menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Controle bakfiets leidt naar drugs en honderdduizenden euro’s cash

donderdag 2 juni 2022, 09:41 uur

Op vrijdag 20 mei heeft de politie twee personen aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. De mannen, 46 en 47 jaar uit Amsterdam, werden betrapt doordat één van hen op een bakfiets reed.

Rond 11.30 uur hielden agenten een controle op Veemkade en zagen een fietser door het rode licht rijden. Omdat de man op een elektrische bakfiets reed en flink de vaart had toen hij door rood reed, werd de fietser aan de kant gezet. Na de identiteitscontrole, vroegen agenten of zij in de bakfiets (die afgedekt was met zeil) mochten kijken.

Controle bakfiets De eigenaar gaf toestemming en op dat moment werd een tas zichtbaar. Op de vraag of de agenten hierin mochten kijken, werd ook bevestig geantwoord. Toen de man de tas opende, roken de agenten direct een sterke lucht die zij herkenden als hennep. De man gaf toe een zakje wiet bij zich te hebben, maar de agenten dachten hier anders over gelet op de sterke lucht. Hierop werd besloten de tas te controleren en troffen de agenten een grote hoeveelheid hennep en voor gedraaide joints aan. Omdat duidelijk was dat deze drugs niet voor eigen gebruik was, werd de man (de 46-jarige Amsterdammer) aangehouden.

Tweede aanhouding Het bleef echter niet bij deze aanhouding en de in beslagname van de drugs. De politieagenten pakten door en lieten agenten in burger de woning van de aangehouden Amsterdammer in de gaten houden. Nog geen tien minuten later verliet een man de woning met meerdere grote tassen. De onherkenbare agenten liepen langs deze man en roken de lucht van hennep. De man werd staande gehouden, de tassen gecontroleerd en ook hier zat weer een flinke hoeveelheid aan hennep en voor gedraaide joints in. Ook deze man (de 47-jarige Amsterdammer) werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Doorzoeking woning Na de aanhoudingen, mocht na toestemming van de officier van justitie de woning van de eerst aangehouden verdachte worden doorzocht. In de woning werd nog meer softdrugs en enkele duizenden euro’s aan contant geld gevonden. De verdovende middelen en het geld werden in beslag genomen Maar toen de agenten op het balkon stonden, zagen zij een grote tas op het balkon beneden hen liggen. Meer dan vermoedelijk is deze tas door één van de aanwezigen in de woning naar beneden gegooid. De tas was namelijk (nog) kurkdroog terwijl alles nat van de regen was. De tas werd gecontroleerd en hier zat bijna 400.000 euro aan cashgeld in. Ook dit geld werd in beslag genomen.

Voorgeleidingen De verdachten werden op 23 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die beide voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld. Op 30 mei stonden de verdachten op de raadkamer van de rechtbank. Die heeft beslist dat één van de verdachte onder schorsende voorwaarden op vrije voeten wordt gesteld. De gevangenhouding van de andere verdachte is bij gebrek aan gronden afgewezen. Beide mannen blijven wel verdachte in deze zaak.


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.37344 / 4.90454


donderdag 2 juni 2022, 12:26 uur
‘Man vervoerde wiet in bakfiets en had vier ton cash thuis’
CrimesiteIn Amsterdam blijkt de politie vrijdag 20 mei een man (47) te hebben aangehouden die een flinke hoeveelheid wiet in een bakfiets aan het vervoeren was. De man trok de aandacht van agenten doordat hij met grote snelheid door rood licht reed. Dat gebeurde op de Veemkade in het Amsterdamse oostelijk havengebied.
» Crimesite
donderdag 2 juni 2022, 11:43 uur
Politie stuit op 400.000 euro na aanhouden bakfietser die drugs bij zich had
NU.nlDe politie is bij de controle van een bakfietser in Amsterdam op 20 mei gestuit op een grote hoeveelheid hennep. De man op de bakfiets reed door rood, waarna agenten hem staande hielden. Later werd bij het huis van de man ook 400.000 euro aan contant geld gevonden. Bovendien troffen agenten daar nog meer drugs aan, meldt de politie donderdag.
» NU.nl
donderdag 2 juni 2022, 10:48 uur
Amsterdamse agenten ontdekken 4 ton cash én drugs in bakfiets
de TelegraafEen controle van een man op een bakfiets omdat hij door een rood stoplicht reed, heeft in Amsterdam geleid tot de vondst van een flinke hoeveelheid hennep en zo'n 400.000 euro aan contant geld. Twee mannen van 46 en 47 uit Amsterdam zijn aangehouden voor handel in verdovende middelen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Amsterdam

2 juli 19:15In beeld | Honderden betogers op de Dam spreken zich uit voor abortusrecht
1 juli 14:05De Nederlandsche Bank maakt excuus voor slavernijverleden: ‘Opgericht met geld uit slavenhandel’
30 juni 11:29Halsema wil bedreigers persoonlijk confronteren
30 juni 10:57Verdachte van supermarkt-overval Amsterdam-Noord snel aangehouden
29 juni 14:46Politie: tieners in vuurwapenhandel
28 juni 18:49Strafeisen tot 30 jaar cel voor 'brute liquidatie' Rachid Kotar
28 juni 16:54'Jiskefet Encyclopedie' mag zonder dat duidelijk is dat Jiskefet niet de maker is
28 juni 16:54Hackers eisen miljoen van Artis, ICT-systemen liggen plat
27 juni 17:06RIVM: Apenpokkenvirus kan zich verspreiden bij Prides, geen extra maatregelen organisatie
24 juni 11:49Opnieuw levenslang voor Willem Holleeder
23 juni 17:50Tiener opgepakt voor doodschieten aan drillrapgroep gelieerde Akram el Idrissi (21)
23 juni 17:05Politie doet onderzoek na explosie in Amsterdam-West
23 juni 14:31Onderzoek: helft zwangeren werkt onder onveilige omstandigheden
22 juni 14:51Vrijspraak gevraagd voor verdachten liquidatie en moordpoging op zijn zoon (5)
22 juni 12:01Verdachte aangehouden na overval op slijterij
21 juni 19:21Negen verdachten aangehouden in Belgisch onderzoek naar phishing
21 juni 16:00Geen verband tussen aanvaring zwartrijders en overlijden conducteur
21 juni 11:56Kolencentrales mogen harder draaien, maar in Amsterdam blijft de wolkenfabriek uit
18 juni 19:23Politiechef Paauw was te stellig over door politie gedode Duitser
18 juni 18:28Deze fans wachten al de hele nacht op Billie Eilish
RSS.