menu
zoek

Nieuws Best

Aanslag woning agent had mogelijk met zijn werk te maken

zaterdag 14 januari 2023, 07:54 uur

De rechter-commissaris besloot vrijdagmiddag 13 januari dat de hoofdverdachte in het onderzoek naar de aanslag op de woning van een politieagent in Best langer blijft vastzitten. Afgelopen woensdag hield de politie de vermoedelijke opdrachtgever (42) en de vermoedelijke uitvoerder (24) aan als verdachten van de explosie op zondag 13 december 2020.

Inbewaringstelling De 42-jarige hoofdverdachte werd op woensdag 11 januari aangehouden. Lees ons eerdere bericht hier. Het onderzoeksteam beschouwt de hoofdverdachte als degene die de opdracht gaf tot de gerichte aanslag op de woning van de politieagent in Best.  Hij werd gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch. Deze besloot het voorarrest van de hoofdverdachte met veertien dagen te verlengen. Groot onderzoek De politie startte in december 2020 meteen een groot opsporingsonderzoek vanwege de ernst van het feit. Het opzettelijk veroorzaken van een explosie bij een woning waarbij iemand (zwaar) lichamelijk letsel kan oplopen is een zeer ernstig misdrijf. Rechercheurs deden uitgebreid tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info konden opleveren over de toedracht van de explosie. Bij een dergelijk uitgebreid onderzoek wordt ook forensisch onderzoek gepleegd, om bijvoorbeeld dadergerelateerde sporen en sporendragers te bemonsteren op identificerend materiaal zoals DNA. Daarnaast kreeg de recherche in het onderzoek de beschikking over ontsleutelde cryptocommunicatie tussen meerdere personen. Ook deze informatie wordt nauw betrokken bij het onderzoek naar de aanslag. DNA-sporen aangetroffen Bij de aanslag op de woning werd gebruik gemaakt van een zwaar explosief. Op het explosief werd DNA aangetroffen waarbij de politie het vermoeden heeft dat het van de op woensdag aangehouden uitvoerder is. Naast het DNA van de vermoedelijke uitvoerder werd ook een tot op heden onbekend vrouwelijk DNA-spoor aangetroffen op het explosief. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan. Motief Het onderzoeksteam denkt dat het motief van de aanslag ligt in het uitschrijven van bekeuringen door de getroffen politieagent aan de zoon van de vermoedelijke opdrachtgever. Het lijkt dat de vader van de jongen hierover zo boos was, dat hij de opdracht heeft gegeven om een gerichte aanslag op de woning van de politieagent uit te voeren. Onacceptabel De politie accepteert geen geweld tegen haar werknemers en andere personen met een publieke taak en treedt hard op als het gaat om geweld tegen personen met een publieke taak.  Lees hier meer over geweld tegen personen met een publieke taak.


» Politie.nl

Kaart nieuws Best. Locatie nieuws: 51.51411 / 5.39653


zaterdag 14 januari 2023, 09:38 uur
Aanslag bij woning agent werd mogelijk gepleegd uit woede over boetes
NU.nlEen aanslag bij de woning van een agent in Best in december 2020, is mogelijk gepleegd omdat de verdachte boos was over de bekeuringen die de agent had uitgeschreven. Dat meldt de politie zaterdag. Afgelopen week werden twee verdachten opgepakt voor de gerichte aanslag.
» NU.nl
zaterdag 14 januari 2023, 08:42 uur
Explosie bij woning agent werd mogelijk gepleegd uit woede door boetes
NU.nlEen explosie bij de woning van een agent in Best in december 2020, is mogelijk gepleegd omdat de verdachte boos was over de bekeuringen die de agent had uitgeschreven. Dat meldt de politie zaterdag. Afgelopen week werden twee verdachten opgepakt voor de gerichte aanslag.
» NU.nl
zaterdag 14 januari 2023, 07:36 uur
Boze vader liet aanslag uitvoeren op huis agent nadat zoon boetes kreeg
Omroep BrabantDe zware explosie bij het huis van een agent in Best in december 2020 zou bedoeld zijn als wraak voor uitgeschreven boetes. Het zou gaan om een vader wiens zoon een aantal bekeuringen had gekregen van de agent. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend.
» Omroep Brabant
zaterdag 14 januari 2023, 07:30 uur
Aanslag op woning agent was mogelijk wraak voor boetes
de TelegraafDe zware bomaanslag op de woning van een agent in Best in december 2020 zou zijn uitgevoerd als wraak voor uitgeschreven boetes. Dat laten politie en justitie weten aan De Telegraaf.
» de Telegraaf
zaterdag 14 januari 2023, 05:30 uur
Doorbraak in onderzoek naar aanslag op woning agent: mogelijk wraak voor boetes
de TelegraafDe zware bomaanslag op de woning van een agent in Best in december 2020 zou zijn uitgevoerd als wraak voor uitgeschreven boetes. Dat laten politie en justitie weten aan De Telegraaf. Woensdag werden twee mannen opgepakt voor de aanslag, die zware schade veroorzaakte aan het pand waarin de kinderen en vrouw van de wijkagent sliepen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Best

7 april 14:38Politie maakte einde aan illegaal feest in Best
6 maart 18:06Kind met rolstoel belandt in sloot in Best
5 maart 06:00Wesley (30) wint bodybuildcompetitie en ontmoet Arnold Schwarzenegger: ’Een kinderdroom’
1 maart 11:12Explosie blaast ruit uit huis terwijl bewoner in woonkamer zit
19 februari 18:03Ringweg in Best dicht door gekantelde vrachtwagen
19 februari 15:09Band van bakwagen vliegt in brand tijdens ritje in Raamsdonksveer
22 januari 12:51Verwondingen meisje (3) na ongeval met zwaar tafelblad in bouwmarkt minder ernstig dan gedacht
9 januari 10:03Uitzendkracht Belastingdienst aangehouden
1 januari 16:43Man spreekt vuurwerkafstekers aan en krijgt klappen
4 december 14:17Tien jaar cel voor doodsteken bekende kermisexploitant Ad Bierens (63)
29 november 14:51Drugsopvanglocatie opgerold in bedrijfspand
10 oktober 22:03Motorrijder bewusteloos aangetroffen op fietspad in Best
25 september 10:20Auto schept jongen (13) in Best: zwaargewond meegenomen door traumaheli
25 augustus 16:13Lichaam gevonden in kanaal: handen en voeten vastgebonden en verzwaard met rugzak
5 augustus 13:50Drie mannen dringen huis in Best binnen, kinderen zijn alleen thuis
31 juli 05:39112-nieuws: geparkeerde auto's beschadigd in Gemert • aanrijding in Best
27 juli 15:31Overval met vuurwapen in een woning in Best
27 juni 14:21Best renderende flitspaal staat in Antwerpen: 7,5 miljoen euro in één jaar tijd
13 juni 13:00Defensie vervangt Navo-leiding tussen Den Bosch en Best: onder natuurgebied de Moerputten door
8 juni 10:37Festivals nemen maatregelen tegen hitte: gratis zonnebrand en water
RSS.