menu
zoek

Nieuws Albergen

Staatssecretaris Van der Burg dinsdag naar gemeenteraad Tubbergen om ’asielhotel’

vrijdag 19 augustus 2022, 22:36 uur

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) gaat aanstaande dinsdag naar Tubbergen, om te praten met de gemeenteraad over de situatie die daar is ontstaan nadat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in de gemeente een hotel heeft aangekocht waar enkele honderden mensen terechtkunnen. Er is veel protest tegen deze aankoop, zowel bij omwonenden als bij het gemeentebestuur.

» de Telegraaf
vrijdag 19 augustus 2022, 22:31 uur
Staatssecretaris Van der Burg dinsdag naar Tubbergen om ‘asielhotel’
de StentorStaatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) gaat dinsdag naar Tubbergen om te praten met de gemeenteraad over de aankoop van een hotel door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Er is veel protest tegen deze aankoop, zowel bij omwonenden als bij het gemeentebestuur.
» de Stentor
vrijdag 19 augustus 2022, 16:04 uur
Tubbergen nodigt staatssecretaris uit om uitleg te geven over opvang asielzoekers
RTV OostDe gemeente Tubbergen wil graag persoonlijk van staatssecretaris Van der Burg van Asiel en Migratie horen waarom hij hotel 't Elshuys in Albergen heeft aangewezen voor de opvang van 150 tot 300 asielzoekers uit Ter Apel zonder dat te overleggen met burgemeester en wethouders.
» RTV Oost
vrijdag 19 augustus 2022, 13:22 uur
Genoeg ruimte bij hotel ’t Elshuys in Albergen voor units voor asielzoekers
de GelderlanderALBERGEN – Er is bij Landhotel ’t Elshuys in Albergen genoeg ruimte voor de plaatsing van units om asielzoekers in onder te brengen. Het totale perceel beslaat 10.000 vierkante meter, zo blijkt uit de koopovereenkomst tussen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en eigenaresse Maria Olde Heuvel van het hotel.
» de Gelderlander
vrijdag 19 augustus 2022, 08:10 uur
Video | Betogers en politici protesteren opnieuw bij azc-hotel in Albergen
NU.nlHet kabinet maakte eerder deze week bekend dat het hotel een asielzoekerscentrum wordt. Dit besloot het kabinet zonder enig overleg met de gemeente Tubbergen.
» NU.nl
donderdag 18 augustus 2022, 21:42 uur
Paar honderd demonstranten bij ’asielhotel’ Albergen
de TelegraafVoor de derde dag op rij zijn er donderdagavond veel demonstranten op de been bij het hotel in Albergen in de Overijsselse gemeente Tubbergen. Het gaat om enkele honderden honderd bewoners die aanwezig zijn voor een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers. Het hotel is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA.
» de Telegraaf
donderdag 18 augustus 2022, 20:57 uur
Opnieuw protest tegen azc in hotel, ook Kamerleden in Albergen
NOSDonderdagavond is er opnieuw gedemonstreerd voor het hotel in Albergen dat door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is gekocht om asielzoekers in op te vangen.
» NOS
donderdag 18 augustus 2022, 20:41 uur
Weer protest in Albergen, hoop bewoners op ‘wegkapen’ asielhotel nog niet gedoofd
BN DeStemDe koopovereenkomst voor het ‘asielhotel’ in Albergen mag dan zijn getekend, inwoners leggen zich er niet bij neer. Geld om het hotel weg te kapen is geen probleem, zeker nu uit alle hoeken van Nederland hulp wordt aangeboden. Vanavond zijn weer veel protesterende mensen op de been bij ‘t Elshuys, waar 300 asielzoekers een onderkomen moeten vinden.
» BN DeStem
donderdag 18 augustus 2022, 19:58 uur
Weer veel bewoners op de been bij 'asielhotel' Albergen
Leeuwarder CourantBij het hotel in Albergen in de Overijsselse gemeente Tubbergen, dat is aangekocht door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA, zijn donderdagavond opnieuw veel demonstranten op de been. Aan het begin van de avond zijn er weer een paar honderd bewoners aanwezig voor een plaatselijk protest tegen de komst van asielzoekers.
» Leeuwarder Courant
donderdag 18 augustus 2022, 19:26 uur
Inwoners Tubbergen woest om stap overheid: 'Einde democratie'
de TelegraafDinsdag werd bekend dat het kabinet 300 asielzoekers wil opvangen in de gemeente Tubbergen, tegen de wil in van de gemeente. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. inwoners willen als reactie het hotel zelf kopen, ondanks dat het koopcontract met de COA al definitief getekend is.
» de Telegraaf
donderdag 18 augustus 2022, 18:14 uur
Ondernemers juridisch tot uiterste om asielhotel Albergen te voorkomen
de TelegraafEen groep ondernemers in Albergen gaat tot het uiterste om te voorkomen dat er asielzoekers in hotel ’t Elhuys komen te wonen. Ze willen de horecagelegenheid kopen, ook al heeft het COA het hotel al gekocht en is het koopcontract getekend. De gebruikelijke procedure rond bestemmingsplanwijziging is niet gevolgd.
» de Telegraaf
donderdag 18 augustus 2022, 16:41 uur
Pieter Omtzigt: gemeente dwingen asielzoekers op te vangen beschadigt draagvlak
