menu
zoek

Nieuws Den Haag

Honderden actievoerders XR aangehouden bij klimaatactie

zaterdag 28 januari 2023, 19:21 uur

Vandaag blokkeerde Extinction Rebellion de Utrechtsebaan (A12). Een paar honderd klimaatactivisten werden aangehouden; het overgrote deel voor overtreding van de Wet Openbare Manifestaties (WOM), een paar omdat zij voorbereidingshandelingen verrichtten verrichtten om de snelweg te blokkeren; zoals het uitgooien van touwen om af te dalen in de tunnelbak. Een actievoerder is aangehouden omdat hij de gedragsaanwijzing die de officier van justitie hem had opgelegd, negeerde.

Waar: Utrechtsebaan in Den Haag

Kort voor het middaguur werden twaalf activisten aangehouden omdat zij probeerden de Utrechtsebaan te blokkeren. Zij zijn aangehouden voor het plegen van voorbereidingshandelingen van een strafbaar feit. Kort daarna liepen honderden mensen de tunnelbak van de Utrechtsebaan/A12 in om daar te protesteren. Deze actie was verboden en nadat de politie meerdere keren had gevorderd, verliet een groot deel van de actievoerders de actielocatie. De klimaatactivisten die niet weggingen zijn aangehouden en per bus naar een politiebureau gebracht.  Onder hen was een activist die een gebiedsverbod voor de A12/Utrechtsebaan negeerde. De aanhoudingen verliepen zowel de kant van de actievoerders als de politie rustig en vreedzaam. Proces aangehouden actievoerders Alle aangehouden actievoerders zijn overgebracht naar een politiebureau voor de afhandeling van hun aanhouding. Daarbij is gevraagd of zich onder de aangehouden actievoerders minderjarigen, mensen met een medische aandoening of een andere bijzondere reden bevonden en of zij dat wilden melden, zodat zij sneller konden worden afgehandeld. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het vaststellen van hun identiteit. Als wij die identiteit niet kunnen vaststellen, bestaat de kans dat de aangehouden persoon langer wordt vastgehouden.  Aan het begin van de avond was een deel van de actievoerders weer in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie zal zich op een later moment buigen over de afdoening.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.07621 / 4.33734 Utrechtsebaan
Utrechtsebaan in Den Haag


maandag 30 januari 2023, 16:04 uur
Kabinet wil óók stop op subsidies fossiele brandstoffen, maar op ander tempo
de StentorActiegroep Extinction Rebellion heeft alweer de volgende blokkade van de A12 in Den Haag aangekondigd, op zaterdag 11 maart. De activisten zeggen terug te blijven komen tot de ‘subsidie voor fossiele brandstoffen’ stopt. Maar kan dat?
» de Stentor
maandag 30 januari 2023, 11:41 uur
Laatste demonstranten van Extinction Rebellion vrijgelaten
de TelegraafDe laatste twee demonstranten van Extinction Rebellion die nog vastzaten na de blokkade op de A12 in Den Haag zaterdag zijn inmiddels ook vrijgelaten, meldt de politie. In totaal werden 768 mensen aangehouden. De politie zei eerder dat de laatste demonstranten hun identiteit niet wilden vertellen.
» de Telegraaf
maandag 30 januari 2023, 10:07 uur
Een snelweg bezetten? Dan ga je te ver in je recht op demonstreren
Brabants DagbladVolgens Amnesty International grijpt de Nederlandse overheid te vaak in bij demonstraties, bijvoorbeeld omdat de openbare orde in het geding zou zijn. De mensenrechtenorganisatie was bij de bezettingsactie van Extinction Rebellion afgelopen zaterdag op de A12 in Den Haag. Volgens de Haagse burgemeester Jan van Zanen overschrijdt het bezetten van de A12 ‘de grenzen van het demonstratierecht’.
