menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Zes aanhoudingen in onderzoek poging doodslag station Bijlmer ArenA

maandag 8 mei 2023, 14:46 uur

De recherche heeft in het onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer ArenA van vrijdagavond 5 mei 2023 zes personen aangehouden. Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. Van de zes verdachten kwamen vijf zichzelf bij de politie melden.

Het ernstige geweldsincident vond rond 21.25 uur vrijdagavond plaats. Een grote groep personen sloeg en schopte een nog steeds onbekend slachtoffer op een perron van het station, onder andere tegen zijn hoofd toen hij al op de grond lag. Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd vervolgens het spoor op geduwd. Politieagenten troffen nadat het incident gemeld werd ter plaatse geen slachtoffer meer aan. Wie hij is, is ook op dit moment helaas niet duidelijk. De politie heeft al verschillende oproepen aan hem gedaan om zich te komen melden, maar zonder resultaat. Omdat niet iedereen in Amsterdam de Nederlandse taal machtig is, wordt deze oproep nu in het Engels herhaald.

Engelse slachtofferoproep Are you the victim of the violent crime in the evening of Friday May 5th at station Bijlmer ArenA? Please reach out to the Amsterdam police department. We want to take your statement, but first and foremost want to know if you need any medical care.

Toedracht incident Over een eventuele toedracht van het forse geweld staat op dit moment nog niets concreets vast. De recherche heeft begrepen dat er verschillende verhalen rondgaan over wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Niet al deze informatie wordt ook daadwerkelijk met de politie gedeeld. Weet u meer over de aanleiding van het geweldsincident? Neem dan contact op met de politie.

Nog niet aangehouden verdachten Het onderzoek naar de poging doodslag gaat ook na de zes aanhoudingen in volle gang verder. Ondertussen heeft de recherche op basis van de beschikbare camerabeelden meerdere verdachten in kaart kunnen brengen en zij zijn nog niet allemaal aangehouden. Aan deze verdachten wederom de oproep: meld je bij de politie en voorkom dat je beelden op een later moment mogelijk naar buiten gaan. Zaterdagavond 6 mei verspreidde de politie van een aantal verdachten – in verband met hun vermoedelijke jonge leeftijd – al onherkenbaar gemaakte beelden. Wanneer de identiteit van deze verdachten niet vast komt te staan, zullen die beelden op een later moment indien nodig herkenbaar getoond worden. Ook van andere onbekende verdachten kunnen (on)herkenbare beelden getoond gaan worden indien nodig.

Informatie delen Kunt u de politie verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023099681. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadenoniem.nl.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.37344 / 4.90454