RTV OostHet onafhankelijke Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat staatssecretaris Eric van der Burg het draagvlak voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen beschadigt, door de gemeente Tubbergen te dwingen asielzoekers op te vangen in een hotel in Albergen. Zonder dat de gemeente ervan op de hoogte was, kocht het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het hotel en verleende de staatssecretaris toestemming om hier tussen de 150 en 300 asielzoekers in op te vangen.
» RTV Oost
donderdag 18 augustus 2022, 14:10 uur
Streep door koop hotel Albergen, teleurgestelde omwonenden hebben geen plan B
RTV OostDe omwonenden van hotel 't Elshuys in Albergen zitten even met de handen in het haar, nadat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vandaag verklaarde eigenaar te zijn van het pand dat een asielzoekerscentrum moet worden. De omwonenden hadden de komst van 300 asielzoekers naar het dorp willen voorkomen door het hotel te kopen. Maar dat blijkt een gepasseerd station.
» RTV Oost
donderdag 18 augustus 2022, 13:14 uur
Inwoners Albergen vissen achter het net, asiel-hotel al verkocht aan COA
Brabants DagbladHet koopcontract van het hotel in het Overijsselse dorp Albergen (gemeente Tubbergen) is definitief getekend. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gezegd. Inwoners wilden het hotel in hun dorp zelf aankopen, om te voorkomen dat er een asielzoekerscentrum in wordt gevestigd. Die kans is nu dus verkeken.
» Brabants Dagblad
donderdag 18 augustus 2022, 13:14 uur
Inwoners Albergen vissen achter het net, asiel-hotel al verkocht aan COA
de GelderlanderHet koopcontract van het hotel in het Overijsselse dorp Albergen (gemeente Tubbergen) is definitief getekend. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gezegd. Inwoners wilden het hotel in hun dorp zelf aankopen, om te voorkomen dat er een asielzoekerscentrum in wordt gevestigd. Die kans is nu dus verkeken.
» de Gelderlander
donderdag 18 augustus 2022, 13:14 uur
Inwoners Albergen vissen achter het net, asiel-hotel al verkocht aan COA
PZCHet koopcontract van het hotel in het Overijsselse dorp Albergen (gemeente Tubbergen) is definitief getekend. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gezegd. Inwoners wilden het hotel in hun dorp zelf aankopen, om te voorkomen dat er een asielzoekerscentrum in wordt gevestigd. Die kans is nu dus verkeken.
» PZC
donderdag 18 augustus 2022, 12:31 uur
COA: koopcontract van hotel Albergen is getekend
Leeuwarder CourantHet koopcontract van het hotel in het Overijsselse dorp Albergen (gemeente Tubbergen) is definitief getekend. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA donderdag gezegd. Het COA heeft het hotel gekocht om er een asielzoekerscentrum van te maken.
» Leeuwarder Courant
donderdag 18 augustus 2022, 12:25 uur
COA: koopcontract van hotel Albergen is getekend
de TelegraafHet koopcontract van het hotel in het Overijsselse dorp Albergen (gemeente Tubbergen) is definitief getekend. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA donderdag gezegd. Het COA heeft het hotel gekocht om er een asielzoekerscentrum van te maken. De dienst kan het gebouw vanaf 1 september gebruiken.
» de Telegraaf
donderdag 18 augustus 2022, 12:24 uur
Plan omwonenden niet mogelijk: hotel Albergen al gekocht door COA
RTV OostDe actie van bewoners in Albergen om het hotel te willen kopen, waar asielzoekers ondergebracht moeten worden, is kansloos. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het pand namelijk al gekocht, bevestigt een woordvoerder. "Afgelopen vrijdag is het koopcontract getekend."
» RTV Oost
donderdag 18 augustus 2022, 11:39 uur
COA: koopcontract voor hotel in Albergen is al getekend
NOSHet koopcontract tussen het hotel in Albergen en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is al getekend en vanaf 1 september kan het COA er ook in. Dat meldt een woordvoerder van de asielopvangorganisatie. Naar verwachting worden de eerste mensen er half september opgevangen.
» NOS
woensdag 17 augustus 2022, 21:13 uur
Omwonenden willen hotel kopen om komst azc Albergen te voorkomen
de TelegraafOmwonenden van het hotel ’t Elshuys in Albergen gaan proberen of ze het pand uit handen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kunnen houden door het zelf te kopen. De vraag is of dat haalbaar is. „Dat is iets wat we juridisch gaan onderzoeken”, meldde woordvoerder Hennie de Haan vanavond tijdens een protestactie voor het hotel dat door het kabinet is aangewezen als asielzoekerscentrum (azc), meldt RTV Oost.
» de Telegraaf
woensdag 17 augustus 2022, 20:40 uur
Omwonenden willen hotel kopen om komst van azc in Albergen te voorkomen
RTV OostOmwonenden van het hotel 't Elshuys in Albergen gaan proberen of ze het pand uit handen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kunnen houden door het zelf te kopen. De vraag is of dat haalbaar is. "Dat is iets wat we juridisch gaan onderzoeken", meldde woordvoerder Hennie de Haan vanavond tijdens een protestactie voor het hotel dat door het kabinet is aangewezen als asielzoekerscentrum (azc).
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: PZC

