menu
zoek

Nieuws Almere

Actie tegen overlast Randmeren

maandag 15 augustus 2022, 13:47 uur

Afgelopen zaterdag en zondag vond een actie plaats op het water van de Randmeren. De gezamenlijke actie op handhaving van de waterreglementen zijn uitgevoerd door de politie Midden-Nederland, politie Oost Nederland, de Landelijke Eenheid en Rijkswaterstaat. Deze is opgezet na meerdere meldingen en klachten over onveilige situaties op het water.

Met meerdere politieboten en -waterscooters werden zowel zaterdag als zondag diverse waterrecreanten aangesproken en gewaarschuwd. Tussen Kampen en Nijkerk zijn ruim 60 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, waterskiën in gebieden waar dit niet is toegestaan, het niet gebruiken van het dodemanskoord door snelle motorboten, aanleggen aan boeien, geen of onvoldoende en reddingsvesten aanwezig hebben. Op het watergebied van Almere waren dit er ruim 20, voor onder meer varen onder invloed en overtreden van de snelheid met 60 km per uur. Om het waterverkeer voor alle recreanten veilig en aangenaam te houden, werden de omliggende eilanden en het evenement Nawaka ook meegenomen in de surveillance. Op de wateren rondom de provincie Flevoland wordt in samenwerking met diverse aanliggende politiekorpsen, de Landelijke Eenheid en netwerkpartners zoals de Provincie en Rijkswaterstaat de veiligheid gewaarborgd door watertoezicht en handhaving op overtredingen op het water. Wat doet de politie op het water? De politie houdt toezicht op zowel de beroeps- als recreatievaart. En op de Noordzee buiten de kustlijn (de zogeheten territoriale wateren). Wij controleren bijvoorbeeld boten en jetski's in recreatiegebieden en ladingen van schepen op rivieren en zee. Ook ondersteunt de politie bij evenementen zoals Sail Amsterdam of de intocht van Sinterklaas. Tot slot helpen de medewerkers van de politie bij de opsporing van mensen die op zee vermist zijn geraakt of andere water gerelateerde incidenten. Taken van de politie op het water Eerste opvang bij incidenten in de beroeps- en recreatievaart en ziet toe op een juiste naleving van de vaarregels Veiligheid op het hoofdvaarwegennet bewaken, door controle op snelheid, alcoholgebruik, vaartijdenwet en naleving van Arbowetgeving Ernstige scheepvaartongevallen behandelen en de toedracht onderzoeken Schepen controleren, onder meer lading, diploma’s en veiligheid Vervoer van gevaarlijke stoffen en afvalstoffen controleren Opsporingsonderzoek naar zaken als ladingsdiefstal, fraudes met documenten en witwassen van crimineel vermogen Onderzoek naar gestolen vaartuigen Op de milieuregels letten. De politie controleert op verontreiniging op zee en zorgt voor het milieu van aangewezen natuurgebieden Ingrijpen bij overlast in recreatiegebieden, tijdens dregwerkzaamheden of bij scheepsongevallen


» Politie.nl


Kaart nieuws Almere. Locatie nieuws: 52.58192 / 5.88535


maandag 15 augustus 2022, 14:57 uur
Flevoland - Politie-actie op water: 80 keer proces-verbaal
Omroep FlevolandOp het water op de randmeren en rondom Almere heeft de politie het afgelopen weekend meer dan 80 processen-verbaal uitgeschreven. De politie surveilleerde dit warme weekend op het water, omdat er klachten waren binnengekomen over onveilige situaties.
» Omroep Flevoland
maandag 15 augustus 2022, 14:45 uur
Tientallen bekeuringen op randmeren voor dronken varen of ontbreken dodemanskoord
de StentorOp de randmeren tussen Flevoland en Overijssel en bij Almere zijn afgelopen weekeinde tachtig mensen op de bon geslingerd die op of rond het water in de fout gingen. Politie en Rijkswaterstaat hebben het hele weekeinde extra controles uitgevoerd na meerdere signalen van overlast en onveiligheid.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Almere

8 december 22:18Ruim 400 kilo vuurwerk gevonden in woning Almere
6 december 10:28Vierde verdachte aangehouden voor gewapende woningoverval in Poort
5 december 15:39Automobilist raakt gewond bij crash in berm
5 december 13:52Overvaller supermarkt Muziekwijk deed eerst poging bij pizzeria
3 december 17:20City FC speelt gelijk tegen FC Twente in oefenduel 
24 november 12:35OM eist acht jaar cel en tbs tegen 17-jarige voor liquidatie Almeerder
24 november 07:32Internationale bende helpdeskfraude opgerold, twee arrestaties in Nederland
23 november 14:42Aanhouding derde verdachte in moordonderzoek Rodney Mijnals lost zaak nog niet op
23 november 13:24Getuigen gezocht van poging overval bewoners
21 november 21:25LIVE WK voetbal | Gareth Bale benut strafschop tegen VS en brengt Wales in extase
15 november 18:58Politie rolt hennepkwekerij op
15 november 10:21Vrouw raakt gewond bij incident in relationele sfeer
11 november 14:33Floriade BV verwacht snel oplossing voor sloop van Italië-paviljoen
9 november 19:2818-jarige verdachte opgepakt in onderzoek schietpartij Almere
9 november 18:29Celstraf geëist voor poging dwang journalisten
9 november 14:58Almeerder (19) ontsnapt na ontvoering en beroving
8 november 21:55Slachtoffer schietpartij Almere had ontmoeting met onbekenden
8 november 09:22Tbs-kliniek in Almere stuurt negen medewerkers naar huis vanwege misstanden
4 november 17:14Almeerder (25) overleden na schietpartij donderdagavond
3 november 14:40Pand beschoten in Almere
RSS.