» Brabants Dagblad
zondag 29 januari 2023, 14:28 uur
768 klimaatactivisten opgepakt bij klimaatdemonstratie A12 in Den Haag
Omroep WestDe politie heeft zaterdag 768 klimaatactivisten opgepakt die de Utrechtsebaan blokkeerden en geen gehoor gaven aan de oproep de weg verlaten. Het weghalen van de klimaatactivisten is volgens de gemeente in goede orde verlopen. Klimaatactiegroep Extinction Rebellion zei eerder op zondag dat zo'n 725 actievoerders weer op vrije voeten waren.
» Omroep West
zondag 29 januari 2023, 13:01 uur
768 klimaatactivisten opgepakt, maar volgens Amnesty niet altijd duidelijk waarom
NU.nlEr zijn zaterdag 768 actievoerders van Extinction Rebellion opgepakt bij de snelwegblokkade in Den Haag. Twee demonstranten zitten nog vast, omdat ze hun identiteit niet kenbaar willen maken. Volgens Amnesty International was het soms onduidelijk op welke grond de betogers werden aangehouden.
» NU.nl
zondag 29 januari 2023, 12:30 uur
768 aangehouden actievoerders weer vrij, nog 2 vast na snelwegblokkade
NU.nlEr zijn zaterdag 768 actievoerders van klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) aangehouden tijdens de blokkade van de snelweg A12 in Den Haag, laat de politie zondagmiddag weten. Twee demonstranten zitten nog vast omdat ze hun identiteit niet kenbaar maken. Amnesty International zegt in een eerste reactie tegen NU.nl dat het zaterdag niet altijd duidelijk op welke grond mensen aangehouden werden.
» NU.nl
zondag 29 januari 2023, 11:26 uur
Striptease van activiste Ingeborg op A12 mislukt, politie pakt haar op voor ze zich kan uitkleden
BN DeStemVoor Ingeborg de Lange is de demonstratie op de A12 bij Den Haag zaterdag op een deceptie uitgelopen. Haar plan om - samen met zes anderen - zo goed als naakt te demonstreren, mislukte volledig. ,,Al voor de A12 werden we opgepakt. Tien uur vastgezeten.”
» BN DeStem
zaterdag 28 januari 2023, 21:08 uur
Deel op A12 bij Den Haag aangehouden actievoerders weer vrij
Dagblad van het NoordenEen deel van de honderden actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zaterdag zijn gearresteerd op de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag is weer vrij.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 28 januari 2023, 20:57 uur
Politie arresteert 'paar honderd' demonstranten bij klimaatbetoging in Den Haag
NU.nlDe politie heeft rondom de demonstraties bij de A12 in Den Haag een "paar honderd" klimaatactivisten opgepakt. Een deel van die arrestanten is weer vrijgelaten. De organisator van de klimaatacties, Extinction Rebellion, spreekt van een succesvolle demonstratie.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 17:49 uur
Honderden arrestaties rond klimaatbetoging in Den Haag, A12 weer vrijgegeven
NU.nlDe A12 in Den Haag is weer leeg, nadat de snelweg een groot deel van de middag werd geblokkeerd door demonstranten van actiegroep Extinction Rebellion. De politie meldt honderden aanhoudingen te hebben verricht onder de betogers. De weg is inmiddels weer vrijgegeven voor verkeer.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 17:49 uur
Amnesty noteert álles bij blokkade Den Haag: ‘Demonstraties zijn van onschatbaar belang’
BN DeStemTerwijl klimaatactivisten zich vastketenen aan een snelweg in Den Haag, houdt Amnesty International in de gaten hoe de demonstratie verloopt. De organisatie heeft zorgen over het demonstratierecht in Nederland.
