menu
zoek

Nieuws Den Haag

Agressieve man aangehouden, hond getaserd

maandag 25 juli 2022, 11:56 uur

De politie heeft zondagavond 24 juli op het Zonneoord een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. De hond van de man gedroeg zich agressief en dreigend naar de leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT),terwijl zij de man aan hielden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding dat iemand op het Zonneoord gebeten zou zijn door een loslopende hond. Van deze hond is bekend dat hij al eerder iemand gebeten had en daarom bestempeld werd als gevaarlijke hond. Toen de agenten daar aankwamen, werden ze aangesproken door een buurtbewoonster die de hond in een tuintje had opgesloten. De eigenaar van de hond zou een riem brengen en de hond meenemen naar huis. Terwijl de agenten met de bewoonster spraken, kwam de eigenaar aan lopen. De man maakte een geagiteerde indruk. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn portiekwoning. Korte tijd later kwam de man zijn woning uitlopen en liep de trap af. Hij sloeg een ruit van het portiek in en reageerde agressief.  Agenten taseren agressieve hond   Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was en niet reageerde, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse die contact met hem probeerde te maken. De man stond op een gegeven moment in het raamkozijn en dreigde naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij naar binnen om vervolgens naar buiten te lopen. Daar werd hij door het Arrestatieteam overmeesterd. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Zijn hond die door de man was aangelijnd, schoot los in het portiek en gedroeg zich vervolgens dreigend en agressief richting de politieagenten. Hierop werd de hond getaserd, waardoor hij tijdelijk was uitgeschakeld en onder controle kon worden gebracht. Het dier liep geen letsel op. De hond is door de dierenambulance overgebracht naar een dierenopvang.   Nadat de man, die verwondingen had opgelopen bij het inslaan van de ruit, door de ambulance was nagekeken, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast. Geweld door politie Als er door de politie geweld is gebruikt, verantwoorden we dit in de politiesystemen. Registraties van geweld worden altijd gewogen door en besproken met de hulpofficier van justitie. Als de regelgeving dit voorschrijft, geeft de politiechef een oordeel over de professionaliteit van het optreden. De politiechef baseert zich op een advies van de leidinggevende en de commissie geweldsaanwending. De commissie bestaat onder andere uit een onafhankelijke burger benoemd door de minister van Justitie en Veiligheid. Soms doet het Openbaar Ministerie ook onderzoek. Een beoordeling of onderzoek kan soms lang duren. Dat komt omdat we zorgvuldig onderzoek belangrijker vinden dan snelle conclusies.


» Politie.nl

Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.04303 / 4.25519


maandag 25 juli 2022, 14:54 uur
Politie tasert hond bij aanhouding baasje
Blik op NieuwsZondagavond heeft de politie in Den Haag op het Zonneoord een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. 'De hond van de man viel leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) aan toen zij de man overmeesterden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 25 juli 2022, 13:47 uur
Politie tasert hond bij overmeestering in Den Haag
de TelegraafDe politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden. Zijn hond gedroeg zich agressief en is getaserd bij de arrestatie. Video via Dumpert.
» de Telegraaf
maandag 25 juli 2022, 13:39 uur
Hond van verdachte valt arrestatieteam aan en wordt getaserd in Den Haag
de StentorDe hond van een 37-jarige Hagenaar heeft gisteravond leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) aangevallen. ‘Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren’, meldt de politie.
» de Stentor



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Den Haag

29 maart 08:29LIVE | Israël: ‘Hoge commandant Hamas gedood in Al Shifa-ziekenhuis’
28 maart 18:34Brainport en ASML reageren op de 2,5 miljard die de regio krijgt
27 maart 15:44Burger vindt verdwenen politiedossiers van medewerkers Europol
27 maart 13:48Persfotograaf krijgt meerdere vuistslagen tegen hoofd na ongeval, vrouw opgepakt voor mishandeling
26 maart 17:01Schotwond en breuken: beschoten man springt uit flat naar beneden
25 maart 19:30Bewoner moet geld afstaan bij overval, drie mannen gearresteerd
25 maart 15:22Arrestatieteam pakt man op die vrouwen bedreigt
25 maart 13:55Affiliate Marketing voor Casino’s - niet geraakt door het reclameverbod
25 maart 11:13Slachtoffer dodelijk tramongeluk (37) werd mogelijk honderden meters meegesleurd
24 maart 22:56Persoon omgekomen door aanrijding met tram in Den Haag
21 maart 22:28Man opgepakt die brandend voorwerp richting ambassade Israël gooide
19 maart 17:00Groot mes en vuurwapen: eigenaar van avondwinkel twee keer bedreigd en overvallen
19 maart 15:15Gerechtshof: water afsluiten bij kinderen mag niet zomaar
19 maart 14:48Bromfietser (87) overleden na aanrijding met jonge fietser
19 maart 13:18Bron van PFOS-vervuiling in Haagse woonwijk was brandblusbedrijf
17 maart 20:41Man (41) gewond na schietincident, verdachte (38) aangehouden
17 maart 12:14In beeld | Russen in lange rij voor stembus in Den Haag na oproep tot protest
15 maart 21:58ADO Den Haag ziet promotiekansen slinken na nederlaag bij Telstar, FC Groningen naar tweede plek
15 maart 17:25Curator wint kort geding, nu moet hij aan de slag met 16 miljoen komkommers en heel veel paprika's
15 maart 09:20Burgemeester ziet zichzelf als 'subject' van onderzoek naar rellen Eritreeërs in Den Haag
RSS.