menu
zoek

Nieuws Andijk

Veel gestolen materiaal in loods Andijk

woensdag 19 mei 2021, 11:04 uur

De politie Noord-Holland heeft in samenwerking met de gemeente Medemblik en de douane een onderzoek ingesteld in drie units in een loods van een automobielbedrijf aan de Dijkweg. Ze hebben zich daarbij laten vergezellen door specialisten van de forensische opsporing, het landelijk informatiecentrum voertuigcriminaliteit en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Het onderzoek was aanleiding om de loodsen onmiddellijk te sluiten op last van burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik, waar Andijk onder valt.

Waar: Dijkweg in Andijk

  AANLEIDING. De gemeente Medemblik, politie, partners en ondernemers uit de gemeente Medemblik, streven naar een vitaal industrieterrein en havens in Medemblik. Het thema ondermijning heeft vanuit de gemeente en politie bijzondere aandacht. Al een langere periode monitort de politie verdachte panden die zijn gevestigd op het industrieterrein in Medemblik. Dit heeft te maken met het feit dat zowel bij politie als gemeente meerdere signalen zijn binnengekomen op gebied van onder andere georganiseerde hennepteelt, veel voorkomende criminaliteit, criminele netwerken en ongeregeldheden op de industrieterreinen van Medemblik. Deze signalen waren de aanleiding voor het onderzoek.   ONDERZOEK In de loods werden diverse onderdelen aangetroffen die afkomstig waren van gestolen voertuigen, onder meer motorblokken en onderdelen van minimaal vijf gestolen campers en busjes. Enkele onderdelen waren al op een andere auto gemonteerd. De politie is nog wel op zoek naar de eigenaar van een camper waar het keukenblok ( foto 1 ) in was gemonteerd. Verder werden in de loods drie gestolen boten aangetroffen, die herleid kunnen worden naar een gedupeerde eigenaar of verzekeringsmaatschappij. (Zie bijvoorbeeld foto 2). Ook is een grote hoeveelheid gereedschap inbeslaggenomen wat gedeeltelijk kan worden teruggebracht naar een inbraak uit een bestelbusje in West-Friesland. Maar ook een gedeelte niet, de politie is op zoek naar de eigenaar van een gedeelte van het gereedschap op foto 3 en de rechtmatige eigenaar van het apparaat op foto 4. Ter vereffening van de schade is beslag gelegd op andere waardevolle voorwerpen uit de loods, waaronder meerdere voertuigen (foto in aanhef) en twee waterscooters.   MISDAAG MAG NIET LONEN Misdaad mag niet lonen. Daarom hanteert de politie een integrale aanpak bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Hierin staat een intensieve samenwerking tussen meerdere partners centraal. We trekken op als één overheid om criminelen van alle kanten aan te pakken: via strafrecht, bestuursrecht en fiscaal recht.   Als u ontvreemde goederen herkent of anderszins informatie heeft over het onderzoek kunt u zich in verbinding stellen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan 0800-7000. Meldingen en tips van burgers zijn vaak onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan zelfs de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden dankzij meldingen van alerte burgers. Heeft u vermoedens dat iets niet klopt bij u in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze!   2021092285       foto 1          foto 2  foto 3             foto 4

Diefstal/Heling in Andijk
Getuigenoproep in Andijk
Ondermijning in Andijk

» Politie.nl

Kaart nieuws Andijk. Locatie nieuws: 52.75400 / 5.21387 Dijkweg
Dijkweg in Andijk


woensdag 19 mei 2021, 10:22 uur
32-jarige man uit Koggenland aangehouden na inval bij autohandel
RTV N-HDe politie heeft gistermiddag diverse spullen in beslag genomen tijdens een inval in een pand van een autohandelbedrijf aan de Dijkweg in Andijk. De actie was in samenwerking met de gemeente Medemblik en de douane. De spullen, waaronder een aantal campers, zijn volgens een politiewoordvoerder gestolen.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Andijk

22 april 17:01Uitslaande brand verwoest huis in Andijk
30 november 15:58Auto te water na botsing in Andijk: automobilisten en honden met de schrik vrij
12 augustus 19:19Sinds gisteren vermiste West-Friese vrachtwagenchauffeur (36) weer terecht
15 mei 17:00KNRM Enkhuizen kan door drukte op IJsselmeer "laten zien wat ze waard zijn"
14 mei 11:35Politie zoekt nog altijd verder naar overboord geslagen man IJsselmeer
5 juni 10:09Drie opvarenden gered bij schipbreuk, twee honden vermist
6 november 18:00Zwaan bewust doodgereden door tractor: "Wat is er mis in je hoofd dat je zoiets doet?"
23 augustus 10:03Automobilist overleden door botsing tegen boom
19 mei 11:04Veel gestolen materiaal in loods Andijk
17 april 20:28Twee opvarenden omgeslagen boot IJsselmeer terecht, zijn in goede gezondheid
RSS.