» BN DeStem
zaterdag 28 januari 2023, 16:54 uur
Limburgse klimaatactiviste in Den Haag: 'Ik kan niet anders'
1LimburgKlimaatactiviste Silvia Tuenter uit Haelen is zaterdag, samen met honderden andere activisten, opgepakt door de politie vanwege de demonstratie op de A12 in Den Haag. "Ik kan niet anders dan iets doen voor mijn kinderen en later hopelijk mijn kleinkinderen", verklaart ze.
» 1Limburg
zaterdag 28 januari 2023, 16:54 uur
Politie arresteert honderden klimaatactivisten bij blokkade A12
Dagblad van het NoordenBij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn honderden mensen gearresteerd, meldt de politie. Een exact aantal kon de politie nog niet geven. De A12 is inmiddels weer leeg, maar nog niet vrijgegeven. De brandweer is bezig een activist die in een paal langs de weg was geklommen naar beneden te halen.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 28 januari 2023, 16:40 uur
Honderden arrestaties rond klimaatbetoging in Den Haag, A12 weer leeg
NU.nlDe A12 in Den Haag is weer leeg, nadat de snelweg een groot deel van de middag werd geblokkeerd door demonstranten van actiegroep Extinction Rebellion. De politie meldt honderden aanhoudingen te hebben verricht onder de betogers.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 15:49 uur
Politie arresteert honderden klimaatactivisten bij blokkade A12, deel weer op vrije voeten
de TelegraafKlimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn zaterdag rond twaalf uur de A12 in Den Haag opgelopen om daar actie te voeren. Zij liepen op de snelweg en wierpen blokkades op, ondanks eerdere waarschuwingen van de politie. Iets voor één uur is de politie begonnen met het verwijderen van de blokkade, honderden actievoerders werden een voor een opgetild door de politie en in een arrestantenbus gezet.
» de Telegraaf
zaterdag 28 januari 2023, 14:56 uur
Politie haalt klimaatactivisten met gereedschap en cola van A12
Dagblad van het NoordenDe politie probeert zaterdagmiddag klimaatactivisten van onder meer actiegroep Extinction Rebellion van de A12 in Den Haag te halen, maar heeft daar slijptollen en cola voor nodig. Demonstranten hebben zich op verschillende manieren aan elkaar en aan de weg vastgemaakt uit protest tegen de miljarden die Nederland uitgeeft aan subsidies voor producenten van fossiele brandstoffen.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 28 januari 2023, 14:28 uur
Politie probeert honderden klimaatactivisten van A12 te verwijderen met slijptollen en cola
NU.nlDe politie probeert klimaatactivisten van onder meer actiegroep Extinction Rebellion van de A12 in Den Haag te halen, maar heeft daar slijptollen en cola voor nodig. Demonstranten hebben zich op verschillende manieren aan elkaar en aan de weg vastgemaakt uit protest tegen de miljarden die Nederland uitgeeft aan subsidies voor producenten van fossiele brandstoffen.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 13:21 uur
Politie grijpt in bij klimaatbetoging op A12 bij Den Haag, demonstranten opgepakt en weggevoerd
NU.nlHonderden klimaatactievoerders zijn zaterdag rond 12.00 uur de A12 in Den Haag opgelopen om daar een blokkade te vormen. De aanhangers van Extinction Rebellion deden dit ondanks waarschuwingen van de politie. De politie besloot rond 12.45 uur in te grijpen. Actievoerders werden vanaf dat moment opgetild door de politie en in een busje gezet.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 13:16 uur
Politie grijpt in bij klimaatprotest op de A12 in Den Haag
Dagblad van het NoordenHonderden klimaatactievoerders zijn zaterdag rond twaalf uur de A12 in Den Haag opgelopen om daar actie te voeren. De actievoerders van Extinction Rebellion lopen op de snelweg en werpen blokkades op, ondanks waarschuwingen van de politie. Iets voor een uur is de politie begonnen met het verwijderen van de blokkade, de eerste actievoerders worden opgetild door de politie en in een arrestantenbus gezet.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 28 januari 2023, 13:16 uur
Video | Honderden klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag
NU.nlHonderden klimaatactivisten hebben zaterdag de A12 in Den Haag geblokkeerd. De actievoerders van Extinction Rebellion liepen de snelweg op, ondanks waarschuwingen van de politie.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 13:06 uur
Snelweg A12 bij Den Haag geblokkeerd
Blik op NieuwsActievoerders hebben na een oproep van Extinction Rebelion de A12 bij Den Haag geblokkeerd.
