menu
zoek

Nieuws Bovenkarspel

Ontploffing coronateststraat Bovenkarspel

woensdag 3 maart 2021, 10:19 uur

De politie is woensdagochtend om 06.55 uur gebeld door een beveiliger van de corona teststraat aan de Middenweg dat een ontploffing had plaatsgevonden. Hij had een harde knal gehoord en zag vervolgens dat meerdere ramen van het pand kapot waren gegaan. Verder lag buiten het pand een metalen cilinder die was ontploft.

Waar: Middenweg in Bovenkarspel

De politie heeft de omgeving ruim afgezet en doet onderzoek naar het explosief en de herkomst. Voor de veiligheid wordt bij het onderzoek assistentie verleend door de explosieven opruimingsdienst van defensie. De politie verricht een buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de ontploffing betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2021043900.

Getuigenoproep in Bovenkarspel
Wapens in Bovenkarspel

» Politie.nl


Kaart nieuws Bovenkarspel. Locatie nieuws: 52.69565 / 5.23979 Middenweg
Middenweg in Bovenkarspel


woensdag 3 maart 2021, 21:15 uur
'Knalt hier al jaren': Buurvrouw van teststraat stomverbaasd over ophef na explosie
RTV N-H'Helemaal geen aanslag, maar gewoon een kwajongensstreek': buurtbewoner Caroline Hughan zegt de ophef over de explosie bij de GGD-teststraat in Bovenkarspel niet te begrijpen. Volgens Caroline, die al 23 jaar in de buurt woont, zijn harde explosies daar een normale zaak. 
» RTV N-H
woensdag 3 maart 2021, 17:26 uur
Teststraat Bovenkarspel morgen weer open, explosief was zelf gefabriceerd
NOSDe coronateststraat in Bovenkarspel waar vanochtend een explosie plaatsvond, gaat morgen weer open. Dat meldt de GGD Hollands Noorden. Het pand heeft lichte schade opgelopen door de knal.
» NOS
woensdag 3 maart 2021, 16:56 uur
GGD-teststraat opnieuw doelwit: 'Er kan sprake zijn van copycatgedrag'
NOSDe explosie bij een coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland) vanochtend is lang niet het eerste incident rond een testlocatie in Nederland. Er wordt met afschuw gereageerd, maar bestrijding ervan is volgens deskundigen lastig. Het geweld is volgens hen mogelijk een gevolg van de verharding in het coronadebat.
» NOS
woensdag 3 maart 2021, 16:52 uur
Bom Bovenkarspel blijkt zelfgemaakt, GGD neemt geen landelijke maatregelen
NU.nlDe explosie bij de GGD-teststraat in Bovenkarspel blijkt te zijn veroorzaakt door een zelfgemaakte bom. Het incident wordt door koepelorganisatie GGD GHOR Nederland, net als eerdere incidenten bij teststraten elders in het land, als losstaand gezien. Er worden naar aanleiding van de explosie dan ook geen beveiligingsmaatregelen op landelijke schaal getroffen, zegt een woordvoerder van GGD GHOR Nederland in gesprek met NU.nl.
» NU.nl
woensdag 3 maart 2021, 13:39 uur
Bovenkarspel schrikt van explosie teststraat: ‘Ramen trilden’
de TelegraafEen zware explosie bij de GGD-teststraat in het Noord-Hollandse Bovenkarspel. Omwonenden schrokken wakker en de GGD spreekt van een verschrikkelijke actie.
» de Telegraaf
woensdag 3 maart 2021, 13:19 uur
Burgemeester en politie overleggen over maatregelen na explosie teststraat Bovenkarspel
RTV N-HBOVENKARSPEL - Burgemeester Ronald Wortelboer is in overleg met de politie over extra maatregelen bij de GGD-teststraat in Bovenkarspel. Vanochtend vroeg werd er door een, volgens de politie, zelf gefabriceerd voorwerp een explosie veroorzaakt bij het pand. Daarbij sneuvelden enkele ramen.
» RTV N-H
woensdag 3 maart 2021, 12:23 uur
GGD-voorzitter Rouvoet over explosie in Bovenkarspel: 'Dit raakt ons allemaal'
NU.nlDe explosie bij de teststraat in de Noord-Hollandse plaats Bovenkarspel raakt niet alleen de GGD-medewerkers die daar werken, zegt voorzitter André Rouvoet van koepelorganisatie GGD GHOR. "Dit raakt ons allemaal", zegt hij in een reactie op de volgens hem "laffe daad van vernieling".
» NU.nl
woensdag 3 maart 2021, 11:42 uur
Geschokte reacties op aanslag coronateststraat
de TelegraafMinister Hugo de Jonge en voorzitter van koepelorganisatie GGF GHOR André Rouvoet hebben met afschuw gereageerd op de aanval met een explosief op een coronateststraat in Bovenkarspel woensdagmorgen. De aanslag op de teststraat is volgens Rouvoet een „laffe daad van vernieling.”
» de Telegraaf
woensdag 3 maart 2021, 11:18 uur
Explosie bij teststraat in Bovenkarspel
Blik op NieuwsBij de coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel is woensdagochtend rond 6.55 uur een explosief afgegaan. Dit maakte de politie bekend.
