menu
zoek

Nieuws Barneveld

Verdachte aangehouden na ontvoering kindje

maandag 12 augustus 2024, 17:30 uur

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus vond een mogelijke ontvoering plaats van een kindje uit een woning aan de Columbusstraat in Barneveld. In de vroege ochtend van zaterdag kwam de melding binnen en zijn meerdere politie- eenheden ter plaatse gegaan. Op basis van de informatie die nu bekend is bij het onderzoeksteam gaat de recherche uit van een ontvoering.

Waar: Columbusstraat in Barneveld

In de vroege morgen van zaterdag 10 augustus werd duidelijk dat het kindje weer terug was bij de ouders. Er is op dat moment één verdachte aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man uit Amersfoort. Later op de dag werden nog twee verdachten aangehouden. Het gaat twee 54-jarige mannen uit Barneveld. Zij zijn inmiddels heengezonden, maar blijven nog wel verdachten. De 53-jarige man zit op dit moment vast en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer details over zijn rol of relatie tot de ouders kunnen in dit stadium van het onderzoek niet worden gegeven. Onrust in de wijk Het incident heeft veel indruk gemaakt op de buurtbewoners en de wijk. Samen met BOA’s van de gemeente Barneveld is de wijkagent aanwezig en zichtbaar in de wijk. Daar waar nodig kan er altijd contact met hen gezocht worden. Wij begrijpen dat dit enorme impact kan hebben op het veiligheidsgevoel van mensen. Afgelopen weekend is er ook een melding binnengekomen van vernieling van een woning in de Columbusstraat. Het is in dit stadium van het onderzoek te vroeg om al conclusies te trekken of deze incidenten verband hebben met elkaar. Alle informatie wordt meegenomen in het onderzoek. Wie kan er meer vertellen over dit incident en/of heeft camerabeelden? De recherche is nog op zoek naar informatie over deze ontvoering. Zij ontvangt graag meer informatie over wat er precies op zaterdag 10 augustus tussen 05.00 en 09.00 uur is gebeurd in en rond de Columbusstraat. Bent u in het bezit van beveiligingscamera’s rond uw woning in de bovengenoemde straat, of heeft u een deurbelcamera en heeft u deze beelden nog niet gedeeld met ons? Dan komen we graag met u in contact! Ook als u in het bezit bent van een auto met dashcam die beelden heeft opgenomen in en rond de Columbusstraat. Via onderstaand tipformulier kunt u uw informatie delen en is het mogelijk om beelden te uploaden. Wilt u liever telefonisch informatie doorgeven, kan dat ook via 0900 8844 onder vermelding van het nummer 2024371350. Geheel anoniem informatie delen is ook mogelijk via Misdaad Anoniem.   2024371350 SD


» Politie.nl

Kaart nieuws Barneveld. Locatie nieuws: 52.13547 / 5.57349 Columbusstraat
Columbusstraat in Barneveld