» Blik op Nieuws
zaterdag 28 januari 2023, 13:02 uur
Politie grijpt in bij klimaatdemonstratie op A12 bij Den Haag, eerste demonstranten weggevoerd
NU.nlHonderden klimaatactievoerders zijn zaterdag rond 12.00 uur de A12 in Den Haag opgelopen om daar een blokkade te vormen. De aanhangers van Extinction Rebellion deden dit ondanks waarschuwingen van de politie. De politie besloot rond kwart voor één in te grijpen. De eerste actievoerders werden opgetild door de politie en in een busje gezet.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 12:29 uur
Honderden klimaatactievoerders blokkeren A12 in Den Haag
NU.nlHonderden klimaatactievoerders zijn zaterdag rond 12.00 uur de A12 in Den Haag opgelopen om daar een blokkade te vormen. De actievoerders van Extinction Rebellion liepen de snelweg op ondanks waarschuwingen van de politie.
» NU.nl
zaterdag 28 januari 2023, 12:10 uur
LC Commentaar | Het OM laat zich voor het karretje spannen van selectief verontwaardigde liberalen
Leeuwarder CourantHet belooft een interessante gebeurtenis te worden, zaterdag op de A12 in Den Haag. Amnesty International stuurt waarnemers naar een voorgenomen blokkade van de snelweg, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties als Oxfam Novib, Milieudefensie en vakbond FNV zijn present om steun te betuigen aan actievoerders.
» Leeuwarder Courant
zaterdag 28 januari 2023, 12:06 uur
A12 urenlang afgesloten na klimaatdemonstratie Extinction Rebellion, honderden arrestaties verricht
Omroep WestKlimaatactivisten van Extinction Rebellion (ER) hebben zaterdag de A12 in Den Haag urenlang geblokkeerd. Ze liepen rond 12.00 uur vanaf het Malieveld de Utrechtsebaan op. De demonstratie is inmiddels voorbij en de A12 is ook vrijgegeven. De politie heeft honderden mensen opgepakt, maar kan nog geen exact aantal geven.
» Omroep West
zaterdag 28 januari 2023, 11:52 uur
Honderden klimaatactivisten bezetten A12 in Den Haag, politie grijpt in
Brabants DagbladHonderden klimaatactivisten zijn rond het middaguur de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag opgelopen. Zij willen de rest van de middag de snelweg blokkeren. De politie greep na ongeveer vijftig minuten in en is overgegaan tot arrestaties.
» Brabants Dagblad
zaterdag 28 januari 2023, 11:52 uur
Honderden klimaatactivisten bezetten A12 in Den Haag, tientallen aangehouden
de StentorHonderden klimaatactivisten zijn rond het middaguur de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag opgelopen. Zij willen de rest van de middag de snelweg blokkeren. De politie greep na ongeveer vijftig minuten in en is overgegaan tot arrestaties.
» de Stentor
zaterdag 28 januari 2023, 11:52 uur
Honderden klimaatactivisten bezetten A12 in Den Haag, politie grijpt in
BN DeStemHonderden klimaatactivisten zijn rond het middaguur de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag opgelopen. Zij willen de rest van de middag de snelweg blokkeren. De politie greep na ongeveer vijftig minuten in en is overgegaan tot arrestaties.
» BN DeStem
zaterdag 28 januari 2023, 09:45 uur
Ingeborg blokkeert vandaag naakt de A12: ‘Dat maakt de actie sympathiek, ludiek en vrolijk’
de StentorOndanks dat zes van haar mede-activisten zijn opgepakt, blokkeert Ingeborg de Lange (50) vandaag met Extinction Rebellion de A12 in Den Haag.