» Blik op Nieuws
woensdag 3 maart 2021, 11:10 uur
GGD-voorzitter Rouvoet over explosie Bovenkarspel: 'Dit raakt ons allemaal'
NU.nlDe explosie bij de coronateststraat in het Noord-Hollandse Bovenkarspel raakt niet alleen de GGD-medewerkers die daar werken, zegt André Rouvoet, voorzitter van koepelorganisatie GGD GHOR. "Dit raakt ons allemaal", zegt hij in een reactie op de volgens hem "laffe daad van vernieling".
» NU.nl
woensdag 3 maart 2021, 10:45 uur
Eerste beelden: explosie afgegaan bij teststraat Bovenkarspel
de TelegraafBij een coronateststraat in Bovenkarspel is woensdagochtend een explosief afgegaan. Er vielen geen gewonden. Eerder werd een teststraat in Urk ook al in brand gestoken.
» de Telegraaf
woensdag 3 maart 2021, 09:05 uur
Explosie bij corona-teststraat, waarschijnlijk met opzet
NOSIn Bovenkarspel in Noord-Holland is vanmorgen vroeg een explosief afgegaan bij een corona-teststraat. Toen het gebeurde was de teststraat nog dicht. Niemand is gewond geraakt.
» NOS
woensdag 3 maart 2021, 09:04 uur
Meerdere ramen gesneuveld door explosie bij GGD-teststraat in Bovenkarspel
NU.nlBij een GGD-teststraat in de Noord-Hollandse plaats Bovenkarspel is woensdagochtend een explosief afgegaan. Vijf ramen van de testlocatie zijn gesneuveld. Niemand raakte gewond, meldt de politie.
» NU.nl
woensdag 3 maart 2021, 08:56 uur
Explosie bij GGD-teststraat Bovenkarspel: ‘Wat een ontzettende hufters’
Metro
» Metro
woensdag 3 maart 2021, 08:55 uur
Explosief afgegaan bij coronateststraat
HardnieuwsBOVENKARSPEL - Woensdagmorgen 3 maart rond 6.55 uur was een explosief afgegaan bij een coronateststraat aan de Middenweg in Bovenkarspel.
» Hardnieuws
woensdag 3 maart 2021, 08:31 uur
Explosief afgegaan bij coronateststraat in Bovenkarspel; minister De Jonge: ‘krankzinnig’
PZCEr is een explosief afgegaan bij de coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland), meldt de politie. Dat gebeurde vanochtend om 06.55 uur. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn vijf ramen vernield. De teststraat blijft voorlopig dicht.
» PZC
woensdag 3 maart 2021, 08:31 uur
Explosief afgegaan bij coronateststraat in Bovenkarspel, EOD en politie doen onderzoek
Brabants DagbladEr is een explosief afgegaan bij de coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland), meldt de politie. Dat gebeurde vanochtend om 06.55 uur. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn vijf ramen vernield. De teststraat blijft voorlopig dicht.
» Brabants Dagblad
woensdag 3 maart 2021, 08:31 uur
Explosief afgegaan bij coronateststraat in Bovenkarspel, ‘laffe daad van vernieling’
de StentorEr is een explosief afgegaan bij de coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland), meldt de politie. Dat gebeurde vanochtend om 06.55 uur. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn vijf ramen vernield. De teststraat blijft voorlopig dicht.
» de Stentor
woensdag 3 maart 2021, 08:31 uur
Meerdere ramen gesneuveld door explosie in GGD-teststraat Bovenkarspel
NU.nlBij een GGD-coronateststraat in het Noord-Hollandse Bovenkarspel is vanochtend om 6.55 uur een explosief afgegaan. Meerdere ramen van de testlocatie zijn gesneuveld. Niemand raakte gewond, meldt de politie woensdag.
» NU.nl
woensdag 3 maart 2021, 08:28 uur
GGD-teststraat Bovenkarspel blijft hele dag dicht na explosie
RTV N-HBOVENKARSPEL - Bij de GGD teststraat is vanmorgen op de Middenweg 7 om 6.55 uur een explosief afgegaan. Daarbij zijn er ramen vernield, maar er is geen sprake van letsel, meldt de politie Noord-Holland Noord. De teststraat blijft de hele dag dicht. "Alle afspraken zijn afgezegd."
» RTV N-H
woensdag 3 maart 2021, 08:26 uur
Explosie bij GGD-teststraat Bovenkarspel, politie gaat uit van gerichte actie
NOSBij een coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland) is vanochtend een explosief afgegaan. Het gaat om een metalen pijp die is ontploft. Het explosief lag aan de buitenkant van het pand aan de Middenweg. De politie gaat ervan uit dat de teststraat het doelwit was.
» NOS
woensdag 3 maart 2021, 08:23 uur
Explosie bij teststraat GGD: ramen vernield
de TelegraafBij de teststraat van de GGD in het Noord-Hollandse Bovenkarspel is woensdagochtend iets voor 07.00 uur een explosief afgegaan. Er zijn ramen vernield, maar er zijn geen gewonden. De politie doet onderzoek. De omgeving is afgezet.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Bovenkarspel

