 22:28Negen arrestaties in groot xtc-onderzoek
28 augustus 14:00Persoon nagekeken na woningbrand
26 augustus 22:00Jong PSV verzuimt koppositie in Keuken Kampioen Divisie te pakken, Jong AZ klopt FC Dordrecht
13 augustus 09:00LIVE Tour de France Femmes | Rensters vanuit druk Dordrecht vertrokken voor eerste van twee etappes
7 augustus 20:57Bretly D.: een leven in jeugdinrichtingen, steeds nieuwe kansen en steeds nieuwe delicten
1 augustus 17:12Hond bijt twee mensen tijdens vechtpartij op straat
30 juli 15:20A16 bij Dordrecht weer open na ongeluk met vrachtauto vol stenen
30 juli 09:50Gewonde na woningoverval aan Tesselschadestraat Dordrecht
26 juli 16:31'Bijna tweeduizend burgers betrokken bij grootschalig fraudenetwerk'
24 juli 10:40Auto belandt op z'n kop
10 juli 16:37Tweede verdachte (15) opgepakt voor incident fietser Zwijndrecht
9 juli 12:27Ajax en Heerenveen vervroegen oefenduels om code oranje, wedstrijd van Willem II onzeker
6 juli 16:20Feyenoord zet FC Dordrecht aan de kant bij officieus debuut Brian Priske, ruime nederlaag voor PSV
25 juni 10:29Fietsster (76) overlijdt na botsing met andere fietser
24 juni 14:14Verdachte (73) van dodelijk steekincident Dordrecht vrijgelaten
21 juni 15:59Justitie wil vrijspraak voor agent die racistische taal en eigen geweld niet in proces-verbaal zette
RSS.