menu
zoek

Nieuws Alkmaar

Politie roept op géén beelden van verdachten brand Alkmaar te delen

zondag 18 augustus 2024, 11:44 uur

De politie is op de hoogte dat op social media beelden circuleren van de twee minderjarige verdachten die vrijdagavond 16 augustus zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een brand in een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar. De politie roept mensen dringend op deze beelden niet te verspreiden.

Waar: Europaboulevard in Alkmaar

Naast het feit dat politieonderzoek moet uitwijzen of de verdachten daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de brand, wordt met het delen van deze beelden de privacy van de personen in kwestie geschonden. Heeft u informatie over deze zaak en nog niet met de politie gesproken? Bel direct 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.   Zie hier eerdere berichtgeving.


» Politie.nl

Kaart nieuws Alkmaar. Locatie nieuws: 52.65539 / 4.75757 Europaboulevard
Europaboulevard in Alkmaar


zaterdag 17 augustus 2024, 11:07 uur
Twee verdachten aangehouden voor brandstichting in Alkmaar
Politie.nlOp vrijdagavond 16 augustus rond 19.15 uur kreeg de politie melding van een brand in een winkelpand in een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar. Alle winkels werden gesloten en omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.
Vanwege de brand stuurde de Veiligheidsregio ook een NL-Alert naar mensen in de omgeving. De brand was rond 23.00 uur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn twee mensen nagekeken door de ambulancedienst vanwege het inademen van rook. Eerder op de avond ontving de politie meerdere andere meldingen van mogelijke brandstichting in Alkmaar, onder andere in de omgeving van de Noorderkade. Er wordt onderzocht of de verdachten een rol hebben gespeeld bij deze kleine branden. 2024181472

