menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugs en geld aangetroffen bij controle spookbewoning

vrijdag 3 november 2023, 18:28 uur

De politie en gemeente hebben in oktober bij een spookburgeractie aan de Pampuslaan drie personen aangehouden. In de woning waarin zij verbleven, werd onder meer een handelshoeveelheid drugs en een geldbedrag van 20.400 euro aangetroffen.

Waar: Pampuslaan in Amsterdam

De woning aan de Pampuslaan kwam in beeld vanuit een RIEC-casus in de regio Amsterdam Amstelland. Het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) samenwerkingsverband richt zich op de integrale aanpak van georganiseerde criminaliteit en ondermijning, waaronder het misbruik van woningen door criminelen. Door de samenwerking tussen RIEC-partners, zoals de belastingdienst, de politie en gemeente, kwam het adres op de Pampuslaan naar voren. De politie bezocht vervolgens de woning met een toezichthouder van de gemeente en voerde een controle uit. Dat resulteerde uiteindelijk in een strafrechtelijke doorzoeking van de woning onder leiding van een rechter-commissaris.

Handelshoeveelheid drugs Tijdens de doorzoeking wordt een blok aangetroffen met een gewicht van 986 gram cocaïne en een plastic zak met 612 gram cocaïne. Daarnaast zijn er nog verschillende zakjes met poeders aangetroffen, waarvan vermoed wordt dat het verdovende- of versnijdingsmiddelen zijn. De hoeveelheid die is aangetroffen kan als handelshoeveelheid worden aangemerkt. Daarnaast zijn in de woning goederen aangetroffen die gebruikt worden bij de handel in drugs: een oven, een vacuümmachine en pers, sealapparaat, weegschaal, diverse flessen met oplosmiddelen waaronder aceton en wasbenzine. De straatwaarde van de aangetroffen drugs is in totaal ongeveer 40.000 euro.

Voorlopige hechtenis Elders in de woning troffen de controleurs een pakket met geld ter waarde van 20.400 euro aan. Drie in de woning aanwezige personen van respectievelijk 20, 25 en 41 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij zijn inmiddels ook voorgeleid aan de rechter-commissaris. Van de drie verdachten is er één in voorlopige hechtenis geplaatst. De recherche gaat verder met het onderzoek

Bewustwording Inmiddels is door de Amsterdamse recherche ook een zogeheten bewustwordingsgesprek gevoerd met de beheerder van de woning. Doel hiervan is dat de politie wil voorkomen dat deze man vaker gaat verhuren aan criminelen en dat hij een kritische blik werpt op zijn huidige woningportefeuille en huurders.

Spookbewoning In de strijd tegen ondermijning stuiten de politie en gemeente regelmatig op het fenomeen spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op. Ziet of hoort u signalen van spookbewoning; laat het weten aan uw wijkagent. U kunt altijd bellen met 0900-8844 of anoniem uw informatie doorgeven via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.35339 / 5.01239 Pampuslaan
Pampuslaan in Amsterdam


zaterdag 4 november 2023, 11:02 uur
Drugs en geld gevonden in Amsterdamse ‘spookwoning’
CrimesiteIn een zogenaamde ‘spookwoning’ in Amsterdam is een handelshoeveelheid cocaïne aangetroffen en een geldbedrag van 20.400 euro. In verband hiermee zijn drie personen aangehouden. Beeld: de gevonden flessen met oplosmiddel in de ‘spookwoning’ (foto politie) Controle De woning aan de Pampuslaan in de hoofdstad kwam in beeld na een screening door verschillende instanties, zoals de […] Het bericht Drugs en geld gevonden in Amsterdamse ‘spookwoning’ verscheen eerst op Crimesite.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

2 maart 13:26Uitvaart in Amsterdam voor doodgeschoten rapper Bigidagoe
1 maart 09:45Kritiek op gemeente na weghalen antisemitisme-interview Rob Oudkerk: "Voelt als censuur"
29 februari 15:46‘Dood van in IJ gevonden sekswerker was gevolg van heftig seksspel’
29 februari 13:16Politie pakt twee mannen op na explosie in flat
28 februari 17:43Femke Halsema krijgt tweede termijn als burgemeester van Amsterdam
28 februari 15:58Vermoedelijke schutter rapper Bigidagoe op luchthaven Parijs aangehouden
28 februari 15:40Amsterdams zwembad kort ontruimd vanwege 'penetrante' lucht
28 februari 14:15Explosie Amsterdam-Noord dreunt nog na: ’Wraak voor moord op rapper Bigidagoe’
28 februari 08:08Mogelijk link explosies Amsterdam en dood rapper, 'war' op muren gekalkt
27 februari 13:31Amsterdamse politiemedewerker geschorst om onderzoek fraude
27 februari 13:07‘Dit viel op bij uitspraak Marengo-proces’
27 februari 06:57NS past dienstregeling HSL toch aan: trein minder per uur
26 februari 17:45Bebloede 'lijken' voor Duitse consulaat Amsterdam neergelegd
26 februari 17:06NU+ | Geweldraps en schietpartijen: dit was de leefwereld van rapper Bigidagoe
25 februari 20:18Palestina-demonstranten bij herdenking Februaristaking: ’Vreselijk, doe dat niet hier’
25 februari 10:18Klimaatactivist zit een nacht vast op politiebureau na blokkade A10
24 februari 16:17Moedeloos na nieuwe XR-betoging: ’Ze lachen iedereen uit en komen overal mee weg’
23 februari 19:21Make Up Your Mind komt met concert naar Ziggo Dome
22 februari 22:20Werk van Limburgse kunstenaar is met Amerikaanse lander Odysseus mee naar maan
22 februari 21:20Kenneth Taylor schiet Ajax in verlenging naar achtste finale Conference League
RSS.