menu
zoek

Nieuws Baarle-Nassau

Politieonderzoek naar drugsafval op meerdere akkers in Baarle-Nassau

donderdag 29 augustus 2024, 11:14 uur

De politie heeft dinsdag 21 mei 2024 onderzoek op twintig akkers in Baarle-Nassau gedaan, nadat eerder een anonieme tip binnenkwam over mogelijk uitgereden drugsafval. Het onderzoek werd in samenwerking met het NFI, de Omgevingsdienst en de NVWA gedaan.

Waar: Hoogeindsestraat in Baarle-Nassau

Eerder dit jaar ontving de politie een anonieme tip over een mogelijk vervuilde akker in Baarle-Nassau. Hier zou drugsafval zijn uitgereden. De politie heeft onmiddellijk deze akker laten bemonsteren. Hieruit bleek dat er inderdaad sprake was van uitgereden mest met drugsafval. Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk meerdere akkers in Baarle-Nassau verontreinigd zijn, nam de politie samen met het NFI in mei op al deze akkers óók monsters af. Hieruit is inmiddels gebleken dat drie van de twintig akkers verontreinigd zijn met metamfetamine (drugsafval van Crystal Meth). Er zijn inmiddels drie verdachten verhoord. Het gaat om een 48- en 49- en 72-jarige man, allen uit Baarle-Nassau. De gemeente Baarle-Nassau heeft met de Omgevingsdienst haar bestuurlijk instrumentarium ingesteld tegen deze verdachten, welke ook eigenaren zijn van de betreffende akkers. Ook is de opsporingsdienst van de NVWA betrokken bij het politieonderzoek en in nauw contact met het OM. Hiermee wordt voorkomen dat de voedselkwaliteit in gevaar komt. Heeft u iets verdachts gezien? Criminelen dumpen het afval uit drugslabs vaak langs de weg of in een bos. Het gaat dan om vaten en jerrycans met giftige en bijtende stoffen. Ook wordt het chemische afval steeds vaker direct in de grond geloosd bij een lab, of wordt het gemengd met mest en uitgereden over een akker. Drugsafval is zeer gevaarlijk voor mens en milieu. Ziet u een dumping of weet u wie dit heeft gedaan? Als het kan: maak foto’s en noteer bijzonderheden. Raak niets aan. Houd afstand en bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Anonieme tip over drugsafval op akker De anonieme tip welke de politie ontving over de vervuilde akker in Baarle-Nassau, kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem. Dankzij deze tip en het verdere onderzoek werd uiteindelijk ontdekt dat op in totaal drie akkers in Baarle-Nassau een concentratie aan drugsafval in de grond is gemeten. Het is van groot belang voor de maatschappelijke orde, de natuur en de voedselveiligheid dat niemand hier ongezien mee weg komt en geld aan verdiend. Heeft u informatie over deze of andere zaken? Benader dan de politie: bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 en volledig anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).


» Politie.nl

Kaart nieuws Baarle-Nassau. Locatie nieuws: 51.43583 / 4.92217 Hoogeindsestraat
Hoogeindsestraat in Baarle-Nassau


donderdag 29 augustus 2024, 21:14 uur
Drugsafval gevonden in op akkers uitgereden mest in Baarle-Nassau
Blik op NieuwsDe politie heeft dinsdag 21 mei 2024 onderzoek op twintig akkers in Baarle-Nassau gedaan, nadat eerder een anonieme tip binnenkwam over mogelijk uitgereden drugsafval. 'Uit de monsters is nu gebleken data er inderdaad sprake was van uitgereden mest met drugsafval', zo maakt de politie vandaag bekend.
» Blik op Nieuws
donderdag 29 augustus 2024, 16:54 uur
Mest met drugsafval uitgereden op akkers in Baarle-Nassau
CrimesiteDe politie heeft op 21 mei onderzoek gedaan op twintig akkers in Baarle-Nassau, nadat eerder een anonieme tip binnenkwam over mogelijk uitgereden drugsafval. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat drie van de twintig akkers verontreinigd zijn met methamfetamine (crystal meth). Er zijn inmiddels drie verdachten verhoord.
» Crimesite
donderdag 29 augustus 2024, 13:27 uur
Mest met drugsafval uitgereden op akkers in Baarle-Nassau, drie boeren verhoord
BN DeStemBAARLE-NASSAU - Drie boeren uit Baarle-Nassau worden er door de politie van verdacht drugsafval te hebben gedumpt op hun eigen akkers. De politie kwam de zaak op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem over mogelijk op een akker uitgereden drugsafval. De drie verdachten zijn verhoord.
» BN DeStem
donderdag 29 augustus 2024, 13:27 uur
Mest met drugsafval uitgereden op akkers in Baarle-Nassau, drie boeren verhoord
Brabants DagbladBAARLE-NASSAU - De politie verdenkt drie boeren uit Baarle-Nassau van het dumpen van drugsafval op hun eigen akkers. Na een tip via Meld Misdaad Anoniem over mogelijk uitgereden drugsafval op een akker, is de politie een onderzoek gestart. De drie verdachten zijn inmiddels verhoord.
» Brabants Dagblad
donderdag 29 augustus 2024, 13:09 uur
Drugsafval van crystal meth op akkers gevonden, boeren verdacht
Omroep BrabantOp drie akkers rond Baarle-Nassau is dit voorjaar drugsafval gevonden. Het giftige afval was vermengd met mest. De politie heeft gesproken met drie verdachten.
» Omroep Brabant
donderdag 29 augustus 2024, 12:43 uur
Mest met drugsafval uitgereden op akkers in Baarle-Nassau
NU.nlOp meerdere akkers in het Noord-Brabantse Baarle-Nassau is mest uitgereden dat vermengd was met drugsafval, meldt de politie donderdag. De eigenaren van de akkers, drie mannen die als verdachten zijn aangemerkt, zijn verhoord.
» NU.nl



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Baarle-Nassau

29 augustus 21:14Drugsafval gevonden in op akkers uitgereden mest in Baarle-Nassau
17 juli 17:23Vrouw (27) doodgereden in Baarle-Nassau: veroorzaker krijgt werkstraf
30 juni 10:34Vrouw overlijdt bij aanrijding: ze stapte uit auto die stilstond op rijbaan
30 juni 09:54Vrouw overleden na botsing tussen twee auto’s
23 mei 12:16Vrouw (59) omgekomen na botsing tegen boom in Baarle-Nassau
21 mei 19:07Groot onderzoek naar drugsafval op 20 akkers in Baarle-Nassau
20 februari 15:32Plafond cultuurcentrum komt naar beneden: 'Blij dat niemand aanwezig was'
26 maart 08:00Vlak voor het pensioen van juf Thea bleef het tafeltje van Dent (4) ineens leeg
RSS.