menu
zoek

Nieuws Almere

Getuigen gezocht dodelijk schietincident Almere

vrijdag 4 november 2022, 12:14 uur

Bij een schietincident op de Hildo Kropstraat raakte donderdagavond 3 november een 25-jarige man uit Almere gewond. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Waar: Hildo Kropstraat in Almere

Rond 22.15 uur ’s avonds kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een schietincident zou zijn geweest op de Hildo Kropstraat, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Wanneer de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een zwaargewonde jongeman op de grond liggen. Hij was nog wel aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen. Vermoedelijk waren er nog enkele jongemannen betrokken bij het schietincident. Zij zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de buurt, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen. Direct na het schietincident is een rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan. Grootschalig opsporingsonderzoek De politie is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart en doet onderzoek naar wat er op de Hildo Kropstraat in de avond van donderdag 3 november heeft afgespeeld.  Getuigenoproep De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan alstublieft contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, maar is ook altijd anoniem mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier hieronder. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact met ons op. Beelden In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er toch nog mensen die wij niet gesproken hebben die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.


» Politie.nl


Kaart nieuws Almere. Locatie nieuws: 52.37500 / 5.25749 Hildo Kropstraat
Hildo Kropstraat in Almere


donderdag 3 november 2022, 11:38 uur
Schietincident Editiestraat Almere
Politie.nlDe politie doet onderzoek naar een schietincident op een pand aan de Editiestraat op 3 november 2022 en vraagt getuigen om zich te melden.
Op 3 november rond 2.15 uur kreeg de politie melding van een harde knal in de buurt van de Editiestraat. Agenten gingen direct poolshoogte nemen. Ter plaatse bleek dat een pand aan de Editiestraat beschadigd was. Uit onderzoek blijkt dat er geschoten is op dit pand. Getuigen spreken ook van twee mensen op een scooter die ervandoor reden. Het onderzoek van de recherche gaat door. Daarom zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u gezien wat er is gebeurd in de nacht van 2 op 3 november? Heeft u mogelijk camerabeelden? Of weet u meer over deze scooter? Dan komen we graag met u in contact. Bel 0900 8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melding doen kan ook via 0800 7000 of Meld Misdaad Anoniem.

» Politie.nl
vrijdag 4 november 2022, 17:14 uur
Almeerder (25) overleden na schietpartij donderdagavond
de TelegraafDe 25-jarige man uit Almere die donderdagavond in zijn woonplaats zwaargewond raakte door een schietpartij, is vrijdag overleden aan zijn verwondingen. Dit meldt de politie. Er is nog niemand opgepakt.
» de Telegraaf
vrijdag 4 november 2022, 16:50 uur
25-jarige Almeerder overleden na schietincident in Hildo Kropstraat
Omroep FlevolandEen 25-jarige man uit Almere is overleden nadat hij donderdagavond zwaargewond is geraakt bij een schietincident aan de Hildo Kropstraat in Almere. Dat meldt een woordvoerder van de politie vrijdagmiddag. Het slachtoffer was donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht.
» Omroep Flevoland
vrijdag 4 november 2022, 01:01 uur
Zwaargewonde bij schietpartij in Almere
CrimesiteBij een schietpartij aan de Hildo Kropstraat in Almere is donderdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Deze is overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident vond rond 22.00 plaats in de wijk Tussen de Vaarten.
» Crimesite
donderdag 3 november 2022, 23:05 uur
Schietpartij in Almere, een ernstig gewonde
de TelegraafDe politie is donderdagavond een groot onderzoek gestart naar een schietpartij in de Hildo Kropstraat in Almere-Stad.
» de Telegraaf
donderdag 3 november 2022, 22:53 uur
Zwaargewonde bij schietincident in Hildo Kropstraat
Omroep FlevolandBij een schietincident aan de Hildo Kropstraat is één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde rond 22:00 uur in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten.
» Omroep Flevoland
donderdag 3 november 2022, 22:10 uur
Persoon zwaargewond bij schietpartij
HardnieuwsALMERE - Donderdagavond 3 november omstreeks 22.10 uur heeft aan de Hildo Kropstraat in Almere een schietpartij plaatsgevonden.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Almere

26 november 18:28Goudhaantje Sankoh blij met hattrick: "Ketchupfles is hopelijk geopend"
25 november 19:56LIVE eredivisie | Ajax laat hekkensluiter Vitesse ook na rust kansloos, Akpom pikt zijn doelpunt mee
25 november 14:14Appartementen ontruimd en eentje onbewoonbaar na brand Almere Duin
17 november 13:10OM eist 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging in ontuchtzaak tegen oud-directeur Kanjer Wens
17 november 10:16Ontuchtslachtoffer confronteert oud-directeur Kanjer Wens: "Dacht dat je een vriend was"
13 november 21:22Ajax-beul Jochem Ritmeester van de Kamp: ‘Ze vragen weleens of ik voor Hurley speel’
13 november 07:59John van ’t Schip gaat vooruit met Ajax én loopt tegen diepere problemen aan
12 november 21:22Column Willem van Hanegem | Brian Brobbey wordt alleen beter als hij de waarheid hoort
12 november 13:56Almere City pakt thuis een punt tegen Ajax
12 november 10:00LIVE eredivisie | Weinig kansen, maar veel gele kaarten in openingsfase van Ajax tegen Almere
10 november 08:334 voordelen van het hebben van beveiligingscamera's thuis
5 november 18:36Sparta lijdt een thuisnederlaag tegen promovendus Almere City
4 november 23:48Loting KNVB beker: Almere City op bezoek bij Katwijk
3 november 14:07Schade door explosie appartement, woningen tijdelijk ontruimd
2 november 21:39Nederlands gezin moet neef gedwongen achterlaten bij grens Gaza: ‘Stond niet op de lijst’
1 november 10:29Hajé wil drive-through's langs A6, frustratie om geweigerde vergunning
31 oktober 22:09Almere City op halve kracht een maatje te groot voor OJC Rosmalen
30 oktober 21:45Go Ahead Eagles mist Willumsson in bekerduel
28 oktober 21:59Stroef GA Eagles speelt doelpuntloos gelijk bij Almere City
28 oktober 16:00Weer lukt het niet op vreemde bodem: Onherkenbaar GA Eagles moet het in Almere doen met punt
RSS.