menu
zoek

Nieuws Amsterdam Zuidoost

16-jarige jongen overleden door schietincident aan de Sinderenstraat

maandag 17 januari 2022, 12:57 uur

Op zondagavond 16 januari heeft er een schietincident plaatsgevonden in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam Zuidoost. Hierbij is een 16-jarige jongen komen te overlijden. Er zijn drie minderjarigen verdachten aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak

Waar: Sinderenstraat in Amsterdam Zuidoost

Rond 19.15 uur komt er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van het schietincident aan de Sinderenstraat. Meerdere hulpdiensten worden opgeroepen en begeven zich naar de woning waar een 16-jarig slachtoffer zou liggen met één of meerdere schotwonden. Er is direct eerste hulp verleend aan het slachtoffer, maar rond 20.20 uur is het slachtoffer komen te overlijden. In de woning waren nog twee minderjarige jongens aanwezig. Zij zijn aangehouden en zitten op dit moment vast. Een derde verdachte heeft zich enige tijd later gemeld bij een politiebureau. Ook hij is minderjarig en zit op dit moment nog vast. Het is onbekend wat er zich in de woning precies heeft afgespeeld. De recherche is druk bezig met het onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets bijzonders gezien in de omgeving van de Sinderenstraat rond het tijdstip van het schietincident en heeft u nog niet met de recherche gesproken? Laat het onder dan weten. Dit kan ook via onderstaande tipformulier.


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam Zuidoost. Locatie nieuws: 52.28942 / 4.97043 Sinderenstraat
Sinderenstraat in Amsterdam Zuidoost


dinsdag 18 januari 2022, 17:05 uur
Video | Vijf schietpartijen in korte tijd: wat is er aan de hand in Amsterdam?
NU.nlAfgelopen weekend vonden vier schietpartijen plaats in Amsterdam en op maandag volgde er nog een. Is er sprake van een geweldsgolf door de georganiseerde misdaad of is het toeval? Verslaggever Joris Peters denkt niet dat er een onderling verband is tussen de schietpartijen. Wel passen deze volgens hem in de trend dat jongeren vaker bij gewelddadige incidenten betrokken raken.
» NU.nl
maandag 17 januari 2022, 18:49 uur
Amsterdam: vier schietpartijen in 24 uur
de TelegraafDe hoofdstad van ons land is In 24 uur tijd opgeschrikt door maar liefst vier schietpartijen met in ieder geval één dodelijk slachtoffer. Het laatste schietgeweld vond maandagmiddag rond 15 uur plaats op het hofje aan de Papendrechtstraat in Zuidoost. Een man raakte gewond.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 16:59 uur
Buurt rouwt om ’Ali’ Petalo: ’Jongens van 16 nemen niet altijd beste beslissingen’
de TelegraafDe 16-jarige Armando Petalo, die zondagavond werd doodgeschoten in zijn eigen ouderlijk huis aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost, was een graag geziene buurjongen voor veel bewoners. De buurt is dan ook in diepe rouw gedompeld.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 16:52 uur
Gewonde bij schietpartij in A’dam-Zuidoost, verdachte voortvluchtig
CrimesiteBij een schietpartij aan de Papendrechtstraat in Amsterdam-Zuidoost is maandagmiddag rond 15.00 iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Van de voortvluchtige verdachte is een signalement via Burgernet verspreid.
» Crimesite
maandag 17 januari 2022, 15:28 uur
Gewonde door schietincident Amsterdam
de TelegraafIn de omgeving van de Papendrechtstraat, Amterdam, is maandagmiddag iemand neergeschoten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 15:25 uur
Schietpartijen teisteren Amsterdam: vijf incidenten in één dag tijd
de StentorBij een schietpartij op de Papendrechtstraat in Amsterdam is vanmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Amsterdam wordt de afgelopen dagen geteisterd door schietpartijen. Het is de vijfde schietpartij in iets meer dan een dag tijd.
» de Stentor
maandag 17 januari 2022, 15:24 uur
Weer schietpartij in Amsterdam-Zuidoost, slachtoffer naar het ziekenhuis
RTV N-HIn de Papendrechtstraat in Amsterdam-Zuidoost is zojuist iemand neergeschoten. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
» RTV N-H
maandag 17 januari 2022, 14:45 uur
Drie minderjarigen vast voor de dodelijke schietpartij in Amsterdam-Zuidoost
RTV N-HVoor het dodelijke schietincident aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost zondagavond zitten drie minderjarige verdachten vast. Bij de schietpartij kwam een 16-jarige jongen uit Zuidoost om het leven. 
» RTV N-H
maandag 17 januari 2022, 14:06 uur
Armando (16) doodgeschoten: ‘Mijn kinderen zijn in shock’
de TelegraafIn de straat in Amsterdam waar gisteravond de 16-jarige Armando overleed na een schietincident zijn de buren nog steeds in shock.’Hij voetbalde met mijn dochter’, zegt een geëmotioneerde buurvrouw.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 13:59 uur
Drie minderjarigen vast voor dood 16-jarige in Amsterdam-Zuidoost
NOSEr zitten drie minderjarige jongens vast na het dodelijke schietincident van gisteren in een woning in Amsterdam-Zuidoost. Daarbij kwam een 16-jarige jongen om het leven.
» NOS
maandag 17 januari 2022, 13:43 uur
Drie minderjarigen vast voor dood 16-jarige in Amsterdam-Zuidoost
de TelegraafDrie minderjarige verdachten zitten vast voor een fataal schietincident, dat zondagavond een 16-jarige jongen in Amsterdam-Zuidoost het leven kostte. Twee jongens werden volgens de politie direct aangehouden in de woning waar het slachtoffer lag. Een derde verdachte meldde zich later bij een politiebureau.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 13:25 uur
Drie minderjarigen opgepakt na schietincident dat jongen (16) het leven kostte
NU.nlDe politie heeft drie minderjarige jongens opgepakt na het schietincident in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam waarbij zondag een zestienjarige jongen om het leven kwam.
» NU.nl
maandag 17 januari 2022, 07:38 uur
Jongen (16) doodgeschoten in woning
Blik op NieuwsEen 16-jarige jongen is zondagavond doodgeschoten in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost. De politie heeft volgens het Parool twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd aangehouden.
» Blik op Nieuws
zondag 16 januari 2022, 22:39 uur
Jongen van zestien omgekomen na schietincident in woning in Amsterdam
NU.nlBij een schietincident in een woning in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een jongen van zestien jaar om het leven gekomen, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 16 januari 2022, 22:34 uur
Armando (16) dood na schietpartij: ’Ik zei nog tegen ze: pas nou op!’
de TelegraafDe dood van de 16-jarige Armando heeft zondagavond in Amsterdam Zuidoost tot hevige emotionele taferelen geleid. Familieleden en vrienden spoedden zich zondag naar de plek waar om tien over zeven in de avond een fatale knal klonk. De minderjarige jongen was in de Sinderenstraat geraakt door een pistoolschot, en blies ondanks pogingen hem te reanimeren al snel zijn laatste adem uit.
» de Telegraaf
zondag 16 januari 2022, 21:28 uur
Jongen van zestien omgekomen na schietpartij in woning in Amsterdam
NU.nlBij een schietpartij in een woning in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een jongen van zestien jaar om het leven gekomen, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 16 januari 2022, 21:14 uur
Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost
NOSIn Amsterdam-Zuidoost is aan het begin van de avond een jongen van 16 jaar doodgeschoten. Toen de politie even na 19.00 uur in een woning in de Sinderenstraat kwam, leefde het slachtoffer nog.
» NOS
zondag 16 januari 2022, 20:30 uur
Armando ‘Ali’ Petalo (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost
BN DeStemIn een woning in de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost is zondagavond even na 19.00 uur de 16-jarige Armando Petalo doodgeschoten, ‘Ali’, voor vrienden. De politie heeft twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd gearresteerd.
» BN DeStem
zondag 16 januari 2022, 20:27 uur
Jongen (16) overleden bij schietpartij in woning Amsterdam-Zuidoost
CrimesiteBij een schietpartij in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost is zondagavond rond 19.10 een 16-jarige jongen overleden. Volgens Het Parool is het slachtoffer Armando “Ali” Petalo. De politie heeft twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd gearresteerd.
» Crimesite
zondag 16 januari 2022, 19:57 uur
Jongen (16) doodgeschoten in woning Amsterdam Zuidoost
de TelegraafEen 16-jarige jongen is zondagavond in de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost gewond geraakt bij een schietpartij en aan zijn verwondingen overleden. De jongen werd gevonden in een woning. Hulp mocht niet meer baten.
» de Telegraaf
zondag 16 januari 2022, 19:44 uur
Jongen van 16 jaar doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost
RTV N-HEen 16-jarige jongen is om 19.10 uur om het leven gekomen bij een schot in een woning aan de Sinderenstraat in Zuidoost. 
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Amsterdam Zuidoost

