menu
zoek

Nieuws De Lier

Hennepkwekerijen in vrachtauto’s aangetroffen

dinsdag 7 januari 2020, 16:59 uur

Naar aanleiding van een lopend onderzoek betrad de politie dinsdagochtend 7 januari rond 9.15 uur een bedrijfspand aan de Lierweg. Hier troffen agenten in twee geparkeerde vrachtauto’s twee hennepkwekerijen aan. Ook vonden agenten meerdere zakken met henneptoppen en hennepgruis.

Waar: Lierweg in De Lier

Nadat de brandweer een zwaar gebarricadeerde voordeur openknipte, betraden agenten het pand. De twee in werking zijnde kwekerijen bevatte ruim 180 hennepplanten. De politie nam alle goederen in beslag voor nader onderzoek. Een specialistisch bedrijf heeft de kwekerijen ontmanteld en zullen alle aangetroffen materialen vernietigen. Indien u een hennepkwekerij in uw omgeving vermoedt, doe dan altijd melding bij ons via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Mensen die zich bezig houden met hennepteelt ondermijnen onze samenleving. Doe daarom altijd een melding en help mee dit tegen te gaan!

Illegale hennepteelt
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar.

Hoe gaan criminelen te werk in de hennepteelt?
Illegale activiteiten in de hennepteelt zijn onder andere het inrichten van een kweeklocatie, het uitvoeren van het kweekproces, handel, transport, distributie en verkoop van hennep/nederwiet.  Criminelen beveiligen hun hennepkwekerijen steeds vaker, bijvoorbeeld met bewakingscamera’s en beveiligingspersoneel. Dit om te voorkomen dat ze beroofd worden door een andere criminele organisatie (RIP-deal). Vaak tappen criminelen die een hennepkwekerij hebben illegaal energie af. Ze hebben namelijk veel licht/warmte nodig om de hennep snel te laten groeien. Handel in en export van hennep vindt plaats via handelaren zoals growshophouders, hennepmakelaars en buitenlandse criminelen.Hennep wordt eerst opgeslagen in voorraadplekken voordat het wordt geëxporteerd. Binnen Nederland vindt transport van hennep plaats in geprepareerde auto’s, bussen of vrachtwagens naar distributie-, opslag-, verhandelings- of verkooppunten. Henneptranporten worden vaak gecombineerd met het vervoer van hasj, ecstasy en/of cocaïne. De productie van hasj komt ook in Nederland voor.

Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal
Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, de sluipende bedreiging van de integriteit van het openbaar bestuur, overheidsambtenaren en bedrijfsleven, bedreigde bestuurders en ambtenaren, afpersingspraktijken, de innesteling van criminele fenomenen in buurten en woonwijken of het ontstaan van ‘vrijplaatsen’. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, de bedreiging van de burgemeester, of de dumpingen van drugsafval in wijken. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

Drugs in De Lier
Georganiseerde criminaliteit in De Lier
Ondermijning in De Lier

» Politie.nl


Kaart nieuws De Lier. Locatie nieuws: 51.97707 / 4.26119 Lierweg
Lierweg in De Lier


dinsdag 7 januari 2020, 23:00 uur
Hennepkwekerijen op wielen ontdekt bij bedrijfspand in De Lier
Omroep WestDe politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen gevonden op een opmerkelijke plek: in twee vrachtwagens in een bedrijfspand in De Lier. Ook vonden agenten meerdere zakken met henneptoppen en hennepgruis in het pand. De politie hield een man aan voor de betrokkenheid bij de aangetroffen hennepkwekerijen, maar hij is inmiddels weer vrij.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit De Lier

12 augustus 14:43Man op boot bedreigt kinderen met wapen
3 juli 08:21Video | Brandweer draait overuren: twee grote branden in één nacht in Westland
3 juli 00:55Grote brand bij loonbedrijf, vlammen slaan uit het dak
2 november 08:43Overleden vrouw aangetroffen in sloot De Lier
10 oktober 20:00Duik in Franse grot loopt fataal af voor Nederlander (60): ‘Zijn maat moest hem achterlaten’
4 juni 23:00Supercar huren? Danny (37) uit De Lier heeft hem voor je klaarstaan
16 april 20:00Huurder gecrashte Lamborghini belooft megaschade te betalen
3 februari 19:41Politie nog op zoek naar autobestuurder in drugsonderzoek De Lier
27 januari 09:01Gaslek in De Lier: omwonenden mogen weer terug naar huis
20 oktober 08:11Meerdere vrachtwagens in de brand
16 augustus 13:51Auto met twee personen te water in De Lier, 1 dode
12 augustus 21:21Cocaïne gevonden tussen bevroren kippenvlees
5 augustus 15:14Getuigen gezocht na brandstichting
14 april 23:23Veel rook bij grote brand in plantenkwekerij De Lier
7 april 13:25Chauffeur (63) overlijdt door ongeval waarbij zijn vrachtwagen kantelt
26 februari 16:05Verdachte brandstichting grillroom meldt zich bij politie
11 februari 17:03Overvallers dringen huis binnen, maar nemen niks mee
7 januari 23:00Hennepkwekerijen op wielen ontdekt bij bedrijfspand in De Lier
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?