menu
zoek

Nieuws Best

Verdachten opgepakt in onderzoek naar explosie bij woning politieagent

woensdag 11 januari 2023, 07:12 uur

De politie hield woensdag de vermoedelijke opdrachtgever (42) en de vermoedelijke uitvoerder (24) aan van de explosie die op zondag 13 december 2020 werd veroorzaakt bij de woning van een politieagent in Best. De ontploffing en brand leverden veel schade op. Gelukkig vielen er geen gewonden, ondanks de grote kracht van de explosie.

Tijdens het onderzoek kwam de 42-jarige man uit Waalre in beeld als hoofdverdachte. Hij werd vandaag in zijn woning aangehouden. Het onderzoeksteam vermoedt dat hij de opdracht gaf tot deze gerichte aanslag. Ook de vermoedelijke uitvoerder, een 24-jarige man uit Best, werd woensdag aangehouden in zijn woning. Terugblik De bewoners en omwonenden van een woning aan de Boksprong schrokken rond 01.45 uur op de bewuste nacht wakker van een luide knal en glasgerinkel. Er bleken explosieven tot ontploffing te zijn gebracht bij de woning. Die explosie bracht een knal teweeg en veel schade aan de carport (en ook aan de woning). Ook ontstond er brand. De bewoners bleven ongedeerd, maar dit had veel ernstiger kunnen aflopen. Groot onderzoek De politie startte meteen een groot opsporingsonderzoek. Het opzettelijk veroorzaken van een explosie bij een woning waarbij iemand zwaar lichamelijk letsel kan oplopen is een zeer ernstig misdrijf. Rechercheurs deden uitgebreid tactisch en technisch onderzoek. Onze recherche hield in het onderzoek rekening met meerdere scenario’s, waaronder dat van een gerichte, opzettelijke actie tegen een van de bewoners, een politieagent in de eenheid Oost-Brabant. Op het moment van de explosie was de politieman aan het werk, maar zijn echtgenote met twee jonge kinderen waren wel thuis. Onacceptabel Politie en justitie accepteren geen agressie en geweld tegen hun medewerkers en andere personen met een publieke taak. Politie en het Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de aanpak van geweld tegen personen met een publieke taak. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongestoord hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt. Lees hier meer over geweld tegen werknemers met een publieke taak. Hulp publiek Tijdens het onderzoek schakelden we de hulp van het publiek in door onder andere in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan dit incident te besteden. Lees hier ons eerdere bericht over deze zaak. Ook nu de mogelijke opdrachtgever en mogelijke uitvoerder zijn aangehouden, blijft alle informatie welkom. Laat het ons weten en deel je info en/of camerabeelden met onze recherche via een van de onderstaande actieknoppen. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Best. Locatie nieuws: 51.51411 / 5.39653


woensdag 11 januari 2023, 14:39 uur
Explosie bij woning politieagent: twee mannen aangehouden
CrimesiteIn 2020 ontplofte er een explosief bij het huis van een politieagent in Best. De politie zegt woensdag hiervoor nu twee verdachten te hebben gearresteerd. Het gaat om de vermoedelijke opdrachtgever (42) en de vermoedelijke uitvoerder (24).
» Crimesite
woensdag 11 januari 2023, 09:43 uur
Twee mannen opgepakt voor aanslag op huis van agent in Best in 2020
NU.nlDe politie heeft woensdag twee mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de woning van een politieagent in het Brabantse Best in december 2020.
» NU.nl
woensdag 11 januari 2023, 08:26 uur
Aanslag met explosief op huis van agent: twee mannen opgepakt
Omroep BrabantTwee mannen zijn opgepakt voor de aanslag op het huis van een agent in Best. Het gaat om een 24-jarige man uit Best en een 42-jarige man uit Waalre. Dat meldt de politie.
» Omroep Brabant
woensdag 11 januari 2023, 08:21 uur
Twee mannen opgepakt voor aanslag met zware bom op woning agent Best
BN DeStemBEST - De politie heeft woensdagochtend een man uit Best (24) en een man uit Waalre (42) opgepakt voor de aanslag op de woning van een politieman in Best op 13 december 2020. Een zeer zware bom veroorzaakte zware schade aan het huis aan de Boksprong, waarin de vrouw en twee kinderen van de wijkagent lagen te slapen.
» BN DeStem
woensdag 11 januari 2023, 07:48 uur
Twee mannen opgepakt voor aanslag op woning agent Best
de TelegraafDe politie Oost-Brabant heeft woensdagochtend twee mannen opgepakt voor de aanslag op de woning van een politieman in Best op 13 december 2020. Een zeer zware bom veroorzaakte zware schade aan het huis in het Brabantse dorp, waarin de vrouw en twee kinderen van de wijkagent lagen te slapen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Best

7 april 14:38Politie maakte einde aan illegaal feest in Best
6 maart 18:06Kind met rolstoel belandt in sloot in Best
5 maart 06:00Wesley (30) wint bodybuildcompetitie en ontmoet Arnold Schwarzenegger: ’Een kinderdroom’
1 maart 11:12Explosie blaast ruit uit huis terwijl bewoner in woonkamer zit
19 februari 18:03Ringweg in Best dicht door gekantelde vrachtwagen
19 februari 15:09Band van bakwagen vliegt in brand tijdens ritje in Raamsdonksveer
22 januari 12:51Verwondingen meisje (3) na ongeval met zwaar tafelblad in bouwmarkt minder ernstig dan gedacht
9 januari 10:03Uitzendkracht Belastingdienst aangehouden
1 januari 16:43Man spreekt vuurwerkafstekers aan en krijgt klappen
4 december 14:17Tien jaar cel voor doodsteken bekende kermisexploitant Ad Bierens (63)
29 november 14:51Drugsopvanglocatie opgerold in bedrijfspand
10 oktober 22:03Motorrijder bewusteloos aangetroffen op fietspad in Best
25 september 10:20Auto schept jongen (13) in Best: zwaargewond meegenomen door traumaheli
25 augustus 16:13Lichaam gevonden in kanaal: handen en voeten vastgebonden en verzwaard met rugzak
5 augustus 13:50Drie mannen dringen huis in Best binnen, kinderen zijn alleen thuis
31 juli 05:39112-nieuws: geparkeerde auto's beschadigd in Gemert • aanrijding in Best
27 juli 15:31Overval met vuurwapen in een woning in Best
27 juni 14:21Best renderende flitspaal staat in Antwerpen: 7,5 miljoen euro in één jaar tijd
13 juni 13:00Defensie vervangt Navo-leiding tussen Den Bosch en Best: onder natuurgebied de Moerputten door
8 juni 10:37Festivals nemen maatregelen tegen hitte: gratis zonnebrand en water
RSS.