8 januari 18:03Al sinds 2 januari vermiste hondje Teddy gespot op snelweg A9 bij knooppunt Holendrecht
20 december 14:20Vier jaar cel voor doodschieten oud-profvoetballer Hoefdraad
14 december 07:00Saba's man verdronk in het zwembad, rechtszaak start vandaag: "Ik probeer met de pijn te leven"
3 december 10:00Dode en vijf gewonden bij frontale botsing Amsterdam
24 oktober 12:29Bewoonster overleden door woningbrand
15 augustus 17:00Schoten afgevuurd na ruzie in Amsterdam
12 augustus 13:44Drie gewonden bij schietpartij op huisfeestje in Amsterdam
10 mei 15:41Twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor doden drillrapper Grootfaam
16 april 13:19Twaalf pulletjes door politie van oprit A10 bij Amsterdam gered
10 februari 18:29Man ligt waarschijnlijk al drie jaar dood in zijn Amsterdamse woning
4 februari 13:25Overvallers slaan vitrines kapot bij juwelier
21 januari 12:21Verdachte opgepakt in moordzaak Rosleny Magdalena
18 januari 17:05Video | Vijf schietpartijen in korte tijd: wat is er aan de hand in Amsterdam?
14 januari 16:33Negen jaar cel voor fietser die in Bijlmer op groep schoot en peuter raakte
10 november 20:44Aanhouding in oud moordonderzoek
3 november 19:38‘Oud-voetballer doodgeschoten na ruzie om meisje’
1 november 20:20Politie doet onderzoek naar schietpartij
22 oktober 09:55Recherche zoekt getuigen gewapende overval Bijlmerplein
18 oktober 17:32Drie schietpartijen binnen 1,5 dag in A’dam, ook gezin in auto beschoten
12 oktober 16:45Gewapende overval telefoonwinkel Bijlmerplein
RSS.