menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugs en geld aangetroffen bij controle spookbewoning

vrijdag 3 november 2023, 18:28 uur

De politie en gemeente hebben in oktober bij een spookburgeractie aan de Pampuslaan drie personen aangehouden. In de woning waarin zij verbleven, werd onder meer een handelshoeveelheid drugs en een geldbedrag van 20.400 euro aangetroffen.

Waar: Pampuslaan in Amsterdam

De woning aan de Pampuslaan kwam in beeld vanuit een RIEC-casus in de regio Amsterdam Amstelland. Het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) samenwerkingsverband richt zich op de integrale aanpak van georganiseerde criminaliteit en ondermijning, waaronder het misbruik van woningen door criminelen. Door de samenwerking tussen RIEC-partners, zoals de belastingdienst, de politie en gemeente, kwam het adres op de Pampuslaan naar voren. De politie bezocht vervolgens de woning met een toezichthouder van de gemeente en voerde een controle uit. Dat resulteerde uiteindelijk in een strafrechtelijke doorzoeking van de woning onder leiding van een rechter-commissaris.

Handelshoeveelheid drugs Tijdens de doorzoeking wordt een blok aangetroffen met een gewicht van 986 gram cocaïne en een plastic zak met 612 gram cocaïne. Daarnaast zijn er nog verschillende zakjes met poeders aangetroffen, waarvan vermoed wordt dat het verdovende- of versnijdingsmiddelen zijn. De hoeveelheid die is aangetroffen kan als handelshoeveelheid worden aangemerkt. Daarnaast zijn in de woning goederen aangetroffen die gebruikt worden bij de handel in drugs: een oven, een vacuümmachine en pers, sealapparaat, weegschaal, diverse flessen met oplosmiddelen waaronder aceton en wasbenzine. De straatwaarde van de aangetroffen drugs is in totaal ongeveer 40.000 euro.

Voorlopige hechtenis Elders in de woning troffen de controleurs een pakket met geld ter waarde van 20.400 euro aan. Drie in de woning aanwezige personen van respectievelijk 20, 25 en 41 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij zijn inmiddels ook voorgeleid aan de rechter-commissaris. Van de drie verdachten is er één in voorlopige hechtenis geplaatst. De recherche gaat verder met het onderzoek

Bewustwording Inmiddels is door de Amsterdamse recherche ook een zogeheten bewustwordingsgesprek gevoerd met de beheerder van de woning. Doel hiervan is dat de politie wil voorkomen dat deze man vaker gaat verhuren aan criminelen en dat hij een kritische blik werpt op zijn huidige woningportefeuille en huurders.

Spookbewoning In de strijd tegen ondermijning stuiten de politie en gemeente regelmatig op het fenomeen spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Ziet of hoort u signalen van spookbewoning; laat het weten aan uw wijkagent. U kunt altijd bellen met 0900-8844 of anoniem uw informatie doorgeven via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.35339 / 5.01239 Pampuslaan
Pampuslaan in Amsterdam


zaterdag 4 november 2023, 11:02 uur
Drugs en geld gevonden in Amsterdamse ‘spookwoning’
CrimesiteIn een zogenaamde ‘spookwoning’ in Amsterdam is een handelshoeveelheid cocaïne aangetroffen en een geldbedrag van 20.400 euro. In verband hiermee zijn drie personen aangehouden. Beeld: de gevonden flessen met oplosmiddel in de ‘spookwoning’ (foto politie) Controle De woning aan de Pampuslaan in de hoofdstad kwam in beeld na een screening door verschillende instanties, zoals de […] Het bericht Drugs en geld gevonden in Amsterdamse ‘spookwoning’ verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite



Meer nieuws uit Amsterdam

7 september 23:00Duitsland met vertrouwen naar Amsterdam na ruime zege op Hongarije
7 september 15:12Politie beëindigt actie van XR bij Rijksmuseum, 33 aanhoudingen
7 september 07:34Kapperszaak in Amsterdam Nieuw-West die drie keer doelwit was van explosie moet dicht
6 september 20:24Twee verdachten voortvluchtig na woningoverval
6 september 20:09Dak voormalige bouwmarkt ingestort in Amsterdam Nieuw-West
6 september 15:59UvA gaat geen nieuwe samenwerkingen aan met Israëlische instituten, honderden bij betoging
5 september 17:58Staaf doorboort ruit auto op snelweg, een man aangehouden
4 september 20:56Bittere pil voor Ajax: FIFA geeft geen goedkeuring voor transfer Kamaldeen Sulemana
4 september 15:09Rechtbank: Staat schetste onjuist beeld over Haga Lyceum in Amsterdam
4 september 14:39Gezochte man in zaak dood treinschoonmaker meldt zich bij politie
4 september 13:42OM ziet geen heil in verdere vervolging van 91-jarige moordverdachte: ‘Hij heeft zorg nodig’
3 september 15:25Alerte medewerker voorkomt ramp in Amsterdam: water zou tot aan ramen van huizen staan
2 september 23:08Op het nippertje vertrekt Bergwijn bij Ajax: Amsterdamse club casht 21 miljoen
2 september 12:47Peter Holla wordt politiechef Eenheid Amsterdam
1 september 20:49Vrouw gewond in arm bij steekincident na vechtpartij in Amsterdam
30 augustus 01:44Ongeregeldheden voor de wedstrijd Ajax tegen Jagiellonia Bialystok
29 augustus 15:26Justitie verdedigt inzet kroongetuige in nieuwe liquidatiezaak
29 augustus 08:46Schot gelost in KFC Amsterdam-Noord
29 augustus 07:45Zwaargewonde bij frontale botsing tussen auto en vrachtwagen in Nieuw-Amsterdam
28 augustus 14:55Boeren reageren op hoopvol stikstofnieuws: ’Er is nu de wil om naar oplossingen te zoeken’
RSS.