menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen bij controle opslagboxen

vrijdag 26 mei 2023, 13:17 uur

Een controleactie van de politie en verschillende overheidspartners leidde op donderdag 25 mei 2023 tot de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. De actie was gericht op een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.

Tijdens de zogeheten Out-of-the-Box controle neemt een gemeentelijke toezichthouder op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een particuliere speurhond mee om een indicatie te krijgen of er in het gebouw bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Dit omdat gemeenten regelmatig constateren dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld en verhuurders niet altijd weten wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties: niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door (drugs)gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van naastgelegen panden.

Digitaal Opkopers Register Daarnaast controleren de toezichthouders van het Digitaal Opkopers Register of er geen goederen aanwezig zijn die van diefstal afkomstig zijn. Vijftien boxen zijn gecontroleerd in aanwezigheid van de huurder van de boxen. Deze verhuurders reageerden zeer positief op de controle. Hierbij is één gestolen fiets aangetroffen. De huurder van die box is hierbij als verdachte gehoord. Speurhond Daarnaast zijn alle boxen in het pand nagelopen door de toezichthouder met de speurhond. Nadat de speurhond aansloeg bij één van de boxen troffen de controleurs diverse soorten drugs aan, zoals geperste blokken hasj (6 kg), een bigshopper met 1800 Xtc-pillen, 1 kilogram MMC-designerdrugs, een tas gevuld met een halve kilo cocaïne, 500 LSD zegels en zo’n 15 liter met een nog onbekende vloeistof, vermoedelijk GHB. Ook lag er verpakkingsmateriaal ten behoeve van drugs in de betreffende box, zoals sealbags, een sealmachine en ponypacks. Daarnaast werden zes cobra’s, een vuurwapen, munitie en een boksbeugel aangetroffen. De politie heeft de gegevens van de eigenaar van de box en de camerabeelden gevorderd en heeft de zaak in onderzoek.

Ondermijningsbrigade De Ondermijningsbrigade komt op een snelle en effectieve manier in actie tegen ondermijnende activiteiten. Verschillende overheidspartners, waaronder de politie, gemeenten, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Arbeidsinspectie, werken samen in de Ondermijningsbrigade en voeren gezamenlijke controles uit in de regio Amsterdam Amstelland. Dit doen zij op basis van hun eigen taken en bevoegdheden. Vermoedens van criminele activiteiten? Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.30988 / 4.94528


vrijdag 26 mei 2023, 14:55 uur
Kilo’s drugs, wapens en zwaar vuurwerk bij controle opslagboxen
CrimesiteDe politie heeft donderdag tijdens een controleactie bij een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen. Er zijn 6 kilo hasj, 1800 xtc-pillen, 1 kilo MMC, een halve kilo cocaïne, 500 lsd-zegels en 15 liter GHB in beslag genomen. Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

24 mei 22:08Gegevens huurders mogelijk gestolen na hack ICT-leverancier
24 mei 18:40Bijlmer: bewoner vastgebonden en neergestoken bij woningoverval
23 mei 22:46UvA-demonstranten voor de rechter, Spaanse student krijgt maand cel
23 mei 22:25240 passagiers na 2,5 uur geëvacueerd uit gestrande Eurostar-trein
23 mei 19:59Veel verdachten van Palestinarellen bij UvA zijn buitenlands, en ook niet altijd student
23 mei 17:40Gewonde en aanhouding na steekpartij
23 mei 13:17Jonge verdachte aangehouden na explosie in Amsterdam
22 mei 18:53'Ajax verwacht Francesco Farioli deze week te presenteren als hoofdtrainer'
22 mei 06:48Lange file op de A7 richting Amsterdam is voorbij
21 mei 22:23Amsterdammer (19) aangehouden als vermoedelijke gebruiker van chat-account 'Willem K.'
18 mei 19:25Massale politie-inzet bij optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw Amsterdam
18 mei 12:46Hinderen van journalisten bij verslag doen van demonstratie? Daar trekken we de grens
17 mei 17:02Tien arrestaties voor grootschalige hypotheekfraude in regio Amsterdam
17 mei 15:49Man die verdacht wordt van vernielingen UvA is Palestijnse asielzoeker
17 mei 11:28Zeven verdachten UvA-protesten volgende week voor rechter
16 mei 20:40Optreden Israëlisch strijkkwartet in Concertgebouw gaat toch door
15 mei 20:04Erasmus Universiteit sluit deuren voor pro-Palestijns studentenprotest: ’Wát een laffe houding’
15 mei 19:34Pride Amsterdam krijgt uitbreiding: van twee weken naar een maand
15 mei 11:03Onderzoek naar Statenlid (GroenLinks) na arrestatie bij studentenprotest in Amsterdam
14 mei 21:14Tot nu toe één aanhouding voor demonstratie UvA-campus op maandag
RSS.