menu
zoek

Nieuws Doetinchem

Vrouw aangehouden in cold case Sem Vijverberg

woensdag 7 september 2022, 13:02 uur

Een vrouw uit Doetinchem is aangehouden in de zaak rond de dood van baby Sem Vijverberg. De politie vermoedt dat zij de moeder is van de gevonden baby in 2006. Een DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven.

Na een grote mediacampagne in 2021 zijn ongeveer tachtig tips binnengekomen die zijn onderzocht. Eén van de tips is anoniem doorgegeven en bevatte gerichte informatie. Naar aanleiding van deze tip kreeg het coldcaseteam Oost-Nederland de vrouw in beeld. Verdere informatie over deze zaak wordt op dit moment niet gedeeld.

Antwoorden Gedurende de campagne deed de politie een uiterste poging, na al die jaren, antwoorden te vinden. Op verschillende manieren is aandacht gevraagd voor de zaak. Voetbalvereniging De Graafschap doopte stadion de Vijverberg eenmalig om naar het Sem Vijverberg stadion en zanger Xander de Buisonjé maakte een lied. Ook verschillende televisie-uitzendingen stonden stil bij de hernieuwde aandacht. Die aandacht was doorslaggevend.

Nooit te laat om te praten In totaal zijn ongeveer tachtig tips binnengekomen en onderzocht. Eén tip maakte het verschil. In onderzoeken naar onopgeloste misdrijven is het vaak zoeken naar dat ene puzzelstukje. Door op verschillende manieren aandacht te –blijven- vragen voor onopgeloste zaken, kan na jaren alsnog het ontbrekende stukje boven water komen. Deze zaak is daar het voorbeeld van.

Sem Vijverberg In januari 2006 vinden spelende kinderen het levenloze lichaampje van een jongetje in de rietkraag van de Kapperskolk in Doetinchem. Uit onderzoek komt vast te staan dat de baby door geweld om het leven is gebracht en is achtergelaten. Het jongetje krijgt uiteindelijk een naam. Sem Vijverberg. Eén van de kinderen die de jongen had aangetroffen, vindt Sem een leuke naam. De achternaam Vijverberg is een verwijzing naar het stadion van de Doetinchemse voetbalclub De Graafschap.  Sem wordt op 9 februari 2006 begraven in Doetinchem. In bijzijn van de burgemeester, de politie, de betrokken families die Sem in het water hebben gevonden en buurtbewoners, wordt het jongetje naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Impact De zaak heeft altijd een grote impact gehad in Doetinchem en daarbuiten. We realiseren ons dat ook deze aanhouding kan zorgen voor een grote impact op betrokkenen zowel rond de verdachte als binnen de politie. Rechercheurs hebben de afgelopen jaren nauwe betrokkenheid gehad en gehouden bij deze zaak. Veel kranten en omroepen hadden op verschillende momenten aandacht voor het onderzoek. Ook regionale en landelijke opsporingsprogramma’s vroegen aandacht voor de zaak. Daarnaast zijn er reconstructies gemaakt. De komende tijd doet het coldcaseteam Oost-Nederland verder onderzoek op zoek naar antwoorden die zestien jaar lang onbekend zijn gebleven.


