menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugsverkopers Telegram aangehouden

dinsdag 7 juni 2022, 17:01 uur

De politie heeft op dinsdag 7 juni drie mannen uit Amsterdam aangehouden van 19 en 20 jaar oud die vermoedelijk op grote schaal handelden in verdovende middelen. De mannen worden verdacht van het verkopen van meerdere soorten verdovende middelen via Telegram en het beheren van het Telegramaccount CEOamsterdam.

De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid deed het onderzoek naar de verdachten. Dit gebeurde onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Het doel van dit onderzoek is het stoppen van de handel in verdovende middelen via het Telegramaccount CEOamsterdam en de hieraan gelieerde accounts. Advertenties Voor de verkoop van de drugs via Telegram plaatsten de verdachten onder andere advertenties in het Telegramkanaal CEOamsterdam020, vaak voorzien van afbeeldingen en video’s. De advertenties op Telegram maken duidelijk dat de verdachte op het Telegramkanaal CEOamsterdam020 veel verschillende soorten verdovende middelen aanbood. Deze middelen zijn voor het grootste deel strafbaar volgens lijst 1 en lijst 2 van de Opiumwet of volgens de Geneesmiddelenwet. De volgende verdovende middelen werden onder meer aangeboden: LSD, XTC, 2CB, Crystal Meth, GHB, DMT, Ketamine, Hash, Captagon, MDMA en Speed. ‘Betrouwbaar’ In zijn advertenties beweerde CEOamsterdam dat hij de verdovende middelen overal heen kon sturen, zowel in Nederland als naar het buitenland. Hij deed voorkomen veel ervaring te hebben met het verstoppen van de middelen in pakketjes, die buiten het zicht van de douane zouden blijven. Daarnaast plaatste hij geregeld screenshots van berichten met daarin reviews van kopers. Hierin was onder meer te lezen dat de verdovende middelen van goede kwaliteit zouden zijn en dat ze goed verstopt zaten. ‘In onderzoeken op Telegram wanen de verdachten zich vaak anoniem en doen ze zich vaak anders en groter voor dan dat ze echt zijn.’, aldus Erik, de tactisch coördinator van het team Snelle Interventie en Rechtshulp van Dienst Landelijke Recherche. ‘Online doen ze zich voor als stoere jongens die hun criminele zaakjes professioneel aanpakken, maar dit blijkt vaak niet zo te zijn. Ook in deze zaak waren de verdachten minder goed in het verbergen van hun drugs en identiteit dan ze dachten.’ Telegrambericht van de politie In dit onderzoek plaatste het onderzoeksteam het volgende bericht in meerdere Telegramgroepen waar ook het Telegramaccount CEOamsterdam in adverteerde: Dag dealers, gebruikers en meelezers, Op 7 juni 2022 is de zelfbenoemde ‘jarenlange expert’ achter het kanaal CEOamsterdam020 en andere ‘CEO’ gerelateerde accounts aangehouden door de Nederlandse Politie. Telegram lijkt anoniem, maar het verhullen van zijn drugshandel en identiteit ging toch niet zo makkelijk. Zowel online als offline hebben wij deze verdachte en zijn klantenbestand al enige tijd in beeld. Voor hem is het gedaan met het verkopen van drugs via Telegram. Deze ‘CEO’ had zijn zaakjes niet zo goed op orde als hij deed voorkomen. Niets is wat het lijkt, ook niet op Telegram. Of je nou koper, verkoper of meelezer bent, ook op Telegram laat iedereen zijn online sporen achter. Met deze chatgesprekken, betaal- en klantgegevens gaat ons onderzoek door. Bedenk alvast wanneer jij voor het laatst contact hebt gehad met ‘CEO’. Politie Nederland

Woordvoering: Landelijke Eenheid


» Politie.nl
dinsdag 7 juni 2022, 22:53 uur
Politie: Amsterdammers verhandelden drugs via Telegram
CrimesiteDe politie heeft op dinsdag drie mannen (19 en 20) uit Amsterdam aangehouden die op grote schaal drugs dealden via Telegram. Ze beheerden het Telegramaccount CEOamsterdam. De Dienst Landelijke Recherche deed onderzoek naar het account en eraan gelieerde accounts.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

2 juli 19:15In beeld | Honderden betogers op de Dam spreken zich uit voor abortusrecht
1 juli 14:05De Nederlandsche Bank maakt excuus voor slavernijverleden: ‘Opgericht met geld uit slavenhandel’
30 juni 11:29Halsema wil bedreigers persoonlijk confronteren
30 juni 10:57Verdachte van supermarkt-overval Amsterdam-Noord snel aangehouden
29 juni 14:46Politie: tieners in vuurwapenhandel
28 juni 18:49Strafeisen tot 30 jaar cel voor 'brute liquidatie' Rachid Kotar
28 juni 16:54'Jiskefet Encyclopedie' mag zonder dat duidelijk is dat Jiskefet niet de maker is
28 juni 16:54Hackers eisen miljoen van Artis, ICT-systemen liggen plat
27 juni 17:06RIVM: Apenpokkenvirus kan zich verspreiden bij Prides, geen extra maatregelen organisatie
24 juni 11:49Opnieuw levenslang voor Willem Holleeder
23 juni 17:50Tiener opgepakt voor doodschieten aan drillrapgroep gelieerde Akram el Idrissi (21)
23 juni 17:05Politie doet onderzoek na explosie in Amsterdam-West
23 juni 14:31Onderzoek: helft zwangeren werkt onder onveilige omstandigheden
22 juni 14:51Vrijspraak gevraagd voor verdachten liquidatie en moordpoging op zijn zoon (5)
22 juni 12:01Verdachte aangehouden na overval op slijterij
21 juni 19:21Negen verdachten aangehouden in Belgisch onderzoek naar phishing
21 juni 16:00Geen verband tussen aanvaring zwartrijders en overlijden conducteur
21 juni 11:56Kolencentrales mogen harder draaien, maar in Amsterdam blijft de wolkenfabriek uit
18 juni 19:23Politiechef Paauw was te stellig over door politie gedode Duitser
18 juni 18:28Deze fans wachten al de hele nacht op Billie Eilish
RSS.