menu
zoek

Nieuws Deventer

Update over online bedreigingen Etty Hillesum Lyceum

dinsdag 1 oktober 2024, 22:50 uur

We merken dat het nieuws over de online dreiging navolging vindt van ‘copycats’. Dat betekent dat personen dreigementen uiten via social media, in navolging van het eerdere dreigement.

De politie heeft vandaag naar aanleiding van dit incident meerdere meldingen van vergelijkbare dreigingsberichten ontvangen. Zo kreeg de politie veel meldingen nadat er afgelopen middag opnieuw een bedreigende mail naar leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum was verstuurd. Alle dreigberichten zijn bekend bij de politie die hier zorgvuldig en adequaat onderzoek naar doet. Het verspreiden van dit soort berichten is strafbaar. De politie doet hier onderzoek naar en treedt hier tegenop. De gevolgen van zo’n verdenking zijn vaak niet mis. Jongeren hebben dit niet altijd voldoende voor ogen. We vragen ouders om hierover met hun kind in gesprek te gaan.   Het Etty Hillesum Lyceum staat in nauw contact hierover met de politie. Dit geeft geen aanleiding om morgen de scholen te sluiten. Alle locaties van het Etty Hillesum Lyceum zijn daarom morgen, woensdag 2 oktober, geopend. Voor de veiligheid van leerlingen en medewerkers worden zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Deventer. Locatie nieuws: 52.25011 / 6.19272


dinsdag 1 oktober 2024, 11:53 uur
Scholen Etty Hillesum Lyceum morgen weer open
Politie.nlVier locaties van het Etty Hillesum Lyceum gaan morgen weer open, nadat zij vandaag gesloten werden vanwege een online bedreiging. Het gaat om de locaties Marke Noord, Marke Zuid, Arkelstein en Leerroute Het Corberic.
Vanmorgen waren vier locaties van het Etty Hillesum Lyceum dicht vanwege een online bedreiging. Ouders kregen zo snel mogelijk bericht dat de scholen voor de zekerheid tijdelijk gesloten werden. De politie werd meteen ingeschakeld om de bedreiging te onderzoeken. In overleg met politie, justitie, gemeente en de school is besloten dat de vier scholen op de vier locaties morgen weer open gaan. Er worden maatregelen genomen, zowel zichtbaar als onzichtbaar, voor de veiligheid van leerlingen en medewerkers. Ondertussen zet de politie het onderzoek onverminderd voort. Reactie burgemeester In een reactie zegt burgemeester Ron König: “Dat leerlingen, ouders/verzorgers, directie en medewerkers van de scholen zijn geschrokken, kan ik me goed voorstellen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is in goed contact met de school en de gemeente Deventer. Bedreigingen via sociale media zijn ernstig, zorgelijk en verwerpelijk.” Tips en informatie De politie doet een oproep om informatie te delen die kan helpen bij het onderzoek. Informatie kan gedeeld worden via het tipformulier of via 0900-8844. Anoniem melden kan via ‘Meld Misdaad Anoniem’ op 0800-7000 of via het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar je anoniem informatie door kan geven.

