menu
zoek

Nieuws Beusichem

Ondermijningsonderzoek afgerond met 5 verdachten

woensdag 30 december 2020, 13:55 uur

De politie in district Gelderland-Zuid heeft deze week een langer lopend onderzoek naar ondermijning afgerond. Het onderzoek was een samenspel tussen het lokale politieteam en de districtsrecherche door de complexiteit en omvang. Dat startte bij het aantreffen van een synthetisch drugslab in Beusichem op 14 april.

Bij het aantreffen van het drugslab in een boerenbedrijf werden in het laboratorium grondstoffen en producten aangetroffen. Op dat moment was de eigenaar van het bedrijf aanwezig; hij is aangehouden. Het bedrijfsdeel is door de burgemeester van de gemeente Buren gesloten. In dit onderzoek zijn vijf verdachten aangehouden. Het gaat om de 51-jarige eigenaar van het perceel. De andere mannen zouden de rol hebben gehad van financier of uitvoerder/kok. Deze verdachten zijn afkomstig uit Druten (55), gemeente West Maas en Waal (53) en Rotterdam (34). Een man (49) is zonder vaste woon -of verblijfplaats. Uit een eerder politieonderzoek naar encrochats kwam informatie die ook in dit onderzoek helpend was. Daardoor zijn enkele verdachten nogmaals verhoord vorige week. Informatie helpt De afgelopen jaren zijn al de nodige hennepkwekerijen en drugslabs geruimd door de politie. Dat is vaak dankzij speurwerk van de politie maar vaak genoeg ook dankzij alerte melders, die iets opmerkelijks, afwijkends signaleren in hun omgeving. Die tips helpen ons in de aanpak van deze criminaliteit, helpen ons te achterhalen wie achter deze vorm van (georganiseerde) criminaliteit zit. Wat is ondermijning? Criminelen kunnen hun illegale activiteiten- of georganiseerde misdaad- vaak niet uitvoeren zonder de hulp van ‘gewone burgers’. Ook hebben criminelen bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. Om het criminele vermogen wit te wassen is de bovenwereld ook van belang. In dit geval is er gebruik gemaakt van bedrijfspanden en een woning om ‘criminele activiteiten’ uit te voeren en veel geld te verdienen door illegale praktijken.  Samen sterk tegen ondermijning Prioriteit van politie, OM en bestuur is de aanpak van de onzichtbare economie die vermenging van onder- en bovenwereld (ondermijning) veroorzaakt. Gezamenlijk trekken de overheidsinstanties op om informatie te delen over ondermijningsonderzoeken en te kunnen reageren op zaken die niet kloppen. Wat kunt u doen tegen ondermijning? Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan direct contact op met de politie via 0900- 8844. Als elke seconde telt, neem dan contact op met 112. Iedere melding kan van belang zijn voor een onderzoek. Geeft u liever anoniem informatie door, dan kan dat uiteraard via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.     ^JA  

Drugs in Beusichem
Georganiseerde criminaliteit in Beusichem
Ondermijning in Beusichem

» Politie.nl


Kaart nieuws Beusichem. Locatie nieuws: 51.94764 / 5.28794


woensdag 30 december 2020, 15:11 uur
Vijf aanhoudingen na vondst drugslab in boerderij Beusichem
Omroep GelderlandDe politie heeft deze week een langer lopend onderzoek naar ondermijning afgerond. Vijf verdachten zijn aangehouden. Het onderzoek startte bij het aantreffen van een synthetisch drugslab in een boerderij in Beusichem op 14 april.
» Omroep Gelderland
woensdag 30 december 2020, 14:35 uur
Vijf verdachten aangehouden in onderzoek naar drugslab Beusichem
de GelderlanderBEUSICHEM - De politie heeft deze week vijf verdachten aangehouden in een onderzoek naar een drugslab dat op 14 april bij een boerenbedrijf in Beusichem werd aangetroffen.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Beusichem

21 november 13:10Tientallen gesprongen ruiten en ontzette gevels: man (31) vervolgd voor vuurwerkbom Beusichem
11 augustus 22:07Onwerkelijk tafereel: boten liggen op de droge bodem van jachthaven
14 juli 14:02Spelend meisje zwaargewond door kogel uit luchtdrukwapen
30 december 15:11Vijf aanhoudingen na vondst drugslab in boerderij Beusichem
RSS.