» Politie.nl
dinsdag 20 augustus 2024, 15:17 uur
Na brandstichting Alkmaar is hulp aan verdachte tienermeisjes belangrijk
NOSTwee meisjes van 12 en 14 uit Alkmaar worden verdacht van brandstichting. De schoolvriendinnen stichtten afgelopen vrijdag zeven keer brand. Eén keer had dat grote gevolgen: een deel van een winkelcentrum in de Noord-Hollandse stad brandde af.
» NOS
dinsdag 20 augustus 2024, 12:28 uur
Oproep | Welke vragen heb jij nog over het jeugdstrafrecht?
NU.nlVorige week pleegden meisjes van 12 en 14 jaar op meerdere plekken brand in Alkmaar. Gisteren hebben ze een bekentenis afgelegd bij de politie. Met minderjarigen wordt in het strafrecht anders omgegaan dan met volwassenen. Welke vragen heb jij over het jeugdstrafrecht? Stel ze hier.
» NU.nl
maandag 19 augustus 2024, 22:22 uur
Meisjes (12 en 14 jaar) bekennen brandstichtingen in Alkmaar
PZCDe minderjarige meisjes die worden verdacht van brandstichting op verschillende plekken in Alkmaar afgelopen vrijdag, hebben een bekentenis afgelegd bij de politie. Dat bevestigt hun advocaat Elwin Boskma na berichtgeving door NH Nieuws.
» PZC
maandag 19 augustus 2024, 18:24 uur
Advocaat van meisjes die 7 branden stichtten: "Ze zijn heel erg geschrokken"
RTV N-HDe voor brandstichting opgepakte meisjes hadden niet gedacht dat hun acties zo uit de hand zouden lopen. Dat zegt hun advocaat Elwin Boskma tegen NH. Het tweetal heeft bij de politie bekend vuur te hebben gemaakt op 7 plekken in Alkmaar.
» RTV N-H
maandag 19 augustus 2024, 18:10 uur
Meisjes (12, 14) opgepakt voor zeven brandstichtingen in Alkmaar
CrimesiteTwee meisjes van 12 en 14 jaar die vrijdagavond zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een winkelcentrum in Alkmaar, worden ook verdacht van zes andere brandstichtingen in Alkmaar. 14-jarige langer vast De meisjes zijn maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De voorlopige hechtenis van de 14-jarige is met twee weken verlengd.
» Crimesite
maandag 19 augustus 2024, 16:51 uur
Meisjes bekennen brandstichting Alkmaar, 'handelden uit verveling'
NOSDe twee meisjes die vrijdag werden aangehouden voor de brand in een winkelcentrum in Alkmaar hebben bekend dat ze op zeven plekken brand hebben gesticht. Dat zegt hun advocaat. De meisjes zijn 12 en 14 jaar oud en niet 16 à 17 jaar oud, zoals in het Burgernetbericht stond dat vrijdag werd verspreid.
» NOS
maandag 19 augustus 2024, 16:14 uur
Twee minderjarige meisjes verdacht van zeven brandstichtingen in Alkmaar
NU.nlDe twee meisjes van twaalf en veertien jaar die afgelopen vrijdag zijn aangehouden vanwege de brand in een winkelcentrum in Alkmaar, worden ook van zes andere brandstichtingen verdacht. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
» NU.nl
maandag 19 augustus 2024, 15:45 uur
Meisjes (12 en 14) verdacht van brandstichting op meerdere plekken in Alkmaar
Brabants DagbladDe twee minderjarige meisjes die vrijdag zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een winkelcentrum in Alkmaar worden ook verdacht van brandstichting op zes andere locaties in de stad. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.
» Brabants Dagblad
maandag 19 augustus 2024, 15:45 uur
Meisjes (12 en 14) verdacht van brandstichting op meerdere plekken in Alkmaar
PZCDe twee minderjarige meisjes die vrijdag zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een winkelcentrum in Alkmaar worden ook verdacht van brandstichting op zes andere locaties in de stad. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.
» PZC
maandag 19 augustus 2024, 15:44 uur
Meisjes (12 en 14) verdacht van brandstichting op zeven plekken Alkmaar
de TelegraafDe twee minderjarige meisjes die afgelopen vrijdagavond zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een winkelcentrum in Alkmaar, worden ook verdacht van brandstichting op zes andere locaties in Alkmaar. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.
» de Telegraaf
maandag 19 augustus 2024, 11:00 uur
Twee verdachten van serie branden in Alkmaar blijken 12 en 14 jaar
RTV N-HDe twee verdachte tieners die zijn aangehouden voor de grote brand in winkelcentrum De Mare blijken twaalf en veertien jaar oud en komen uit respectievelijk Heerhugowaard en Den Helder. Afgelopen vrijdag woedden er nog meer branden in de stad, de politie onderzoekt of de opgepakte meisjes daar ook bij betrokken zijn. 
» RTV N-H
zondag 18 augustus 2024, 21:40 uur
Alkmaarders zamelen geld in voor winkeliers na branden
RTV N-HVoor drie getroffen ondernemers in winkelcentrum De Mare aan de Europaboulevard in Alkmaar, waar donderdag een grote brand woedde, is een inzamelingsactie opgezet. Alexandre Megel is eigenaar van een van deze winkels: "Het is niet te bevatten."
» RTV N-H
zondag 18 augustus 2024, 14:11 uur
Politie: deel beelden van verdachte tieners van brandstichting Alkmaar niet
RTV N-HDe politie roept dringend op de beelden van de twee minderjarige verdachten, die rondgaan op sociale media, niet te delen. De twee meisjes zijn vrijdagavond aangehouden na een brand in het winkelcentrum De Mare in Alkmaar.
» RTV N-H
zondag 18 augustus 2024, 12:18 uur
Politie: ’Verspreid geen beelden verdachten brandstichting Alkmaar’
de TelegraafDe politie roept zondag op om geen beelden te verspreiden van de twee minderjarige meisjes die verdacht worden van brandstichting bij een winkelcentrum in Alkmaar.
» de Telegraaf
zaterdag 17 augustus 2024, 18:25 uur
Twee minderjarige meisjes aangehouden voor brandstichting winkel in Alkmaar
Blik op NieuwsOp vrijdagavond 16 augustus rond 19.15 uur kreeg de politie melding van een brand in een winkelpand in een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar.
» Blik op Nieuws
zaterdag 17 augustus 2024, 13:44 uur
Alkmaarse brandweer druk door meerdere brandmeldingen, politie onderzoekt verband
RTV N-HDe politie heeft gisteravond meerdere andere meldingen gehad over mogelijke brandstichting in Alkmaar. Twee minderjarige verdachten werden die avond aangehouden. De politie onderzoekt of het duo een rol heeft gespeeld bij de grote brand in winkel Kik aan de Europaboulevard, maar ook bij kleine branden elders in de stad.
» RTV N-H
zaterdag 17 augustus 2024, 11:00 uur
Afgebrande winkel Alkmaar was net paar maanden open: "Klap komt hard aan"
RTV N-HDe winkel Kik aan de Europaboulevard in Alkmaar was net een paar maanden open toen er gisteravond een grote brand uitbrak. Een medewerker die betrokken is bij het bedrijf laat weten dat hij en zijn collega's erg ontdaan zijn.
» RTV N-H
vrijdag 16 augustus 2024, 22:38 uur
Twee minderjarigen opgepakt in verband met grote brand winkelcentrum Alkmaar
NU.nlDe politie heeft in Alkmaar twee minderjarigen aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met de grote brand daar in winkelcentrum De Mare. Wat ze precies met de brand te maken hebben, wordt onderzocht.
» NU.nl
vrijdag 16 augustus 2024, 20:28 uur
Hevige brand winkelcentrum Alkmaar
de TelegraafIn een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar is brand uitgebroken. Bij de brand is veel rookontwikkeling. Over de oorzaak is nog niets bekend.
» de Telegraaf
vrijdag 16 augustus 2024, 20:08 uur
Brand in winkelcentrum Alkmaar onder controle, twee tieners opgepakt
NOSDe brand in een winkelcentrum in Alkmaar is onder controle, meldt de Veiligheidsregio. Vrijdagavond rond 23.00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De brandweer is nog bezig met het nablussen en de sloop van het pand.
» NOS
vrijdag 16 augustus 2024, 19:44 uur
Twee meiden gepakt op verdenking brandstichting in winkelcentrum Alkmaar
de TelegraafOngeveer drie kwartier nadat de brand in het winkelcentrum de Mare in Alkmaar begon, heeft de politie twee jonge vrouwen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de brand. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in de kledingzaak waar de brand zou zijn begonnen.
» de Telegraaf
vrijdag 16 augustus 2024, 19:37 uur
Veel rook bij grote brand in winkelcentrum Alkmaar, twee aanhoudingen
RTV N-HEr woedt een zeer grote brand in winkelcentrum de Mare aan de Europaboulevard in Alkmaar. Twee minderjarigen zijn aangehouden op verdenking van brandstichting. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn twee mensen nagekeken door de ambulancedienst vanwege het inademen van rook.
» RTV N-H



