menu
zoek

Nieuws Bovenkarspel

Geiten gedood en gedumpt: getuigen gezocht

maandag 7 juni 2021, 12:43 uur

De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van twee mannen die verdacht worden van het dumpen, mogelijk mishandelen en doden van twee geitjes.

Waar: Haling in Grootebroek-Andijk in Bovenkarspel

De dode geitjes werden zaterdagavond aangetroffen in de bosjes van het Streekbos, nabij de parkeerplaats vlakbij de kruising Veilingweg met de Haling in Grootebroek-Andijk. De dierenpolitie is een onderzoek gestart naar de identiteit van twee mannen die kort daarvoor op dezelfde plek zich verdacht gedroegen en waren weggereden in een donkergrijze bus. Op de locatie waar de geitjes werden aangetroffen is forensisch onderzoek gedaan en de geitjes zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vragen aan het publiek Bent u zaterdagavond rond 20.00 uur in de omgeving van het Streekbos geweest, nabij de parkeerplaats vlakbij de kruising Veilingweg met de Haling in Grootebroek-Andijk en heeft u mogelijk iets gezien? Neemt u dan a.u.b. contact op met de dierenpolitie via tel.nr. 0900-8844 of via bijgaand tipformulier. Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2021114809 bij. Dierenpolitie Bij de politie werken taakaccenthouders Dieren binnen Criminaliteit & GGP: ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming). De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hieronder vermelde misdrijven: dierenmishandeling (waaronder ook het dumpen van dieren valt); dierenverwaarlozing; ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno; het doden of mishandelen van een dier; het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren; stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten. Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt  van de dierenpolitie via telefoonnummer: 144. 2021114809


» Politie.nl

Kaart nieuws Bovenkarspel. Locatie nieuws: 52.70771 / 5.24993 Haling in Grootebroek-Andijk
Haling in Grootebroek-Andijk in Bovenkarspel


maandag 7 juni 2021, 13:41 uur
Politie zoekt twee verdachten van het doden en dumpen van twee geiten
RTV N-HIn de buurt van het Streekbos in Bovenkarspel zijn zaterdagavond twee dode geiten gevonden. Ze zijn waarschijnlijk gedood en daarna gedumpt.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Bovenkarspel

27 oktober 17:13Woningen in Bovenkarspel ontruimd na chemische reactie met regenwater en carbid
17 augustus 18:05Twee gewonden door ongeval op N307 bij Bovenkarspel
14 april 13:50Man die vast zit voor moord vrouw Bovenkarspel werkte als klusjesman in kinderopvang
12 april 11:45Jongen (17) buiten westen geslagen bij poging tot diefstal van zijn jas
1 november 17:11Steeds meer ongelukken met e-bikes, provincie werkt aan maatregelen
2 september 14:55Man voor tweede keer slachtoffer van autobrand: "Ik weet wie erachter zit"
7 juni 13:41Politie zoekt twee verdachten van het doden en dumpen van twee geiten
6 mei 14:44Drie aanhoudingen voor vuurwapenhandel: 'Pistool verkocht op station Bovenkarspel'
2 mei 19:04Man met breekijzer op heterdaad betrapt bij inbraakpoging teststraat
RSS.