maandag 12 augustus 2024, 21:49 uur
Vernielingen bij huis van ontvoeringszaak: burgemeester sluit woning
Gelre NieuwsBARNEVELD – De woning aan de Columbusstraat in Barneveld, waar afgelopen zaterdag twee 54-jarige mannen werden aangehouden in verband met een ontvoering, is maandag aan het einde van de middag op last van de burgemeester gesloten. De woning is door de gemeente en de politie verzegeld. Hoewel beide mannen inmiddels zijn vrijgelaten, zullen zij volgens […]
» Gelre Nieuws
maandag 12 augustus 2024, 19:08 uur
Amersfoorter mogelijk betrokken bij ontvoering kind
RTV UtrechtDe politie gaat ervan uit dat de zaak rond een vermist kind in Barneveld een ontvoering was. Het kind werd in de nacht van vrijdag op zaterdag meegenomen uit een huis aan de Columbusstraat in de Gelderse plaats. Enige tijd later was het kind weer terug bij de ouders. De burgemeester heeft inmiddels de woning gesloten.
» RTV Utrecht
maandag 12 augustus 2024, 18:59 uur
Politie gaat ervan uit dat vermist kind Barneveld werd ontvoerd
NOSDe politie gaat ervan uit dat de vermissing van een jong kind in Barneveld afgelopen vrijdagnacht, een ontvoering was.
» NOS
maandag 12 augustus 2024, 18:13 uur
Politie gaat uit van ontvoering in zaak vermist kind Barneveld
de TelegraafDe politie gaat ervan uit dat de zaak rond een vermist kind in Barneveld een ontvoering was. Het kind werd in de nacht van vrijdag op zaterdag meegenomen uit een huis aan de Columbusstraat in de Gelderse plaats.
» de Telegraaf
maandag 12 augustus 2024, 18:10 uur
Update: Verdachte (53) aangehouden na ontvoering kindje
Gelre NieuwsBARNEVELD – In de nacht van vrijdag op zaterdag augustus vond een mogelijke ontvoering plaats van een kindje uit een woning aan de Columbusstraat in Barneveld. In de vroege ochtend van zaterdag kwam de melding binnen en zijn meerdere politie- eenheden ter plaatse gegaan. Op basis van de informatie die nu bekend is bij het […]
» Gelre Nieuws
maandag 12 augustus 2024, 18:09 uur
Verdachte (53) aangehouden na mogelijke ontvoering kindje in Barneveld
Blik op NieuwsIn de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus vond een mogelijke ontvoering plaats van een kindje uit een woning aan de Columbusstraat in Barneveld. Dit meldt de politie maandag.
» Blik op Nieuws
maandag 12 augustus 2024, 18:07 uur
Politie gaat uit van ontvoering in zaak vermist kind
Omroep GelderlandDe vermissing van een kind in Barneveld van vrijdag 9 op zaterdag 10 augustus, was een ontvoering. Daar gaat de recherche van uit.
» Omroep Gelderland



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Omroep Gelderland

Meer nieuws uit Barneveld

28 augustus 11:45Vrachtwagen vliegt in brand tijdens werkzaamheden
24 augustus 14:24Man in scootmobiel gewond na ongeval op parkeerplaats tuincentrum
23 augustus 11:27Verdachte in ontvoeringszaak kindje Barneveld keert niet terug; woning ontruimd
15 augustus 14:43Mogelijke ontvoerders jong kind voorlopig niet welkom in Barneveld
13 augustus 21:19Verdachte ontvoering 1-jarig kind langer vast: recherche zoekt camera beelden
12 augustus 21:49Vernielingen bij huis van ontvoeringszaak: burgemeester sluit woning
10 augustus 17:15Twee mannen en een vrouw opgepakt na vermissing van kind in Barneveld
8 juli 07:50Man rijdt tegen boom en raakt gewond: weg tijdelijk afgesloten
25 juni 07:48Gesprongen waterleiding zet straten onder water
22 juni 17:16Motorrijder met spoed naar ziekenhuis na botsing met auto
16 juni 08:09Scooterrijder overleden bij eenzijdig ongeval
13 juni 08:14Brommerrijder gewond na botsing met fietser
7 juni 22:09Motorrijder gewond bij aanrijding, automobilist verzet zich bij aanhouding
4 juni 08:05Boeren door politie van snelweg geplukt
4 mei 15:18Gaslek door graafwerkzaamheden, weg afgesloten
9 april 07:58Auto vliegt over de kop na eenzijdig ongeval
25 maart 08:15Fietser steekt straat over en wordt geschept door auto, gewond naar ziekenhuis
20 maart 19:00Opgeluchte Van Barneveld na eerste toernooiwinst in drie jaar: 'Alle toppers achter me gelaten'
12 maart 07:33Honderd mensen herdenken overleden motorrijder
10 maart 19:56Dode en gewonde door botsing motoren in Barneveld
RSS.