» de Stentor
zaterdag 28 januari 2023, 09:44 uur
Politie grijpt in bij klimaatprotest op de A12 in Den Haag
de TelegraafHonderden klimaatactievoerders zijn zaterdag rond twaalf uur de A12 in Den Haag opgelopen om daar actie te voeren. De actievoerders van Extinction Rebellion liepen op de snelweg en wierpen blokkades op, ondanks waarschuwingen van de politie. Iets voor een uur is de politie begonnen met het verwijderen van de blokkade, de tientallen actievoerders werden opgetild door de politie en in een arrestantenbus gezet.
» de Telegraaf
vrijdag 27 januari 2023, 21:34 uur
Dit weten we over de A12-blokkade: 'Vier keer meer aanwezigen dan verwacht'
NU.nlActiegroep Extinction Rebellion houdt zaterdag een grote demonstratie op de A12 in Den Haag. De actie kwam deze week groot in het nieuws toen donderdag al preventief klimaatactivisten werden opgepakt. Daarna kwam er fors meer steun voor de activisten. Dit is wat je vandaag kan verwachten.
» NU.nl
vrijdag 27 januari 2023, 16:05 uur
Castricumse activist Lucas (47) mag van rechter niet naar blokkade op A12
RTV N-HDe Castricumse Lucas Winnips mag van de rechter morgen niet naar een klimaatprotest op de A12 in Den Haag. In kort geding bepaalde de rechter dat de Extinction Rebellion-activist tot in ieder geval dinsdag een gebiedsverbod krijgt voor de Utrechtsebaan, zoals dat deel van de snelweg heet. 
» RTV N-H
vrijdag 27 januari 2023, 15:16 uur
Nog eens dertig organisaties steunen klimaatactivisten die zaterdag A12 blokkeren
NU.nlDe steun voor de klimaatprotestactie van Extinction Rebellion die zaterdagmiddag plaatsvindt op de A12 in Den Haag is fors gegroeid. Donderdag lieten nog negen maatschappelijke organisaties weten dat ze de blokkade steunen. Een dag later zijn dat er bijna veertig. De directeuren zullen vanaf de zijkant van de snelweg hun steun betuigen.
» NU.nl
vrijdag 27 januari 2023, 14:56 uur
Nog eens dertig organisaties steunen klimaatprotestactie met A12-blokkade
NU.nlDe steun voor de klimaatprotestactie van Extinction Rebellion van zaterdagmiddag op de A12 in Den Haag is fors gegroeid. Waar gisteren negen maatschappelijke organisaties naar buiten brachten dat zij de blokkade zullen steunen, zijn dat er nu bijna veertig. De directeuren zullen vanaf de zijkant van de snelweg hun steun betuigen.
» NU.nl
vrijdag 27 januari 2023, 13:17 uur
Snelwegblokkade Extinction Rebellion in Den Haag gaat door na overleg met OM
NU.nlKlimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) heeft vrijdag met het Openbare Ministerie (OM) overlegd over de aangekondigde snelwegblokkade in Den Haag. Volgens een woordvoerder van het OM is er niets veranderd aan de actie.
» NU.nl
vrijdag 27 januari 2023, 12:45 uur
OM na overleg met Extinction Rebellion over blokkade: 'Er is niets veranderd'
NU.nlKlimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) heeft vrijdag overlegd met het Openbare Ministerie (OM) over de aangekondigde snelwegblokkade in Den Haag. Volgens een woordvoerder van het OM is er niets veranderd aan de actie.
» NU.nl
vrijdag 27 januari 2023, 11:41 uur
Extinction Rebellion overlegt met OM over aangekondigde blokkade A12
NU.nlKlimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) overlegt vrijdag met het Openbaar Ministerie (OM) over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Dat zegt de advocaat van de groep, Willem Jebbink. Een woordvoerder van het OM bevestigt het gesprek.