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: PZC

Meer nieuws uit Alkmaar

6 september 16:32Vuurwerk onschadelijk gemaakt, bewoners van ontruimd huizenblok Alkmaar weer naar huis
24 augustus 19:00Drie incidenten op dag één: extra maatregelen na onstuimig begin Alkmaarse kermis
20 augustus 15:17Na brandstichting Alkmaar is hulp aan verdachte tienermeisjes belangrijk
17 augustus 20:17LIVE eredivisie | AZ koestert dankzij vrije trap Mijnans nipte voorsprong tegen NEC
14 augustus 12:33Mark B. zat tot en met 2019 in TBS-kliniek: in 1993 stak hij een 60-jarige man dood
14 augustus 10:46Nepagent op heterdaad aangehouden dankzij alerte meldster
2 augustus 14:08Forse schade na brand achterkant steakhouse in Alkmaar: ijssalons daarnaast gered
30 juli 14:39Bouwmaterialen vliegen in brand in leegstaand restaurant in Alkmaar
24 juli 10:29Explosief gevonden in Alkmaar
15 juli 11:11Grote hoeveelheid kweekmaterialen voor wiet in beslag genomen
10 juli 17:07Overleden fietser bij ongeluk met vrachtwagen is 17-jarig meisje uit Bergen
5 juli 16:57OM eist celstraf en tbs met dwang tegen oppas Julian F.: ’Kronkel in de kop’
2 juli 13:51Vlaardinger (26) opgepakt voor voetbalrellen bij AFAS-stadion in Alkmaar
1 juli 22:04Overval op boekwinkel Alkmaar, dader op de vlucht
27 juni 16:27Drie jaar cel en rijverbod voor Alkmaarder die twee vrouwen doodreed
17 juni 08:30A9 richting Amstelveen weer vrij, veel file rond Amsterdam
23 mei 17:44Amsterdammer opgepakt voor explosies in Alkmaar
21 mei 22:23Amsterdammer (19) aangehouden als vermoedelijke gebruiker van chat-account 'Willem K.'
21 mei 16:25Tiener aangehouden in verband met explosiegolf in Alkmaar, vermoedelijk opdrachtgever
14 mei 10:12‘Tieners die aanslagen op woningen pleegden kregen zelden betaald’
RSS.