» Politie.nl


Kaart nieuws Doetinchem. Locatie nieuws: 51.96485 / 6.31514


woensdag 7 september 2022, 21:29 uur
'Misschien hadden we hem kunnen redden', verdrietige herinneringen na doorbraak in zaak dode baby
Omroep GelderlandHet nieuws over de doorbraak in de zaak Sem Vijverberg heeft ook omwonenden bereikt van de plek in Doetinchem waar de dode baby 16 jaar geleden is gevonden. Met gemengde gevoelens wordt er gereageerd op de aanhouding van de mogelijke moeder.
» Omroep Gelderland
woensdag 7 september 2022, 15:51 uur
'Dat méén je niet', opluchting en kippenvel na doorbraak in zaak Sem Vijverberg
Omroep GelderlandDe doorbraak in het politieonderzoek in de onopgeloste zaak van de dode baby Sem Vijverberg maakt veel los. Deze woensdag deelde de politie mee dat een vrouw uit Doetinchem is aangehouden. Mogelijk is zij de moeder van het jongetje dat zestien jaar geleden dood werd gevonden in een vijver.
» Omroep Gelderland
woensdag 7 september 2022, 15:12 uur
Emotionele reacties na doorbraak in zaak dode baby Sem: ‘Ik sta er nog van te shaken’
PZCAlma had niet verwacht dat de politie ooit de moeder van Sem Vijverberg zou vinden. ,,Grote complimenten”, zegt de geëmotioneerde moeder van de drie kinderen die het babylijkje 29 februari 2006 vonden in de Kapperskolk in Doetinchem.
» PZC
woensdag 7 september 2022, 15:12 uur
Emotionele reacties op doorbraak in zaak vermoorde baby Sem: ‘Ik sta er nog van te shaken’
de GelderlanderDOETINCHEM - Alma had niet verwacht dat de politie ooit de moeder van Sem Vijverberg zou vinden. ,,Grote complimenten”, zegt de geëmotioneerde moeder. Haar drie kinderen vonden het babylijkje op 29 januari 2006 in de Kapperskolk in Doetinchem.
» de Gelderlander
woensdag 7 september 2022, 14:35 uur
Politie houdt vermoedelijke moeder overleden baby Sem Vijverberg aan
Blik op NieuwsIn de Coldcasezaak van de in 2006 dood aangetroffen baby Sem Vijverberg in rietkraag van de Kapperskolk in Doetinchem heeft de politie een vrouw uit Doetinchem aangehouden. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
» Blik op Nieuws
woensdag 7 september 2022, 13:38 uur
Vrouw vast in cold case overleden baby Doetinchem
Leeuwarder CourantDe politie heeft een vrouw opgepakt in het onderzoek naar het overlijden van baby Sem Vijverberg, die in 2006 dood werd gevonden in Doetinchem. Het gaat vermoedelijk om de moeder van de baby. Een DNA-onderzoek moet hier uitsluitsel over geven. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het pasgeboren kindje, meldt de politie.
» Leeuwarder Courant
woensdag 7 september 2022, 13:30 uur
Vrouw opgepakt in cold case dode baby in Doetinchemse vijver, mogelijk moeder
NU.nlDe politie heeft een vrouw uit Doetinchem aangehouden in verband met de zaak rondom Sem Vijverberg. Het lichaampje van de baby werd in januari 2006 gevonden in een vijver in Doetinchem.
» NU.nl
woensdag 7 september 2022, 13:28 uur
Aanhouding in zaak-Sem Vijverberg: zo verliep de zoektocht sinds 2006
Omroep GelderlandDe politie heeft een vrouw uit Doetinchem aangehouden, die mogelijk de moeder is van baby Sem Vijverberg. Ruim zestien jaar geleden werd Sem dood gevonden in het ijs: ondanks verwoede pogingen daartoe werden zijn ouders nooit gevonden. Hoe stak de zaak ook alweer in elkaar? Een chronologie.
» Omroep Gelderland
woensdag 7 september 2022, 13:15 uur
Doorbraak in zaak dood baby Sem Vijverberg: politie arresteert na 16 jaar mogelijke moeder
de StentorDOETINCHEM - Een vrouw uit Doetinchem van wie het vermoeden bestaat dat ze de moeder van Sem Vijverberg is, is deze week aangehouden. Deze aanhouding lijkt een doorbraak in het onderzoek naar de pasgeboren baby, die in januari 2006 dood werd gevonden in de Kapperskolk in de Achterhoekse stad.
» de Stentor
woensdag 7 september 2022, 13:15 uur
Doorbraak in zaak dood baby Sem Vijverberg: politie arresteert na 16 jaar mogelijke moeder
Brabants DagbladEen vrouw uit Doetinchem is aangehouden, van wie het vermoeden bestaat dat ze de moeder van Sem Vijverberg is. De aanhouding lijkt een doorbraak in het onderzoek naar de pasgeboren baby die in januari 2006 dood werd gevonden in de Achterhoekse stad.
» Brabants Dagblad
woensdag 7 september 2022, 13:15 uur
Doorbraak in zaak dood baby Sem Vijverberg: politie arresteert na 16 jaar mogelijke moeder
PZCEen vrouw uit Doetinchem is aangehouden, van wie het vermoeden bestaat dat ze de moeder van Sem Vijverberg is. De aanhouding lijkt een doorbraak in het onderzoek naar de pasgeboren baby die in januari 2006 dood werd gevonden in de Achterhoekse stad.
» PZC
woensdag 7 september 2022, 13:10 uur
Doorbraak in cold case Sem Vijverberg: mogelijke moeder aangehouden
Omroep GelderlandEen grote doorbraak in de cold case van de dode baby Sem Vijverberg uit Doetinchem. De politie heeft de vermoedelijke moeder van het jongetje aangehouden. Het gaat om een vrouw uit Doetinchem. Het DNA-onderzoek loopt nog, maar zal binnen enkele dagen duidelijkheid moeten geven.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Doetinchem

16 mei 09:04Slimme tips voor lokale promotie
15 mei 21:23Mark Boumans herbenoemd als burgemeester van Doetinchem
12 mei 17:35Succesvol directeur Charles Droste weg bij Amphion
6 mei 18:47Kalveren om het leven gekomen door incident met mixen van mest
3 mei 21:03Agent lost waarschuwingsschot bij aanhouding van 17-jarige
25 april 16:51Politie neemt Telegramgroep voor drugshandel Achterhoek over
19 april 17:56Saneren gifgrond Doetinchem kost 8,5 miljoen euro
17 april 19:14Wolf doet dutje in tuin Doetinchem • Motorrijder (23) verongelukt
17 april 16:31Justitie wil 2,6 miljoen hebben van Doetinchems bedrijf
8 april 08:18Man gewond bij zwaar auto-ongeluk in dichte mist
7 april 15:571,5 jaar cel voor autodealer wegens witwassen acht ton van Fenerbahçe
4 april 15:39Drugs, vuurwapens en geld gevonden bij invallen: twee twintigers opgepakt in Doetinchem
31 maart 15:59Man raakt bekneld en overlijdt bij bedrijfsongeval in Langerak
28 maart 11:13‘Autohandelaar uit Doetinchem ondergedoken na oplichting van Fenerbahçe’ (UPDATE)
15 maart 10:36GA Eagles-speler Sylla Sow wint arbitragezaak van De Graafschap
2 maart 21:18Met simpele zege op De Graafschap plaatst Ajax zich voor halve finale KNVB-beker
8 februari 12:47Man (59) uit Gaanderen overleden na aanrijding in Doetichem
7 februari 16:00LIVE | Spelers De Treffers worden opgewacht door supporters: ‘Heel Groesbeek loopt uit’
3 februari 19:00Invallen Doetinchem en Dodewaard onderdeel groot landelijk onderzoek
3 februari 09:37Gemaskerde politie valt motorzaak en rijtjeshuis in Doetinchem binnen: seksbedrijf lijkt link
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?