» NU.nl
vrijdag 27 januari 2023, 11:14 uur
OM overlegt met Extinction Rebellion over snelwegblokkade
de StentorKlimaatactiegroep Extinction Rebellion voert vandaag overleg met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Dat zegt de advocaat van de groep, Willem Jebbink. Een OM-woordvoerder bevestigt het gesprek.
» de Stentor
vrijdag 27 januari 2023, 11:14 uur
Justitie overlegt met Extinction Rebellion over blokkade A12
de GelderlanderKlimaatactiegroep Extinction Rebellion voert vandaag overleg met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Dat zegt de advocaat van de groep, Willem Jebbink. Een woordvoerder van justitie bevestigt het gesprek.
» de Gelderlander
vrijdag 27 januari 2023, 11:14 uur
Klimaatactivist mag morgen niet naar blokkade A12, justitie in gesprek met Extinction Rebellion
BN DeStemKlimaatactiegroep Extinction Rebellion voert overleg met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag zaterdag. Justitie heeft een prominent lid van de organisatie een gebiedsverbod opgelegd. Dat blijft gehandhaafd, oordeelde de rechter vrijdagochtend in een kort geding.
» BN DeStem
vrijdag 27 januari 2023, 11:09 uur
'Oproep tot blokkade A12 is niet meteen opruiing'
Omroep West'Wat je nu ziet is een ongekende repressie van de overheid. We hebben nog nooit eerder meegemaakt dat mensen door een oproep gecriminaliseerd worden.' Willem Jebbink, de advocaat van actiegroep Extinction Rebellion, is duidelijk in zijn oordeel over de actie van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag. Het OM liet donderdag zes activisten van de groepering aanhouden, nadat vorige week al een man van 47 uit Castricum was gearresteerd.
» Omroep West
donderdag 26 januari 2023, 12:23 uur
Organisaties sluiten zich aan bij blokkade A12 na arrestatie klimaatactivisten
NU.nlZes klimaatactivisten zijn donderdagochtend thuis opgepakt op verdenking van opruiing, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Ze riepen op aanstaande zaterdag te komen demonstreren op de A12 bij Den Haag. Volgens justitie is zo'n blokkade "gevaarlijk en ontwrichtend", maar door de arrestaties lijkt er juist meer steun voor de actie te ontstaan.
» NU.nl
donderdag 26 januari 2023, 11:14 uur
Zes arrestaties na oproep om A12 te blokkeren
Omroep WestZes milieuactivisten zijn donderdagochtend thuis aangehouden, omdat ze ervan worden verdacht te hebben opgeroepen om de Utrechtsebaan (A12) bij Den Haag te blokkeren. Het gaat om drie mannen en drie vrouwen die aangesloten zijn bij actiegroep Extinction Rebellion (XR). Eerder werd een andere man 47-jarige man uit Castricum aangehouden voor het oproepen voor een blokkade op de A12.
» Omroep West
donderdag 26 januari 2023, 11:05 uur
Zes klimaatactivisten opgepakt omdat ze zaterdag A12 willen blokkeren
NU.nlZes klimaatactivisten zijn donderdagochtend thuis opgepakt op verdenking van opruiing, meldt het Openbaar Ministerie. De actievoerders zijn aangesloten bij de actiegroep Extinction Rebellion en riepen op om aanstaande zaterdag te demonstreren op de A12 bij Den Haag. Volgens het OM is de blokkade "gevaarlijk en ontwrichtend".
