menu
zoek

Nieuws Den Haag

Agressieve man aangehouden, hond getaserd

maandag 25 juli 2022, 11:56 uur

De politie heeft zondagavond 24 juli op het Zonneoord een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. De hond van de man gedroeg zich agressief en dreigend naar de leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT),terwijl zij de man aan hielden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding dat iemand op het Zonneoord gebeten zou zijn door een loslopende hond. Van deze hond is bekend dat hij al eerder iemand gebeten had en daarom bestempeld werd als gevaarlijke hond. Toen de agenten daar aankwamen, werden ze aangesproken door een buurtbewoonster die de hond in een tuintje had opgesloten. De eigenaar van de hond zou een riem brengen en de hond meenemen naar huis. Terwijl de agenten met de bewoonster spraken, kwam de eigenaar aan lopen. De man maakte een geagiteerde indruk. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn portiekwoning. Korte tijd later kwam de man zijn woning uitlopen en liep de trap af. Hij sloeg een ruit van het portiek in en reageerde agressief.  Agenten taseren agressieve hond   Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was en niet reageerde, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse die contact met hem probeerde te maken. De man stond op een gegeven moment in het raamkozijn en dreigde naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij naar binnen om vervolgens naar buiten te lopen. Daar werd hij door het Arrestatieteam overmeesterd. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Zijn hond die door de man was aangelijnd, schoot los in het portiek en gedroeg zich vervolgens dreigend en agressief richting de politieagenten. Hierop werd de hond getaserd, waardoor hij tijdelijk was uitgeschakeld en onder controle kon worden gebracht. Het dier liep geen letsel op. De hond is door de dierenambulance overgebracht naar een dierenopvang.   Nadat de man, die verwondingen had opgelopen bij het inslaan van de ruit, door de ambulance was nagekeken, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast. Geweld door politie Als er door de politie geweld is gebruikt, verantwoorden we dit in de politiesystemen. Registraties van geweld worden altijd gewogen door en besproken met de hulpofficier van justitie. Als de regelgeving dit voorschrijft, geeft de politiechef een oordeel over de professionaliteit van het optreden. De politiechef baseert zich op een advies van de leidinggevende en de commissie geweldsaanwending. De commissie bestaat onder andere uit een onafhankelijke burger benoemd door de minister van Justitie en Veiligheid. Soms doet het Openbaar Ministerie ook onderzoek. Een beoordeling of onderzoek kan soms lang duren. Dat komt omdat we zorgvuldig onderzoek belangrijker vinden dan snelle conclusies.


» Politie.nl


Kaart nieuws Den Haag. Locatie nieuws: 52.04303 / 4.25519


maandag 25 juli 2022, 14:54 uur
Politie tasert hond bij aanhouding baasje
Blik op NieuwsZondagavond heeft de politie in Den Haag op het Zonneoord een 37-jarige Hagenaar aangehouden die verward en agressief was. 'De hond van de man viel leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) aan toen zij de man overmeesterden. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren', zo meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 25 juli 2022, 13:47 uur
Politie tasert hond bij overmeestering in Den Haag
de TelegraafDe politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden. Zijn hond gedroeg zich agressief en is getaserd bij de arrestatie. Video via Dumpert.
» de Telegraaf
maandag 25 juli 2022, 13:39 uur
Hond van verdachte valt arrestatieteam aan en wordt getaserd in Den Haag
de StentorDe hond van een 37-jarige Hagenaar heeft gisteravond leden van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) aangevallen. ‘Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren’, meldt de politie.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Den Haag

5 oktober 15:03Live: Volg hier de Groninger reacties op het stikstofplan van Remkes
5 oktober 11:19Aangereden jongen (6) nog in kritieke toestand in het ziekenhuis
5 oktober 11:01Woningbrand Den Haag mogelijk aangestoken
4 oktober 15:43Zes aanhoudingen in grote drugszaak Maasbree
3 oktober 11:51OM vindt dat dementerende man (82) niet naar cel hoeft voor doden vrouw
2 oktober 11:47Politie onderzoekt mogelijk schieten op huis in Den Haag
1 oktober 18:39Wereldwijde betogingen tegen Iraans regime, ook in Nederland
30 september 22:00Dirk Kuyt weer onderuit met ADO Den Haag, Heracles kan eerste periodetitel pakken
30 september 21:57PEC Zwolle komt ook tegen Jong Ajax niet tot winst
30 september 21:14Man ontsnapt aan wekenlange gijzeling door uit het raam te springen
30 september 20:37Man stapt in auto bij station en wordt 3 weken vastgehouden in onbekend huis
30 september 19:46Kan ’oliemannetje’ Remkes in stikstofcrisis nog wonderen verrichten?
29 september 17:57Organisatie vreugdevuur: keiharde afspraken over veiligheid
28 september 17:37Gomarus Scholengemeenschap niet vervolgd voor discriminatie homoseksuele leerlingen
28 september 16:54Emoties tijdens zitting liepen hoog op: ’Wij voelen ons ongehoord en dat doet pijn’
28 september 16:51Kishna gaat toch weer voetballen voor ADO Den Haag
28 september 16:44Zat Boris twee weken naast zijn vermoorde vriendin? 'Je sprak al over haar in de verleden tijd'
27 september 09:24Gillis wil gelijk halen bij Raad van State, gemeente houdt vast aan boete
26 september 16:45NAC speelt volgende wedstrijd thuis tegen ADO zonder Hagenezen op de tribune
26 september 12:33Rechtbank buigt zich over stopzetten van 53 zaken: 'Dit zijn de kleine jongens'
RSS.