menu
zoek

Nieuws Bellingwolde

Gewelddadige overval op tankstation in Bellingwolde - UPDATE

maandag 12 april 2021, 10:42 uur

Op maandagochtend 6 mei 2019 uur vindt bij een tankstation aan de Rhederweg in Bellingwolde een gewapende overval plaats. Twee mannen arriveren rond kwart voor acht in een kleine lichtgrijze auto bij het tankstation. De eigenaar van het tankstation ziet ze aan komen lopen, maar het lukt hem niet de overvallers buiten de deur te houden. 

Waar: Rhederweg in Bellingwolde

  De langste overvaller dreigt met een vuurwapen en loopt langs de eigenaar de shop in. De eigenaar raakt in gevecht met de tweede overvaller. Hij slaagt er niet in de man buiten te houden. Ondertussen neemt de lange overvaller de kassalade met daarin een klein bedrag aan contant geld mee. Terwijl de eigenaar nog op de grond ligt, rennen de twee weg. Volgens getuigen rijden de overvallers vervolgens weg in een kleine lichtkleurige auto, waarschijnlijk een Opel Corsa. De twee vluchten richting Oude Pekela en Bourtange en vanaf daar mogelijk richting Groningen. Beelden verdachten in Opsporing Verzocht Dinsdagavond 13 april zijn beelden van de twee overvallers getoond in Opsporing Verzocht. Op deze beelden zijn de verdachten goed te zien. Ook is te zien hoe een van hen met een vuurwapen dreigt en de kassalade meeneemt. Bij het tankstation is vorige week een reconstructie van de overval opgenomen. Hierin wordt ook duidelijk wat de vluchtroute van de verdachten is geweest. Tips Herkent u de verdachten op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Update vrijdag 21 mei 2021 In het onderzoek naar deze overval is woensdag 19 mei 2021 een van de verdachten aangehouden.Het betreft een 29-jarige man uit Sappemeer. Hij is vandaag, 21 mei 2021, voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en daarbij voor veertien dagen in Bewaring gesteld. De andere verdachte is nog niet aangehouden. Naar hem wordt nog gezocht.

Update donderdag 17 juni 2021 Woensdag 16 juni is in het Duitse Bremen een 21-jarige verdachte aangehouden. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon worden aangehouden door goede samenwerking met de Duitse politie. Op beelden die eerder op onze website zijn geplaatst waren twee overvallers te zien. Doordat nu een tweede verdachte is aangehouden, zijn deze beelden van de overval en de gezochte personen verwijderd.


» Politie.nl


Kaart nieuws Bellingwolde. Locatie nieuws: Rhederweg
Rhederweg in Bellingwolde


maandag 12 april 2021, 13:29 uur
Politie toont beelden overval tankstation Bellingwolde
RTV NoordBeelden van twee mannen die een tankstation in Bellingwolde overvallen, worden aankomende dinsdag getoond in het programma Opsporing Verzocht. In mei 2019 namen de twee een kassalade mee van een tankstation aan de Rhederweg in Bellingwolde.
» RTV Noord
maandag 12 april 2021, 12:03 uur
Aanwonenden Rhederweg Bellingwolde: 'Auto's halen hier in met 120' (update)
RTV NoordNaar de buren lopen is een gevaarlijke onderneming geworden voor inwoners van Bellingwolde, die aan de Rhederweg wonen.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord

Meer nieuws uit Bellingwolde

17 juni 15:59Tweede verdachte (21) van overval op tankstation Bellingwolde aangehouden
12 april 13:29Politie toont beelden overval tankstation Bellingwolde
16 maart 15:59'Woningen op plek van azc in Bellingwolde'
14 oktober 11:15COA verkoopt voormalig azc in Bellingwolde
30 juni 06:40Vrouw rijdt met auto kanaal in Bellingwolde in en overlijdt
2 april 19:31Kerkje Rehoboth in Bellingwolde wordt niet gesloopt
5 maart 19:08Marechaussee pakt 34-jarige man met openstaande gevangenisstraf op
14 augustus 13:57Auto op de kop de sloot in tussen Winschoten en Bellingwolde
RSS.