menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Hoe vind ik de beste oppas in Amsterdam?

maandag 25 juli 2022, 16:29 uur

Ben je een alleenstaande ouder of werken jullie beide, dan ontkom je er natuurlijk niet aan dat je op z’n tijd wel eens een keer een beroep moet doen op een oppas. Dit kan zowel doordeweeks zijn, alsook in de weekenden. Het vinden van een geschikte oppas is vaak een onderschatte taak. Omdat het om het wel en wee van je kinderen gaat, is het dus van essentieel belang dat jij er alles aan doet om een geschikte en natuurlijk goed oppas te vinden. Om je een eindje de goede richting op te helpen, hebben we een aantal tips voor je. We zijn er namelijk van overtuigd, dat je door het volgen van deze tips, een reëel beeld kunt schetsen van of een bepaalde oppas wel of juist niet bij je past.

Vraag in je buurt rond
Vooral in de grote stad, is het vinden van een geschikte oppas van een stuk makkelijker, dan wanneer je in een klein dorp woont. Je doet er overigens in beide gevallen goed aan, dat wanneer jij een oppas zoekt, je eerst in in je eigen omgeving rondvraagt. Het kan namelijk heel goed zijn, dat iemand een goed adres voor je heeft. En laten we eerlijk zijn, een advies op basis van eigen ervaringen van een ander zijn toch vaak wel een stuk prettiger, dan wanneer ze je elder hoort. Stel je zoekt een oppas Amsterdam, dan is het dus verstandig om eerst eerst wat familie of vrienden te vragen. Ook doe je er goed aan om eens op de school van je kinderen te vragen of ze misschien nog iemand kennen.

Nodig iemand bij je thuis uit
Heb jij het gevoel dat je een geschikte kandidaat hebt gevonden, dan wil je deze natuurlijk maar wat graag fysiek ontmoeten. Zo kun je voor jezelf een beeld schetsen hoe iemand is en ook kun je dan een aantal vragen stellen. Je moet het eigenlijk zien als een soort sollicitatiegesprek. Diegenen moet immers toch voldoen aan de door jou gestelde eisen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kinderen een klik hebben en wederzijds natuurlijk ook. Het eerste gesprek is daarom vaak alleen nog een kennismaking tussen ouders en oppas. Klikt dit, dan komen de kinderen vaak pas in beeld.

Wed nooit op één paard
Hoe goed je gevoel ook bij de eerste kandidaat is, zorg er altijd voor dat je het gesprek met meerdere personen aangaat. Zo krijg je namelijk een reëler beeld van hoe iemand echt is. Wanneer je het bij één gesprek houdt, heb je immers ook niets om mee te vergelijken. Het kan er op die manier voor zorgen dat je juist nog enthousiast wordt over die ene kandidaat, maar het kan er ook voor zorgen dat je nog wat aanvullende vragen hebt. Vooral wanneer het de eerste keer is dat je op zoek bent naar een oppas voor je kinderen, dan is het voor jou natuurlijk ook allemaal nieuw.

Stel een takenpakket op
Je kunt ervoor kiezen om iemand alleen te laten oppassen. Toch is het vaak zo, dat vooral wanneer het kleine kinderen betreft, ze tussen de middag nog eventjes een uur tot twee uur slapen. Dit is het perfecte moment om even wat in het huishouden te kunnen doen. Uiteraard is het afhankelijk van je oppas of hij of zij hier ook voor openstaat, maar maak het zeker bespreekbaar. Het zou immers zonde zijn, dat wanneer je toch al iemand hebt lopen, je aanvullend een schoonmaakster nodig hebt om de huishoudelijke klusjes voor rekening te nemen. Het is dus helemaal niet gek om samen een vast takenpakket op te stellen, die uitgevoerd dient te worden gedurende de dag.

Tot slot
Zoals je kunt zien, komt er nogal het nodige kijken bij de uiteindelijke keuze voor een oppas voor je kinderen. Ondanks het feit dat het belangrijk is dat ze voldoen aan je eisen, is er natuurlijk niets zo belangrijk als je eigen gevoel. Zorg er daarom dus ook altijd voor, dat jij je eigen gevoel de doorslaggevende factor laat zijn in je uiteindelijke keuze. Die ene gastouder in Amsterdam kan namelijk misschien wel niet helemaal aan je eisen voldoen, maar is het gevoel wel top! Uiteindelijk gaat het erom dat jij je kinderen met een gerust hart bij iemand achter kunt laten en als dat is bij iemand die misschien niet zo fan is van kleuren, maar jij wel. Wat maakt het dan uit?






Meer nieuws uit Amsterdam

28 maart 14:12Overval op waardetransport in Amsterdam
27 maart 05:43Jort Kelder wint hoger beroep over nepadvertenties op Google
26 maart 09:37Station Amsterdam Zuid uren dicht door plofkraak
25 maart 12:14Advocaat Roethof zes weken geschorst om lekken informatie
25 maart 12:05Win als eerste twee kaarten voor Diana Ross in Ziggo Dome
25 maart 11:30Zwollenaar (30) die dreigde te gaan schieten in kantoor Marktplaats is weer vrij
23 maart 10:11Verdachte aangehouden na bedreiging Marktplaats
22 maart 15:53Recherche doet onderzoek na vondst overleden man in water bij Amstel hotel
22 maart 14:57Vrouw (80) doodgestoken in Amsterdamse woning, vrouw (21) aangehouden
20 maart 17:2715-jarige gearresteerd voor zware explosie in Amsterdam-ZO
20 maart 14:17'Medische missers, schrikbewind en angstcultuur bij afdeling anesthesiologie in Amsterdam UMC'
20 maart 14:14Rechtbank: KLM misleidde consumenten met rooskleurige duurzaamheidsreclames
19 maart 21:16Politie vermoedt misdrijf na vondst overleden man in Amsterdamse woning
18 maart 19:29NVWA onderzoekt mogelijkheden om yoga met puppy's aan te pakken
17 maart 14:30Explosie op klaarlichte dag bij flatwoning in Amsterdam-Zuidoost (UPDATE)
15 maart 16:31Verpleegkundige aangevallen met steekvoorwerp, ziekenhuispersoneel geschokt
15 maart 11:59Anouar Taghi kijgt 26 jaar cel voor rol bij moord advocaat Wiersum
15 maart 10:09Verdachte (20) aangehouden voor nachtelijke autobranden Zuidoost-Drenthe
14 maart 12:00LIVE Conference League | Ajax hoopt opnieuw goed voor de dag te komen tegen Aston Villa
14 maart 11:00Joodse gemeente noemt handelen gemeente bij demonstratie Holocaustmuseum 'onbegrijpelijk'
RSS.