» Politie.nl
woensdag 2 oktober 2024, 19:56 uur
Etty Hillesum Lyceum maakt herstart
RTV OostHet Etty Hillesum Lyceum in Deventer heeft vanmorgen 'een goede start' gemaakt. Dat meldt de school op de eigen site. Gisteren bleven vier locaties van de school gesloten vanwege een online dreiging.
» RTV Oost
woensdag 2 oktober 2024, 06:00 uur
Scholen in Deventer weer open na dag vol dreigementen: dit is wat we tot nu toe weten
de StentorLeerlingen en docenten van middelbare scholen in Deventer hebben tot twee keer toe een mail ontvangen waarin gedreigd werd met moord en doodslag. De gebeurtenis roept veel vragen op. Dit is wat we tot nu toe weten.
» de Stentor
woensdag 2 oktober 2024, 05:01 uur
Copycats op social media bedreigen leerlingen en personeel van Etty Hillesum Lyceum in Deventer
RTV OostDe dreigmail die is verstuurd naar het Etty Hillesum Lyceum in Deventer leidt tot kopieergedrag door zogenoemde copycats. Dat meldt een woordvoerder van de school. Via social media worden dreigementen geuit richting leerlingen en personeel, in navolging van het eerdere dreigement dat is gedaan.
» RTV Oost
dinsdag 1 oktober 2024, 22:52 uur
Tweede dreigement was ‘misplaatste grap’, middelbare scholen in Deventer woensdag weer open
BN DeStemDe vier middelbare scholen in Deventer die dinsdag dicht bleven nadat er online was gedreigd met een ‘dodelijke schietpartij’, gaan woensdag weer open. Volgens het Etty Hillesum Lyceum is er sprake van kopieergedrag. De politie zou dinsdag meerdere meldingen van vergelijkbare dreigingsberichten hebben ontvangen.
» BN DeStem
dinsdag 1 oktober 2024, 22:11 uur
Tweede dreigement was ‘misplaatste grap’, middelbare scholen in Deventer woensdag weer open
de StentorDe vier middelbare scholen in Deventer die dinsdag dicht bleven nadat er online was gedreigd met een ‘dodelijke schietpartij’, gaan woensdag weer open. Dat heeft directeur Gerie ten Brinke van Het Vlier dinsdagavond bekendgemaakt op een ouderavond voor 4 en 5 havo.
» de Stentor
dinsdag 1 oktober 2024, 16:22 uur
Vier scholen Etty Hillesum Lyceum Deventer gesloten na online bedreiging
Blik op NieuwsVier locaties van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer zijn dinsdag gesloten gebleven vanwege een online bedreiging. 'Het gaat om de locaties Marke Noord, Marke Zuid, Arkelstein en Leerroute Het Corberic', zo meldt de gemeente Deventer dinsdag. .
» Blik op Nieuws
dinsdag 1 oktober 2024, 12:57 uur
Scholen in Deventer treffen maatregelen na dreigement en gaan woensdag open
NU.nlVier locaties van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer gaan woensdag weer open. De leerlingen zijn eerder vandaag naar huis gestuurd vanwege een dreigement dat rondgaat in appgroepen. Op en rond de scholen worden veiligheidsmaatregelen genomen.
» NU.nl
dinsdag 1 oktober 2024, 12:39 uur
Scholen in Deventer woensdag weer open na online bedreiging
de TelegraafVier locaties van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer gaan woensdag weer open nadat ze dinsdag gesloten werden om een dreigbericht dat rondging in appgroepen. Het gaat om de scholen VMBO De Marke Noord, VMBO De Marke Zuid, Het Corberic en Arkelstein. „Er worden maatregelen genomen, zowel zichtbaar als onzichtbaar, voor de veiligheid van leerlingen en medewerkers”, zo meldt de koepel waar de scholen onder vallen.
» de Telegraaf
dinsdag 1 oktober 2024, 12:04 uur
Vier locaties van Etty Hillesum Lyceum in Deventer blijven hele dag gesloten om dreiging
RTV OostDe locaties Marke Noord, Marke Zuid, Arkelstein en Leerroute Het Corberic van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer blijven de hele dag gesloten vanwege een dreigmail die naar de school is gestuurd. Dat heeft de directie van de school besloten in overleg met politie en gemeente Deventer. In de mail werd gedreigd met een schietpartij.
» RTV Oost
dinsdag 1 oktober 2024, 10:21 uur
Vier middelbare scholen in Deventer gesloten vanwege dreiging met schietpartij
NU.nlIn Deventer zijn de leerlingen van vier middelbare scholen dinsdagochtend naar huis gestuurd vanwege een dreiging met een schietpartij. De scholen zijn gesloten na overleg met de politie en de gemeente.
» NU.nl
dinsdag 1 oktober 2024, 09:38 uur
Meerdere scholen in Deventer dicht na dreigement schietpartij
de TelegraafIn Deventer zijn vier scholen op drie locaties dinsdagochtend niet open gegaan om een dreigbericht dat rondgaat in appgroepen. De scholen die gesloten zijn, betreffen VMBO De Marke Noord, VMBO De Marke Zuid, Het Corberic en de Arkelstein.
» de Telegraaf
dinsdag 1 oktober 2024, 09:12 uur
Meerdere scholen in Deventer dicht vanwege dreiging schietpartij
RTV OostDe locaties De Marke Noord en Zuid en locatie het Corberic van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer blijven vanmorgen gesloten. Aanleiding is een mail die naar de school is gestuurd. Daarin werd gedreigd met een schietpartij, zegt een woordvoerder van de school.
» RTV Oost
dinsdag 1 oktober 2024, 08:36 uur
Dreigbericht over ‘dodelijke schietpartij’: scholen in Deventer dicht, leerlingen naar huis
de StentorLeerlingen van vier middelbare scholen in Deventer zijn vanmorgen naar huis gestuurd na een dreigement dat een aanslag op vmbo De Marke zou worden gepleegd. Er gaat in appgroepen een screenshot rond van een bericht waarin wordt gedreigd met een dodelijke schietpartij.
» de Stentor



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Deventer

16 oktober 06:53Brand in hooibalen bij Deventer: ‘Maar goed dat ik de daders niet betrapt heb’
10 oktober 10:56Man (33) raakt gewond bij steekpartij
4 oktober 12:02112 Nieuws: Grote verkeerscontrole in Deventer: auto's in beslag genomen
2 oktober 19:56Etty Hillesum Lyceum maakt herstart
2 oktober 13:25Politie houdt derde verdachte aan voor steekpartij Deventer waarbij jongen (14) zwaargewond raakte
1 oktober 17:43Opnieuw schokkende dreigbrief aan Deventer scholen: ‘Jullie gaan er allemaal aan’
26 september 16:14Overval op 71-jarige man in zijn woning in Deventer lijkt opgelost: drie jongemannen opgepakt
25 september 20:43Tweede minderjarige verdachte aangehouden voor steekpartij met zwaargewonde
24 september 07:22Jongen opgepakt voor steekincident met 14-jarige zwaargewonde
22 september 15:2914-jarige jongen beroofd van spullen en is neergestoken: Ernstig gewond naar ziekenhuis
22 september 15:05Jongen (14) zwaargewond bij gewapende beroving in Deventer
22 september 12:57Auto glijdt op de kop over A1, inzittenden komen er zelf uit
21 september 23:05Go Ahead voelt zich benadeeld door niet gegeven strafschop tegen Ajax: ‘Hele aparte beslissing’
21 september 15:23Lees terug: pover Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles
18 september 21:49Soevereinen vervolgd voor terrorisme, chats over doden burgemeester Deventer
18 september 21:06Burgemeester Deventer doelwit van soevereinen complot: ’Uiteraard komt dit aan’
18 september 13:58Man (27) uit Deventer opgepakt met ‘blauwe vaten’ op parkeerplaats bij Paleis Het Loo
16 september 14:30Deventer eert 101-jarige Canadese oorlogsveteraan met zilveren erepenning
5 september 11:33Rijbewijs ingevorderd van straatracers na ongeluk op A1 bij Deventer
4 september 21:36Auto ramt vangrail langs A1 bij Deventer
RSS.