Meer nieuws uit Albergen

17 januari 16:01Buurman asielhotel is er ‘helemaal klaar mee’ en blokkeert werkzaamheden met trekker
10 oktober 15:48Omwonenden over einddatum azc Albergen: "Tien jaar is ook een hele tijd als het niet goed loopt"
10 oktober 15:40AZC blijft maximaal 10 jaar in gebruik in Albergen
12 september 20:26Vrouw overleden door aanrijding in Albergen, trucker aangehouden
10 september 18:12Minimaal 60 asielzoekers naar opvanghotel in Albergen volgende maand
5 september 22:45Bewoners Albergen verliezen vertrouwen in college
2 september 15:02150 asielzoekers mogen naar opvang in Albergen
31 augustus 14:41Asielhotel in Albergen bekogeld met maiskolven, ruit gesneuveld
30 augustus 15:24Kortgedingrechter: Verkoop hotel Albergen aan COA gaat door
30 augustus 12:28Brand bij 'asielhotel' in Albergen was aangestoken, COA plaatst camera's
26 augustus 14:41Eigenaresse Maria Olde Heuvel zo in het nauw dat ze asielhotel wilde terugkopen
24 augustus 17:12Tubbergen kijkt eerst nieuw gesprek met Van der Burg aan
23 augustus 22:36Zorgen over gedwongen komst asielzoekers Albergen na bezoek staatssecretaris onverminderd groot
21 augustus 18:33Veel emoties bij protestmars in Albergen: ‘Hart onder de riem had niet groter kunnen zijn’
19 augustus 22:36Staatssecretaris Van der Burg dinsdag naar gemeenteraad Tubbergen om ’asielhotel’
18 augustus 12:59Domper voor omwonenden: hun plan met asielhotel Albergen valt in duigen
9 december 09:56Viscaal mag testen in Formule 2 en hoopt stoeltje te veroveren
15 februari 13:37Carnavalsoptocht Albergen afgelast wegens harde wind
17 januari 21:04Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)
RSS.