17 augustus 18:05Twee gewonden door ongeval op N307 bij Bovenkarspel
14 april 13:50Man die vast zit voor moord vrouw Bovenkarspel werkte als klusjesman in kinderopvang
12 april 11:45Jongen (17) buiten westen geslagen bij poging tot diefstal van zijn jas
1 november 17:11Steeds meer ongelukken met e-bikes, provincie werkt aan maatregelen
2 september 14:55Man voor tweede keer slachtoffer van autobrand: "Ik weet wie erachter zit"
7 juni 13:41Politie zoekt twee verdachten van het doden en dumpen van twee geiten
6 mei 14:44Drie aanhoudingen voor vuurwapenhandel: 'Pistool verkocht op station Bovenkarspel'
2 mei 19:04Man met breekijzer op heterdaad betrapt bij inbraakpoging teststraat
3 maart 21:15'Knalt hier al jaren': Buurvrouw van teststraat stomverbaasd over ophef na explosie
24 december 10:21Felle brand verwoest dak van Chinees restaurant Bovenkarspel
17 november 14:07Ontruiming woningen door grote brand
29 februari 09:04Verdachte aangehouden na overval Bovenkarspel
20 januari 20:00Steekpartij en auto racet over de stoep: veel vraagtekens rondom incident Bovenkarspel
19 januari 21:27Man gewond bij steekpartij in Bovenkarspel, dader nog voortvluchtig
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?