dinsdag 9 mei 2023, 12:15 uur
Vier verdachten mishandeling Amsterdam-Zuidoost vrijgelaten
CrimesiteIn het onderzoek naar de zware mishandeling op het station Amsterdam Arena in Amsterdam-Zuidoost heeft zich een zevende verdachte gemeld, aldus de politie. Van de in totaal zeven aangehouden verdachten zitten er nu nog drie vast. Geschorst Van één jongen is het voorarrest geschorst.
» Crimesite
dinsdag 9 mei 2023, 11:39 uur
Vierde verdachte van op spoor duwen persoon bij Bijlmer ArenA meldt zich
NU.nlEen vierde minderjarige verdachte van het slaan, schoppen en op het spoor duwen van iemand op station Amsterdam Bijlmer Arena heeft zich dinsdag op het politiebureau gemeld. De andere drie verdachten deden dit eerder al.
» NU.nl
dinsdag 9 mei 2023, 11:13 uur
Minderjarige meldt zich voor geweldexplosie Bijlmer, op spoor geduwde man nog spoorloos
de StentorIn de zaak rondom de heftige mishandeling op een treinspoor van station Amsterdam Bijlmer ArenA heeft een zevende verdachte zich gemeld. Het gaat opnieuw om een minderjarige. Drie van de eerder aangehouden jongens zijn naar huis gestuurd. Zij worden niet meer verdacht van een actief aandeel in de poging tot doodslag.
» de Stentor
dinsdag 9 mei 2023, 11:13 uur
Minderjarige meldt zich voor geweldexplosie Bijlmer, op spoor geduwde man nog spoorloos
BN DeStemIn de zaak rondom de heftige mishandeling op een treinspoor van station Amsterdam Bijlmer ArenA heeft een zevende verdachte zich gemeld. Het gaat opnieuw om een minderjarige. Drie van de eerder aangehouden jongens zijn naar huis gestuurd. Zij worden niet meer verdacht van een actief aandeel in de poging tot doodslag.
» BN DeStem
dinsdag 9 mei 2023, 11:05 uur
Zevende verdachte meldt zich voor mishandeling station Bijlmer Arena, drie verdachten nog vast
RTV N-HEen zevende verdachte heeft zich bij de politie gemeld voor de mishandeling van een man op station Bijlmer Arena in Amsterdam van afgelopen vrijdag. Van alle aangehouden verdachten zitten er op dit moment nog drie vast. Van een andere is het voorarrest geschorst en de laatste drie worden niet meer verdacht een aandeel te hebben gehad in de poging tot doodslag. 
» RTV N-H
maandag 8 mei 2023, 16:43 uur
Zes tieners vast na poging doodslag op station Bijlmer Arena
CrimesiteDe recherche heeft in het onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer Arena van vrijdagavond zes jongens tussen de 15 en 17 jaar uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad aangehouden. Van de zes verdachten hebben vijf zichzelf bij de politie gemeld. De recherche heeft op basis van de beschikbare camerabeelden meerdere verdachten in het vizier […] Het bericht Zes tieners vast na poging doodslag op station Bijlmer Arena verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
maandag 8 mei 2023, 15:36 uur
Zes minderjarigen vast voor mishandelen en duwen van man op spoor bij station Bijlmer Arena
RTV N-HEr zijn door de politie zes verdachten aangehouden in het onderzoek naar de man die op vrijdagavond 5 mei werd mishandeld op het station Bijlmer Arena. De jongens die zijn aangehouden zijn tussen de 15 en 17 jaar oud en komen uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. De politie laat weten dat vijf van de zes verdachten zich uit zichzelf kwamen melden. 
» RTV N-H
maandag 8 mei 2023, 15:35 uur
Zes tieners vast voor mishandelen en op spoor duwen persoon bij Bijlmer Arena
NU.nlDe politie heeft zes jongens tussen de vijftien en zeventien jaar oud aangehouden, omdat zij vrijdagavond iemand hebben geslagen en geschopt op een perron van station Amsterdam Bijlmer Arena. Toen het slachtoffer probeerde op te staan, werd hij op het spoor geduwd.
» NU.nl
maandag 8 mei 2023, 15:15 uur
Zes minderjarigen opgepakt voor duwen man op spoor en zware mishandeling bij station Bijlmer Arena
BN DeStemDe politie heeft zes minderjarigen aangehouden die verdacht worden iemand op het spoor te hebben geduwd, vrijdagavond op station Bijlmer Arena in Amsterdam. Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos, aldus de politie.
» BN DeStem
maandag 8 mei 2023, 15:15 uur
Zes minderjarigen opgepakt voor duwen man op spoor en zware mishandeling bij station Bijlmer Arena
Brabants DagbladDe politie heeft zes minderjarigen aangehouden die verdacht worden iemand op het spoor te hebben geduwd, vrijdagavond op station Bijlmer Arena in Amsterdam. Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos, aldus de politie.
» Brabants Dagblad



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Amsterdam

24 april 21:00LIVE eredivisie | Ajax moet nog warmdraaien, Rulli houdt Amsterdammers op de been tegen Excelsior
24 april 19:22Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)
24 april 18:07Meisje (16) na val van grote hoogte in Amsterdam overleden
24 april 14:24Miljonair Gerard Sanderink moet Centric ruim 90 miljoen euro terugbetalen
24 april 09:13A10 Oost weer vrij na flinke kettingbotsing in Zeeburgertunnel
23 april 21:05Poppodium 013 blijkt veel te klein voor sensatie Big Time Rush: concert verplaatst naar Ziggo Dome
22 april 17:48Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou
20 april 18:42Limburgs scouts oefenen voor Dodenherdenking op Dam
20 april 10:37Voortvluchtige vrouw verstopt zich in koffer, agent stoot er per ongeluk tegenaan en hoort een gil
19 april 16:14Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief
18 april 14:03Psychiaters vermoeden dat deel middel X-gebruikers te helpen was
17 april 18:40Amsterdam bouwt geen nieuwe hotels om drukte door toeristen tegen te gaan
17 april 10:15Bekijk hier de verschillende soorten van erectiemiddel Kamagra
17 april 09:41Gestolen kledingstuk aanleiding voor explosies in Amsterdam: 16-jarige aangehouden
16 april 17:22Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid
16 april 14:11Twee Amsterdammers gearresteerd in plofkraak-onderzoek
15 april 21:56Carlos Forbs en Jong Ajax frustreren play-offambities Cambuur
15 april 12:46Chaos na Ajax - FC Twente: politieagent breekt enkel, zeven supporters aangehouden
14 april 23:10Grote brand in Amsterdamse woning, bewoner naar ziekenhuis
14 april 20:00Eurovisie Songfestival: concurrentie van Joost Klein gooit blote billen en latex in de strijd
RSS.