menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugsverkopers Telegram aangehouden

dinsdag 7 juni 2022, 17:01 uur

De politie heeft op dinsdag 7 juni drie mannen uit Amsterdam aangehouden van 19 en 20 jaar oud die vermoedelijk op grote schaal handelden in verdovende middelen. De mannen worden verdacht van het verkopen van meerdere soorten verdovende middelen via Telegram en het beheren van het Telegramaccount CEOamsterdam.

De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid deed het onderzoek naar de verdachten. Dit gebeurde onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Het doel van dit onderzoek is het stoppen van de handel in verdovende middelen via het Telegramaccount CEOamsterdam en de hieraan gelieerde accounts. Advertenties Voor de verkoop van de drugs via Telegram plaatsten de verdachten onder andere advertenties in het Telegramkanaal CEOamsterdam020, vaak voorzien van afbeeldingen en video’s. De advertenties op Telegram maken duidelijk dat de verdachte op het Telegramkanaal CEOamsterdam020 veel verschillende soorten verdovende middelen aanbood. Deze middelen zijn voor het grootste deel strafbaar volgens lijst 1 en lijst 2 van de Opiumwet of volgens de Geneesmiddelenwet. De volgende verdovende middelen werden onder meer aangeboden: LSD, XTC, 2CB, Crystal Meth, GHB, DMT, Ketamine, Hash, Captagon, MDMA en Speed. ‘Betrouwbaar’ In zijn advertenties beweerde CEOamsterdam dat hij de verdovende middelen overal heen kon sturen, zowel in Nederland als naar het buitenland. Hij deed voorkomen veel ervaring te hebben met het verstoppen van de middelen in pakketjes, die buiten het zicht van de douane zouden blijven. Daarnaast plaatste hij geregeld screenshots van berichten met daarin reviews van kopers. Hierin was onder meer te lezen dat de verdovende middelen van goede kwaliteit zouden zijn en dat ze goed verstopt zaten. ‘In onderzoeken op Telegram wanen de verdachten zich vaak anoniem en doen ze zich vaak anders en groter voor dan dat ze echt zijn.’, aldus Erik, de tactisch coördinator van het team Snelle Interventie en Rechtshulp van Dienst Landelijke Recherche. ‘Online doen ze zich voor als stoere jongens die hun criminele zaakjes professioneel aanpakken, maar dit blijkt vaak niet zo te zijn. Ook in deze zaak waren de verdachten minder goed in het verbergen van hun drugs en identiteit dan ze dachten.’ Telegrambericht van de politie In dit onderzoek plaatste het onderzoeksteam het volgende bericht in meerdere Telegramgroepen waar ook het Telegramaccount CEOamsterdam in adverteerde: Dag dealers, gebruikers en meelezers, Op 7 juni 2022 is de zelfbenoemde ‘jarenlange expert’ achter het kanaal CEOamsterdam020 en andere ‘CEO’ gerelateerde accounts aangehouden door de Nederlandse Politie. Telegram lijkt anoniem, maar het verhullen van zijn drugshandel en identiteit ging toch niet zo makkelijk. Zowel online als offline hebben wij deze verdachte en zijn klantenbestand al enige tijd in beeld. Voor hem is het gedaan met het verkopen van drugs via Telegram. Deze ‘CEO’ had zijn zaakjes niet zo goed op orde als hij deed voorkomen. Niets is wat het lijkt, ook niet op Telegram. Of je nou koper, verkoper of meelezer bent, ook op Telegram laat iedereen zijn online sporen achter. Met deze chatgesprekken, betaal- en klantgegevens gaat ons onderzoek door. Bedenk alvast wanneer jij voor het laatst contact hebt gehad met ‘CEO’. Politie Nederland

Woordvoering: Landelijke Eenheid


» Politie.nl



dinsdag 7 juni 2022, 22:53 uur
Politie: Amsterdammers verhandelden drugs via Telegram
CrimesiteDe politie heeft op dinsdag drie mannen (19 en 20) uit Amsterdam aangehouden die op grote schaal drugs dealden via Telegram. Ze beheerden het Telegramaccount CEOamsterdam. De Dienst Landelijke Recherche deed onderzoek naar het account en eraan gelieerde accounts.
» Crimesite



Meer nieuws uit Amsterdam

28 maart 14:12Overval op waardetransport in Amsterdam
27 maart 05:43Jort Kelder wint hoger beroep over nepadvertenties op Google
26 maart 09:37Station Amsterdam Zuid uren dicht door plofkraak
25 maart 12:14Advocaat Roethof zes weken geschorst om lekken informatie
25 maart 12:05Win als eerste twee kaarten voor Diana Ross in Ziggo Dome
25 maart 11:30Zwollenaar (30) die dreigde te gaan schieten in kantoor Marktplaats is weer vrij
23 maart 10:11Verdachte aangehouden na bedreiging Marktplaats
22 maart 15:53Recherche doet onderzoek na vondst overleden man in water bij Amstel hotel
22 maart 14:57Vrouw (80) doodgestoken in Amsterdamse woning, vrouw (21) aangehouden
20 maart 17:2715-jarige gearresteerd voor zware explosie in Amsterdam-ZO
20 maart 14:17'Medische missers, schrikbewind en angstcultuur bij afdeling anesthesiologie in Amsterdam UMC'
20 maart 14:14Rechtbank: KLM misleidde consumenten met rooskleurige duurzaamheidsreclames
19 maart 21:16Politie vermoedt misdrijf na vondst overleden man in Amsterdamse woning
18 maart 19:29NVWA onderzoekt mogelijkheden om yoga met puppy's aan te pakken
17 maart 14:30Explosie op klaarlichte dag bij flatwoning in Amsterdam-Zuidoost (UPDATE)
15 maart 16:31Verpleegkundige aangevallen met steekvoorwerp, ziekenhuispersoneel geschokt
15 maart 11:59Anouar Taghi kijgt 26 jaar cel voor rol bij moord advocaat Wiersum
15 maart 10:09Verdachte (20) aangehouden voor nachtelijke autobranden Zuidoost-Drenthe
14 maart 12:00LIVE Conference League | Ajax hoopt opnieuw goed voor de dag te komen tegen Aston Villa
14 maart 11:00Joodse gemeente noemt handelen gemeente bij demonstratie Holocaustmuseum 'onbegrijpelijk'
RSS.