menu
zoek

Nieuws Almere

Getuigen gezocht dodelijk schietincident Almere

vrijdag 4 november 2022, 12:14 uur

Bij een schietincident op de Hildo Kropstraat raakte donderdagavond 3 november een 25-jarige man uit Almere gewond. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Waar: Hildo Kropstraat in Almere

Rond 22.15 uur ’s avonds kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een schietincident zou zijn geweest op de Hildo Kropstraat, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Wanneer de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een zwaargewonde jongeman op de grond liggen. Hij was nog wel aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen. Vermoedelijk waren er nog enkele jongemannen betrokken bij het schietincident. Zij zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de buurt, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen. Direct na het schietincident is een rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan. Grootschalig opsporingsonderzoek De politie is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart en doet onderzoek naar wat er op de Hildo Kropstraat in de avond van donderdag 3 november heeft afgespeeld.  Getuigenoproep De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan alstublieft contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, maar is ook altijd anoniem mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier hieronder. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact met ons op. Beelden In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er toch nog mensen die wij niet gesproken hebben die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.


» Politie.nl


Kaart nieuws Almere. Locatie nieuws: 52.37500 / 5.25749 Hildo Kropstraat
Hildo Kropstraat in Almere


donderdag 3 november 2022, 11:38 uur
Schietincident Editiestraat Almere
Politie.nlDe politie doet onderzoek naar een schietincident op een pand aan de Editiestraat op 3 november 2022 en vraagt getuigen om zich te melden.
Op 3 november rond 2.15 uur kreeg de politie melding van een harde knal in de buurt van de Editiestraat. Agenten gingen direct poolshoogte nemen. Ter plaatse bleek dat een pand aan de Editiestraat beschadigd was. Uit onderzoek blijkt dat er geschoten is op dit pand. Getuigen spreken ook van twee mensen op een scooter die ervandoor reden. Het onderzoek van de recherche gaat door. Daarom zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u gezien wat er is gebeurd in de nacht van 2 op 3 november? Heeft u mogelijk camerabeelden? Of weet u meer over deze scooter? Dan komen we graag met u in contact. Bel 0900 8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melding doen kan ook via 0800 7000 of Meld Misdaad Anoniem.

» Politie.nl
vrijdag 4 november 2022, 17:14 uur
Almeerder (25) overleden na schietpartij donderdagavond
de TelegraafDe 25-jarige man uit Almere die donderdagavond in zijn woonplaats zwaargewond raakte door een schietpartij, is vrijdag overleden aan zijn verwondingen. Dit meldt de politie. Er is nog niemand opgepakt.
» de Telegraaf
vrijdag 4 november 2022, 16:50 uur
25-jarige Almeerder overleden na schietincident in Hildo Kropstraat
Omroep FlevolandEen 25-jarige man uit Almere is overleden nadat hij donderdagavond zwaargewond is geraakt bij een schietincident aan de Hildo Kropstraat in Almere. Dat meldt een woordvoerder van de politie vrijdagmiddag. Het slachtoffer was donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht.
» Omroep Flevoland
vrijdag 4 november 2022, 01:01 uur
Zwaargewonde bij schietpartij in Almere
CrimesiteBij een schietpartij aan de Hildo Kropstraat in Almere is donderdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Deze is overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident vond rond 22.00 plaats in de wijk Tussen de Vaarten.
» Crimesite
donderdag 3 november 2022, 23:05 uur
Schietpartij in Almere, een ernstig gewonde
de TelegraafDe politie is donderdagavond een groot onderzoek gestart naar een schietpartij in de Hildo Kropstraat in Almere-Stad.
» de Telegraaf
donderdag 3 november 2022, 22:53 uur
Zwaargewonde bij schietincident in Hildo Kropstraat
Omroep FlevolandBij een schietincident aan de Hildo Kropstraat is één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde rond 22:00 uur in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten.
» Omroep Flevoland
donderdag 3 november 2022, 22:10 uur
Persoon zwaargewond bij schietpartij
HardnieuwsALMERE - Donderdagavond 3 november omstreeks 22.10 uur heeft aan de Hildo Kropstraat in Almere een schietpartij plaatsgevonden.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Almere

24 november 12:35OM eist acht jaar cel en tbs tegen 17-jarige voor liquidatie Almeerder
24 november 07:32Internationale bende helpdeskfraude opgerold, twee arrestaties in Nederland
23 november 14:42Aanhouding derde verdachte in moordonderzoek Rodney Mijnals lost zaak nog niet op
23 november 13:24Getuigen gezocht van poging overval bewoners
21 november 21:25LIVE WK voetbal | Gareth Bale benut strafschop tegen VS en brengt Wales in extase
15 november 18:58Politie rolt hennepkwekerij op
15 november 10:21Vrouw raakt gewond bij incident in relationele sfeer
11 november 14:33Floriade BV verwacht snel oplossing voor sloop van Italië-paviljoen
9 november 19:2818-jarige verdachte opgepakt in onderzoek schietpartij Almere
9 november 18:29Celstraf geëist voor poging dwang journalisten
9 november 14:58Almeerder (19) ontsnapt na ontvoering en beroving
8 november 21:55Slachtoffer schietpartij Almere had ontmoeting met onbekenden
8 november 09:22Tbs-kliniek in Almere stuurt negen medewerkers naar huis vanwege misstanden
4 november 17:14Almeerder (25) overleden na schietpartij donderdagavond
3 november 14:40Pand beschoten in Almere
1 november 17:5722 en 24 jaar cel geëist tegen schutters bij liquidatie Iraanse electriciën
31 oktober 20:07Kapsalon in Almere beschoten
29 oktober 08:06Dirk Kuyt is ‘boos en teleurgesteld’ en mijdt kleedkamer ADO
28 oktober 20:05Almere City stunt tegen koploper Heracles: 3-2
25 oktober 18:11Woningoverval in flat Poort, drie verdachten in PostNL-kleding aangehouden
RSS.