» NU.nl
donderdag 26 januari 2023, 10:33 uur
Klimaatactivisten thuis opgepakt na oproep Extinction Rebellion om A12 te blokkeren
de TelegraafDe zes klimaatactivisten die donderdagochtend werden opgepakt op verdenking van opruiing, zijn na verhoor weer op vrije voeten. De actievoerders zijn aangesloten bij de actiegroep Extinction Rebellion (XR) en hadden opgeroepen om zaterdag te demonstreren op de A12 in Den Haag. Het Openbaar Ministerie meldt dat zij de komende negentig dagen niet op de Utrechtsebaan (A12) mogen komen.
» de Telegraaf
donderdag 26 januari 2023, 10:28 uur
Zes activisten thuis opgepakt voor oproepen tot blokkeren A12
BN DeStemMinstens zes activisten van Extinction Rebellion zijn vanochtend vroeg opgepakt. Dat laat het Openbaar Ministerie vanochtend weten. De zes worden verdacht van opruiing omdat ze via social media opriepen om komende zaterdag de A12 in Den Haag te blokkeren.
» BN DeStem
donderdag 26 januari 2023, 10:28 uur
Zes activisten thuis opgepakt voor oproepen tot blokkeren A12
Brabants DagbladZes activisten van Extinction Rebellion zijn vanochtend vroeg thuis opgepakt. Dat laat het Openbaar Ministerie vanochtend weten. De zes worden verdacht van opruiing omdat ze via social media opriepen om komende zaterdag de A12 in Den Haag te blokkeren.
» Brabants Dagblad
donderdag 26 januari 2023, 10:28 uur
Zes klimaatactivisten thuis opgepakt voor oproepen tot blokkeren A12: ‘Dit is een grove schande’
de StentorZes klimaatactivisten van actiegroep Extinction Rebellion zijn vanochtend vroeg thuis opgepakt. Dat laat het Openbaar Ministerie vanochtend weten. De zes worden verdacht van opruiing omdat ze via social media opriepen om komende zaterdag de A12 in Den Haag te blokkeren.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: 1Limburg
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Den Haag

21 maart 11:54Shovelchauffeur Johan R. (60) krijgt geen nieuwe rechter, zaak vrijdag vervolgd
21 maart 11:31Twee overleden buren dronken vaak samen een biertje: ‘Had ze al weken niet gezien’
20 maart 15:03Twee doden gevonden in woning Den Haag
17 maart 23:10Kabangu met twee treffers belangrijk voor Willem II: ‘Twee goals? Dat is een tijdje geleden’
17 maart 22:12FC Den Bosch boekt weer eens een zege, Willem II verrast ADO Den Haag
17 maart 20:25Arrestatiebevel Internationaal Strafhof tegen Poetin: wat nu en hoe reageert Rusland?
17 maart 16:48’Soevereine’ shovelbestuurder wraakt rechter en eist 100.000 euro
17 maart 15:11ADO Den Haag wil door met Dick Advocaat (75): onduidelijkheid over functie
17 maart 13:19Bewoners opgeschrikt door explosie en autobrand in straat
14 maart 17:58Twee verdachten aangehouden na schietpartij in Den Haag
13 maart 22:11Shovelchauffeur die werd opgepakt bij boerenprotest komt uit Geesteren
13 maart 17:10Drie tieners gearresteerd om 'ernstige' geweldsmisdrijven in Den Haag
12 maart 21:00Eén groep boeren stond in Den Haag niet bij andere boeren, maar tussen de klimaatactivisten
11 maart 20:57Op pad met protesterende boeren: ‘Nederland moet weten hoe radeloos wij zijn’
11 maart 16:48’Boerenprotest’ had meer weg van campagne-evenement FvD
11 maart 11:33Liveblog demonstraties zaterdag 11 maart
11 maart 10:56Met Friese XR-demonstranten naar protest in Den Haag | volg hier ons liveblog
10 maart 16:21Tas met een ton gevonden op straat in Den Haag na mogelijke drugsdeal
10 maart 15:58Flevoland - Flevolandse boeren met de auto naar Den Haag
10 maart 15:43Tasje met 100.000 euro gevonden op straat
RSS.